Şimdi Ara

Anayasa Hukuku Dersi Nasıl Çalışılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
3
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anayasa hukuku dersi hukuk 1.sınıf öğrencilerinin baş belası olduğu bir derstir. Birçok hukuk 1.sınıf öğrencisi nefret eder. Hele bir de hoca zorlarsa daha da çekilmez bir hal alır. Ancak iyi bir planlamayla bu dersi geçebilirsiniz

Öncelikle hocanız başına buyruk mu yoksa kitaptan mı gidiyor buna bakın. Kitaptan gidiyorsa işiniz kolay. Hocanın ilerlediği kitabı edinin ve keyfinize bakın. Eğer başına buyruk yani takip ettiği bir kaynak yoksa asıl olay burda başlıyor.

Öncelikle kemal gözlerin kitabı + hocanızın önerdiği bir kitabı edinin (ibrahim kaboğlu, erdoğan teziç vb.). Bunun yanında derslere girip hocanın ders notunu tutun. Bu ders notu tutma olayı sizin yükünüzü hafifletecek olaydır çünkü hoca derste püf noktalardan bahseder ve bunlar doğrudan olmasa bile dolaylı olarak çıkar . Genellikle haftanın 2 günü anayasa dersi olur. Haftanın 2 günü yoğunlaştırılmış anayasa tekrarı yapın. Bunu yaparken önce kitabı okuyup kitab notlarınızı çıkarın. Sonra derste çıkardığınız nota çalışın. En son da kitap+derste çıkardığınız notu harmanlayıp iyice kavrayın. En sonunda hocanızın verdiği pratiklere gömülün.

Son olarak: Ek olarak genel kültürlenmek istiyorsanız youtubeden 32.gün belgesellerini izleyip yakın türkiye tarihiyle ilgili kitapları okuyabilirsiniz

HERKESE ŞİMDİDEN BAŞARILAR

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Up!

• Up

• Faydalı konu , up

• Anayasa adamdır. Allah medeninin belasını versin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben özel hukukçuyum arkadaş. Medeniyi severim ben. Medeni adamdır. Medeni çalıştığının karşılığını verir

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ticaret Hukuku Davaları Nedir?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up!

• Faydalı konu

• Yeni gelenler için up

• Anayasa bir şekilde oluyor da medeni çok zor be

• Up!

• 2.sınıfım hocam. Medeni içinde böyle bir başlık açtım. Hatta onu da uplamıştım . Ezber yapamam dersen bol tekrar yapman lazım. Ben neredeyse her dersten not tutuyorum ama borçlar hariç. Özel hukukta cidden yazarak çalışmak büyük eziyet.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.