. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Kasım 2021; 11:15:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android box arıza yardım

-
-
4R7 bobindir. Multimetre ile bobinin 2 ucu ölçüldüğünde 4r7 ohm direnç değeri okunuyorsa sağlamdır.
Alt kısımda ısınan WS18 parçayı ısıtan ileri de başka bir malzeme vardır. İşlemci olabilir veya herhangi bir kısa devreye neden olan bir malzeme.
resimdeki 2 parçaya yapılacak yorum bu kadar olur.
Kolay gelin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 28 Eylül 2021; 15:49:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buzlu sprey yaptim isinan parca mavi işaretli ve arizali olan bu degilmidir? bobini ölcmedim gerci nasil olculeceginide bilmiyorum bobin arizali olsa o parca isinirmi ayrica o isinan parca adini aratiyorum birsey cikmiyor stanby kalmasi borda sanki akim gecmiyor kisa devre mi var pek anlamadim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figu -- 28 Eylül 2021; 16:12:14 >
Bobinler kolay kolay arızalanmaz.
Isınan parça genel olarak arızalınmıştır denilebilir. Fakat yukarıdaki @muhsin kamer beyin mesajında da belirtildiği gibi, parçanın ısınmasına neden olan başka bir komponent arızası olma ihtimalini göz ardı etmeyin.
Aşırı akım çeken bir başka komponent işaretlediğiniz komponentin sınırlarını zorladığı için arızalı olmasa bile ısınmasına neden olabilir.
Bunu anlamanın kolay yolu, ısınan parçayı imkanınız varsa yenisi ile değiştirmektir.
+ Zayıf ihtimal arıza çözülmüş olacaktır
+ Kuvvetli ihtimal ısınmaya devam edecektir :)
-
Teşekkür ederim yorumunuz için lakin ben yanan parçayı nereden Bulacağımı bulamadım ismini veriyorum ama çıkmıyor ve parçanın Ne olduğunu açıkçası bilmiyorum çok fazla bir bilgim olmadığı için
Ben İstanbul'da yaşıyorum Eğer İstanbul'da yaşayan veya Başka şehirden de olabilir bir arkadaş varsa ilgilenecek emeğinin karşılığını vermek amacıyla Bana yardım edebilir mi acaba Eğer varsa lütfen PM den ulaşsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figu -- 28 Eylül 2021; 17:14:24 >
Şurada var görünüyor.
Edit: Arama yapmak isterseniz parça kodu WL2803
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 28 Eylül 2021; 17:43:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tsk ederim acaba turkiyede bulamazmiyiz
quote:
Orijinalden alıntı: figu
Ben İstanbul'da yaşıyorum Eğer İstanbul'da yaşayan veya Başka şehirden de olabilir bir arkadaş varsa ilgilenecek emeğinin karşılığını vermek amacıyla Bana yardım edebilir mi acaba Eğer varsa lütfen PM den ulaşsınCok fazla elektronik tamir hususunda bilgim olmadigi icin varsa emegin karsiliginda yapabilicek biri istanbuldayim ama sehir disinada yollarim kargo ile yeterki tamir edilsin lütfen pmden iletisime gecsin tskler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figu -- 28 Eylül 2021; 20:16:26 >
@rafet32 "Isınan parça genel olarak arızalandı" denemez. Neden?
İleri de aşırı akımdan dolayı kısa devre kondansatör, direnç, çip vs. vs... bu çipi ısıtır/ısıtabilir.
Şimdi; " ısınan parça arızalı dır " denir mi? HAYIR!
@Herne Onarımı için biraz yardımcı olacağım ancak teknik bilginizin yeterli olup/olmadığını bilmediğim için benden bu kadar...
Kolay gelsin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamer@rafet32 "Isınan parça genel olarak arızalandı" denemez. Neden?
İleri de aşırı akımdan dolayı kısa devre kondansatör, direnç, çip vs. vs... bu çipi ısıtır/ısıtabilir.
Şimdi; " ısınan parça arızalı dır " denir mi? HAYIR!
@Herne Onarımı için biraz yardımcı olacağım ancak teknik bilginizin yeterli olup/olmadığını bilmediğim için benden bu kadar...
Kolay gelsin...
Ölcme aletim ve lehim gibi arac gereclerim yok o bakimdan zaten elim lehim yapmaya el verisli degil ben tamir ederseniz size yollayim
quote:
Orijinalden alıntı: figuTsk ederim acaba turkiyede bulamazmiyiz
Isınan parça belki sağlamdır. Aşrı akım çekildiğinden ısınıyordur. regülatörün 500mA akım verme gücü var.
Devre üzerinde, İleri de bozulan bir parça işlemci/çip vs.vs.. örnek 750 mA akım çekerse ne olur? WS18 regülatör ısınır...
Hatta regülatörün etrafındaki kısa devreye düşen smd kondasatörler bile WS18 'i ısıtabilir.
WS18 regülatör arızalıdır diyebilir miyiz? HAYIR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 28 Eylül 2021; 20:34:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamerIsınan parça belki sağlamdır. Aşrı akım çekildiğinden ısınıyordur. regülatörün 500mA akım verme gücü var.
Devre üzerinde, İleri de bozulan bir parça işlemci/çip vs.vs.. örnek 750 mA akım çekerse ne olur? WS18 regülatör ısınır...
Hatta regülatörün etrafındaki kısa devreye düşen smd kondasatörler bile WS18 'i ısıtabilir.
WS18 regülatör arızalıdır diyebilir miyiz? HAYIR
Alıntıları GösterIsinmasini tetiklicek tabiki bir durum söz konusu teknik bilgim yok cokda bir sorun oldugunu dusunmuyorum yapmak isteyen varsa yardim almak icin burdayim
-
-
Yardımcı olmak isterdim.
Ancak, Telefon/Tablet onarımlarına bakmıyorum.
-
Canin sagolsun 🤗
Adnroid box cihaz bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figu -- 28 Eylül 2021; 21:9:15 >
Evet yardim edecek arkadas konu güncel
Bana gönder kontrol edeyim.yarı iletken ( Cpu Ram) saglam ise yüksek ihtimal tamirini yaparım
Cevap vermediniz özelden yazdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figu -- 29 Eylül 2021; 10:52:18 >
Üstadım sanırım mesajdaki ilk cümleyi okuyup cevap yazdınız. "Fakat..." ile devam eden mesajın devamında gerekli açıklamaları yapmaya çalışmıştım.
Aslında aynı şeyi söylüyoruz.
Benzer içerikler
- oda içi tv anten tavsiye
- merdiven otomatiği zaman ayarı nasıl yapılır
- priz olmayan yere priz
- direkten eve gelen elektrik kablosu fiyatları
- koridor sensörlü lamba sürekli yanıp sönüyor
- gözlüklü drone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X