Şimdi Ara

Andımızın bizim için değeri ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
9.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTS

quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Hiç bir değeri yok. Sadece şoven duyguları kabarma potansiyeli olanların hoşuna gidebilir.
    Hatta şunu da yazayım. Benim için Türk olmanın, bu ülkede doğmanın da bir özelliği, ayrıcalık hissettiren bir yanı yok. Kürt de doğabilirdim, Kanada'da doğan Kanada vatandaşı da olabilirdim. O ülkelerde kendi ırkını yücelten, ".... doğruyum, çalışkanım, varlığım .... varlığına armağan olsun" şeklinde bir and yok, okuyamıyorum diye de sanırım kendimi kötü hissetmezdim.

Eyvallah, aynı duyguları paylaşıyorum. Bir insan için ırkı neden önemlidir ki?

Senin ataların daha büyük işler başarmıştır,gelenek görenek örf adet yaşam sitilin daha iyidir bunlara milli benlik ve tarihte eklenince bir millet oluşur belki ırkçılık diyin ama bazı milletler bazı milletlerden üstündür.Örneğin bana göre Türkler kürtlerden,araplardan,İngilizlerden,Fransızlardan daha üstündür ama Japonlardan değildir.

Üstünlükte kıstas nedir? Irk olarak bakarsak ben de Türk anne babadan doğmuşum ama Türklüğüm umrunda değil. Herhangi bir üstünlük de göremiyorum, siz hangi üstünlükten bahsediyorsunuz? Tarih boyunca yutturulan kağıt üzerindeki üstünlük mü? Şu ırk bu ırktan üstündür yaklaşımı bence hastalıklı bir yaklaşım..

• Eğitim sistemi komple yanlış, buna mı takıldık?

• Benim demek istediğim çok farklı şeyler. İlla o cımbızla lafı çekip ırkçı bir şey olduğunu söylemememi taktınız.
    Tamam onu geri alıyorum ırkçı değil, ırkçı olmasa bile çok gereksiz ve faşist bir tutum. Faşistten anladığınız ırkçı olmasın. Faşistlik ırkçılık değildir.

İnsanları etiketlemeye çok meraklıyız ya yobaz bile oldum ne diyeyim.

Andımızın sembolize ettiği bir şey varmış. Şahsen bana sembolize ettiği hiçbir şey yok. Düşünüyorumda sembolize edebileceği hiçbir şey gelmiyor aklıma. Bundan 5 yıl öncede yoktu 10 yıl öncede 15 yıl öncede. Hayatımın hiçbir döneminde andımızdan sembolik bir anlam çıkaramadım. Andımızın ne işe yaradığını çözemedim. Neden okuduğumuzu çözemedim. Hala beni kürtlerle bölücülerle bir tutup onlardan dolayı bu fikre kapıldığımı sananlar var. Hayır onlarla alakası bile yok.

Bayrağımız dalgalanmalı mı sizce? Yoksa bayrağımız gönderlere çekilmiş çekilmemiş, fark etmiyor mu sizin için?

Bazı imgelerin simgeleşmesi neden gereksiz görülüyor ben de anlamak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 26 Temmuz 2011; 0:46:27 >
    Hiçbir Amerikan çocuğuna "varlığım Amerikan varlığına armağan olsun" dedirtmezsiniz, kıyamet kopar. Hiçbir İngiliz çocuğu büyüklerini saymayı, küçüklerini sevmeyi kendine "şiar" edinmemiştir. Kendisine böyle bir şey dayatılmaz. "Her Türk doğru ve çalışkandır"...
    "Her Türk doğuştan askerdir"... Bunlar mis gibi faşist sloganlardır.
  • andımıza bahane bulundu diyelim. sonra sıra istiklal marşına getirilecek değil mi.. onu da değiştirelim denecektir. ya yukarıda yazıyor işte, onu yapalım bunu yapalım, yani tavizleri vere vere elini veren kolunu kaptırır muhabbetiyle böyle güneyden kuzeye bir çzgi attıracaksınız doğu tarafında ve komunist yapılanmaya sahip yep yeni bir devletin temellerinin atılmasına vesile olacaksınız? buna kimse izin vermez, yani ortalık karışır böyle birşey olmaz. hani zordur almak bizden kızı sözü var ya.. örnekleri var tarihte. yani amerikan vatandaşı olsa, ben amerikan vatandaşıyım diye göğsünü gere gere pasaport kullanımında öncelik verir, kendi aslını da ikinci plana atarsın. ama türk olunca, oooo olmaz öyle şeyy, ben okumam, söylemem, kabul etmem.. o zaman güle güle kardeşim, yolun açık olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Bunu samimi olarak soruyorum hiçbir art niyetim yok, merak ediyorum işte;

Bayrağımız dalgalanmalı mı sizce? Yoksa bayrağımız gönderlere çekilmiş çekilmemiş, fark etmiyor mu sizin için?

Art niyetinizin olmadığı çok belli canım o konuda merak etmeyin. Böyle bir soru kesinlikle art niyet taşımıyor.
    Her neyse ben size gerçekten art niyet taşımayan soru sorayım. Andımız bu ülke için neyi simgeliyor. Bizim için neyin simgesi andımız?

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

andımıza bahane bulundu diyelim. sonra sıra istiklal marşına getirilecek değil mi.. onu da değiştirelim denecektir. ya yukarıda yazıyor işte, onu yapalım bunu yapalım, yani tavizleri vere vere elini veren kolunu kaptırır muhabbetiyle böyle güneyden kuzeye bir çzgi attıracaksınız doğu tarafında ve komunist yapılanmaya sahip yep yeni bir devletin temellerinin atılmasına vesile olacaksınız? buna kimse izin vermez, yani ortalık karışır böyle birşey olmaz. hani zordur almak bizden kızı sözü var ya.. örnekleri var tarihte. yani amerikan vatandaşı olsa, ben amerikan vatandaşıyım diye göğsünü gere gere pasaport kullanımında öncelik verir, kendi aslını da ikinci plana atarsın. ama türk olunca, oooo olmaz öyle şeyy, ben okumam, söylemem, kabul etmem.. o zaman güle güle kardeşim, yolun açık olsun..

Anlamadığınız nokta şu bu taviz verilmesi için kaldırılmayacak. Böyle bir şeyi savunan da yok zaten. Bu doğru olmadığı için kaldırılacak. Kimseye taviz vermiyoruz. Bu bizim sorunumuz olduğundan kaldırılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Art niyetinizin olmadığı çok belli canım o konuda merak etmeyin. Böyle bir soru kesinlikle art niyet taşımıyor.
    Her neyse ben size gerçekten art niyet taşımayan soru sorayım. Andımız bu ülke için neyi simgeliyor. Bizim için neyin simgesi andımız?

Yukarıda belirttim. Amacım insanları etiketlemek değil. Ancak bu yaklaşımınızı maalesef beğenmedim. Benim konuya yazdığım mesajlar belli. Kimsenin kişiliğini ya da görüşünü küçümsemiyorum. Haksızlık ediyorsunuz sanırım bana. Gerçekten anlamaya çalışıyorum bu zihinlerin ne düşündüğünü.

Anayasamızda yer alan cümleler neden kişileri rahatsız ediyor onu anlayamıyorum ki ben. Rahatsız olunan her gün sabah okunması mı? Yoksa içerik mi?

Yukarıdaki soruma da cevap veremiyor musunuz?

Verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Olaya bakışınızı anlamak istiyorum.

Çünkü hangi resmî bayramlarda da "Öğrenci Andı"nın okunması gerektiğini bilmenizi istiyorum. Ekleyeceklerim olacak daha. Ancak benim iyi niyetimden şüphe duyan arkadaşlar beni muhatap kabul etmesinler kendilerine. Lütfen. Kırıcı olmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

Andımızın zorunlu olmasına bende karşıyım...

herkes bişeylere karşı.
  • quote:

Yukarıda belirttim. Amacım insanları etiketlemek değil. Ancak bu yaklaşımınızı maalesef beğenmedim. Benim konuya yazdığım mesajlar belli. Kimsenin kişiliğini ya da görüşünü küçümsemiyorum. Haksızlık ediyorsunuz sanırım bana. Gerçekten anlamaya çalışıyorum bu zihinlerin ne düşündüğünü.

Anayasamızda yer alan cümleler neden kişileri rahatsız ediyor onu anlayamıyorum ki ben. Rahatsız olunan her gün sabah okunması mı? Yoksa içerik mi?

Çünkü hangi resmî bayramlarda da "Öğrenci Andı"nın okunması gerektiğini bilmenizi istiyorum. Ekleyeceklerim olacak daha. Ancak benim iyi niyetimden şüphe duyan arkadaşlar beni muhatap kabul etmesinler kendilerine. Lütfen. Kırıcı olmayalım.

Andımızı bayrakla bir kabul edebileceğinize inanmak istemedim ondan samimi bulmadım.
    Her neyse siz de andımızın bizim için sembolize ettiği şeyin ne olduğunu söylerseniz sevinirim.

Rahatsız eden hem içerik hem her sabah okutulması bunu söyledim.
    Bayrağın simgelediği bir şey var. Ve o simgelediği şey hiç basit değil. Kaldıki simgelediği şey uluslararası bir şey. Bayrağın olmasına tabikide karşı değişim. Dediğim gibi andımızın bizim için sembolize ettiği şeyin ne olduğunu söylerseniz sevinirim.

Andımızı kutsal emanetmiş gibi göstermenize de ayrıca karşıyım. Andımızı eleştirmek bile sanki vatan hainiymişim, bayrak karşıtı falan bi adammışım gibi bir izlenim veriyosa size durum vahim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Andımızı bayrakla bir kabul edebileceğinize inanmak istemedim ondan samimi bulmadım.
    Her neyse siz de andımızın bizim için sembolize ettiği şeyin ne olduğunu söylerseniz sevinirim.

Rahatsız eden hem içerik hem her sabah okutulması bunu söyledim.
    Bayrağın simgelediği bir şey var. Ve o simgelediği şey hiç basit değil. Kaldıki simgelediği şey uluslararası bir şey. Bayrağın olmasına tabikide karşı değişim. Dediğim gibi andımızın bizim için sembolize ettiği şeyin ne olduğunu söylerseniz sevinirim.

Andımızı kutsal emanetmiş gibi göstermenize de ayrıca karşıyım. Andımızı eleştirmek bile sanki vatan hainiymişim, bayrak karşıtı falan bi adammışım gibi bir izlenim veriyosa size durum vahim.

Yazdığınız cümleler, sonra dönüp ne yazmışım diye tekrar okumayışınız... Onca şeyden sonra da bana vahim demeye gayret etmeniz...

Neyse.

Anayasamızda yer alan cümlelerin millî eğitim verilen kurumlarda okutulmasını çok doğru buluyorum.
    Bu durumda hemen ne sorulabilir; "Anayasalar değişmesi mümkün olmayan kaynaklar mıdır?" Bu daha sorulmadan söylemek istiyorum ki bayraklar da değişebilir. Bir bayrak indirilip başka bir bayrak da asılabilir. Hiçbir şey baki değildir. Önemli olan devletin ve milletin bekasının korunmasıdır. En azından korumak adına sarf edilen çabadır.

"Devletin bekası andımız ile mi korunacak?" denilebilir. Pekala da andımız ile korunacak elbette ki.

Şimdi öğrenci andının içeriğinden rahatsızlık duyamazsınız zaten. Duyanlar Danıştay'a taşıdılar durumu ve karara bağlandı.
    Öğrencilerimize her gün bunun okutulmasının eziyet olarak algılanmasını doğru bulmuyorum. Ağaç yaşken eğilir ve millî şuur ve bilinç; erken yaştaki eğitim ile sağlam temellere oturtulur. Çocuklarımıza millî kimlik kazandırmayalım mı? Kazandıralım diyen hiçbir insan öğrenci andından rahatsızlık duyamaz.

Öğrenci andının her sabah okutulması doğru mudur? Keşke elimizdeki kaynakları gerektiği gibi koordine etmiş ve kullanmış olsaydık da bir Japon'un evladına millî şuur eğitimi vermek için gerçekleştirdiği Hiroşima ziyaretleri gibi Gelibolu Şehitliği ziyaretleri gerçekleştirebilseydik. Lakin ameller niyetlere göredir, niyetler de amellere göre. Okulun bahçesinde söylenen ve verilen andın içeriği zihinlere gerektiği gibi yansıtılamıyorsa bu uygulamanın gereksizliğini değil gerektiği gibi yapılmadığının bir göstergesidir. Bu öğrenci andını gereksiz kılmaz.

Velhasıl bugün andımızı gereksiz olarak görmek yarın için çok büyük tehlikelere neden olabilecek bir zihniyetin hasıl olduğunu düşündürüyor bana. Bu aynı zamanda da benim için korku verici bir durum. Toplumların asimile oluş süreçleri içerisinde bireylerin bulundukları toplumdan marjinal boyutta ayrışma çabaları gözlenen bir süreç ve davranış şeklidir. Şu an savunduğunuz bu talep sadece beyhude bir uğraştır. (Benim için)

O nedenle onun bunun marşı, andı var mı diye düşüneceğimize Fransızlar tarafından Amerika Birleşik Devletlerine hediye edilen Özgürlük Anıtı'na bir dönüp bakmak gerekir. O meşale ve bildirge onlar için ne ifade ediyorsa öğrenci andı benim gözümde katbekat fazlasını ifade ediyor. Bize kimse hiçbir şey armağan etmedi. Biz elde ettik. Bu düşüncede olduğum için kapıda okutmayı kaldırsalar ne olacak ki ben içeride de zaten okutuyorum ve vereceğimi veriyorum. Parmak kangren oldu diye ölmem mi gerekir?

Adı üstünde millî eğitim. Hiç düşündünüz mü; neden sadece eğitim değil de millî eğitim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 26 Temmuz 2011; 4:31:11 >

• @Ömer

quote:

"Anayasalar değişmesi mümkün olmayan kaynaklar mıdır?" Bu daha sorulmadan söylemek istiyorum ki bayraklar da değişebilir.

Yani diyorsun ki hadi bayrakta değiştiriliyo anayasada, yerse değiştir. Ha anayasa ha bayrak ne farkeder diyorsun. Ben öyle anladım en azından.
    Sadece şunu diyeyim anayasanın değiştirilmesi gerektiği zaten gün gibi ortada. O ayrı konu.

Geri kalan için bir cevap yazmaya gerek duymuyorum zira siz andımıza çok büyük bir anlam yüklemişsiniz. Ben o anlamı yükleyemediğim ve anlayamadığım için sizide anlayamıyorum sanırım. Cevap versem de boş.
    Sadece 3 kere sorduğum soruyu tekrar edicem. Andımız bu millet için neyin simgesi. Bayrak ve İstiklal Marşı bağımsızlığın simgesi. Andımız da bağımsızlığın simgesi mi? Öyle görüyorsanız bir kez daha okumanızı tavsiye ederim.

• Hiçbir değeri yok ama asıl konu kaldırılmasını isteyenler. Kaldırılması demek direk bdp lilere taviz vermek demek. Fakat bu noktadan sonra böyle bir taviz bile önemsiz gerçekten, özerk bir yönetim ilan etme yolundalar.
    Hatta diğer Türk devletleriyle ortak derslerde olabilir.Yada seçmeli olarak Azerice Yada Özbekce gibi dillerde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 26 Temmuz 2011; 9:21:41 >

Orijinalden alıntı: 01deadman01

Andımız yetersiz
    Üniverste girişlerinde ATATÜRK'ÜN gençliğe hitabesi ve İstiklal Marşı'nın on kıtası yer almalı,ayrıca tüm okullarda Atatürk büstünün yanında da yine Gençliğe Hitabe olmalı.
    Türk dili ve Türk tarihi dersleri ilkokul 4. sınıftan itibaren verilmeye başlanmalı.
    Hatta diğer Türk devletleriyle ortak derslerde olabilir.Yada seçmeli olarak Azerice Yada Özbekce gibi dillerde olabilir.

Bence bu ülkede ayrımcılığı en çok yapan ve okunan şey İstiklal Marşıdır. Her kıtasında İslam eksik olmayan ama bir kere Türk kelimesi geçmediğinden bu marş tartışmaya açılmadı bile. Halk Türk kelimesini şu günlerde rahatlıkla ayaklar altına alabiliyor ama söz konusu bu marşla ilgili veya dini konularda yenilikler olsa cami çıkışlarında toplanıp heryeri yakıp, yıkmaya başlarlar. Gençliğe Hitabe yada İstiklal Marşı gibi şeyler yerinde olsa dahi bir yarar sağlamaz. Okullarda sadece 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve saçma sapan Osmanlı tarihi dışında birşey öğretilmiyor. Arada geçen 90 yılı aşkın süre resmen yok olup gitmiş. Milattan önceki tarih yada yüz yıl önce yıkılmış bir imparatorluk tarihi bu alanla alakalı kişiler dışında hiçbir fayda sağlamaz, asıl öğretilmesi gereken yakın tarih ve birazda dünya tarihi fakat darbeler zamanında işlenen unutturma politikası o kadar işlenmişki bomboş kafalar yaratılıyor.

Ama gidişatın bu yazdıklarım gibi olmayacağı apaçık.
    Yakın gelecekte bu andımız kaldırılır yada sadece Türk eyaletlerinde okunur, kürt bölgelerinde kaldırır.
    İstiklal Marşı Türklükle alakalı tek kelime içermediği için ve insanlar İslam'ı delicesine savunup bu konuda eşitliği bile düşünmedikleri için sabit kalır.
    Ama kimse bazı şeyleri ezberletmekten çok öğretmenin gerekliliğini önemsemez.
    O andımızı okumayacağım diye tutturan çocuklarda başkalarının yansıması gözleri yerlerinden fırlamış şekilde bağırarak okuyanlarda. Kişilerin kendi kararlarını verilmesi istenmiyor bu ülkede eğitimin temelide buna dayanıyor.

• quote:

Bayrağımız ile andımızı eşdeğer simgeler olarak mı görüyorsunuz ? Şaşırttınız beni. Reşit Galip bey tarafından faşizanca yazılmış bir and ile ülkelerin namusu olan bayrağı aynı çizgide algılamanız zaten neden andımız konusunda böyle bir yaklaşımız var açıklıyor.
  • Bence sadece her sabah okutulması az.Bizim gibi her tarafı düşmanlarla çevrili,her türlü dış baskıya maruz kalan,satın alınmaya çalışan bir ülkede her sabah ve akşam andımız+istiklal marşı okutulup öğrencilerin beynine kazınılmalı ve eğitimin yanındada yeterli öğretim verilmeli.

Orijinalden alıntı: DARTS

quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Hiç bir değeri yok. Sadece şoven duyguları kabarma potansiyeli olanların hoşuna gidebilir.
    Hatta şunu da yazayım. Benim için Türk olmanın, bu ülkede doğmanın da bir özelliği, ayrıcalık hissettiren bir yanı yok. Kürt de doğabilirdim, Kanada'da doğan Kanada vatandaşı da olabilirdim. O ülkelerde kendi ırkını yücelten, ".... doğruyum, çalışkanım, varlığım .... varlığına armağan olsun" şeklinde bir and yok, okuyamıyorum diye de sanırım kendimi kötü hissetmezdim.

Eyvallah, aynı duyguları paylaşıyorum. Bir insan için ırkı neden önemlidir ki?

Senin ataların daha büyük işler başarmıştır,gelenek görenek örf adet yaşam sitilin daha iyidir bunlara milli benlik ve tarihte eklenince bir millet oluşur belki ırkçılık diyin ama bazı milletler bazı milletlerden üstündür.Örneğin bana göre Türkler kürtlerden,araplardan,İngilizlerden,Fransızlardan daha üstündür ama Japonlardan değildir.

Pek katılmıyorum, japonlarında tarihlerini inceleyin ve şimdiki ahlaki yapılarına bakın, anime-hentai vs. Japonlar ahlaksız bir toplumdur bizim gibi değildir.En büyük biziz 'TÜRKLERİZ' bu yoruma açık bir konu değildir benim için...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.