Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
89.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bunu da sonradan siyah beyaz yaptım
  • @ozeba 1 kullanımda makineyimi parçaladın la

Yeni objektifim geldi: :)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

1-2 çekim yaptım film bitsin şunuda yollayacağım banyoya, şimdilik geçenki çiçek böcek fotograflarını bekliyorum.

• Ozeba

ne hoş kareler öyle... kompozisyonların eski filmli makina ve modern lenslerle çekilmesini çok seviyorum. o hava sizinkilerde var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

Ozeba

ne hoş kareler öyle... kompozisyonların eski filmli makina ve modern lenslerle çekilmesini çok seviyorum. o hava sizinkilerde var...

tesekkur ederim hocam filmli makinenin zevki bi baskaymis anladim cekerken bin kere dusunuyor insan.
    ama sevindigim birsey var 14 poz cektim makineyle ve 1 tanesi disinda begenmedigim olmadi. dijital bizi tembellestiriyormus gordum. makineyi defalarca kaldirip burdan birsey cikmaz diyip vazgectigim oldu:)

tamir olurda geri gelirse insallah analoga daha fazla zaman ayiracagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Canon ae-1& kodak BW400CN
  • @ozeba şimdi gördüm, özenle çektiğin belli :) vallahi canım analog çekti. kaça almıştın bu pentax analogu :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

@ozeba şimdi gördüm, özenle çektiğin belli :) vallahi canım analog çekti. kaça almıştın bu pentax analogu :))

@cross
    tesekkur ederim
    lensle birlikte 100tl
    kesinlikle tavsiye ederim. istanbuldaydin degil mi hocam sen?

• 2dir filmlerimi patlatıyorlar bursadaki niteliksiz fotoğrafçılar ya imkanım olsa gidip kendim yapcam bi dahakini sirkeciye saklicam artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

@ozeba şimdi gördüm, özenle çektiğin belli :) vallahi canım analog çekti. kaça almıştın bu pentax analogu :))

@cross
    tesekkur ederim
    lensle birlikte 100tl

evet. lensler var zaten. hangi modeli aldın :))

bana da Zenit E geldi bi tane. aslında zenit'e takılabilecek 2 tane lensim de var, yani analog takım hazır şu anda, bir film eksik ama zenit'i pek tavsiye etmiyorlar. ayarları da karışık geldi. vizörü bizim köydeki eski televizyon gibi o yüzden şöyle temiz bi pentax analog alayım, hem kendi lenslerimle kullanırım diyorum.

@synchro nereye yaptırıyorsun? Nadir abi yıkamıyor mu?

• Bi kere foto ender yaktı bi de cumhuriyet caddesinin orda ufak bi yer var orası da yaktı. Nadir abi kim ola? :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

@cross
    tesekkur ederim
    lensle birlikte 100tl

evet. lensler var zaten. hangi modeli aldın :))

bana da Zenit E geldi bi tane. aslında zenit'e takılabilecek 2 tane lensim de var, yani analog takım hazır şu anda, bir film eksik ama zenit'i pek tavsiye etmiyorlar. ayarları da karışık geldi. vizörü bizim köydeki eski televizyon gibi o yüzden şöyle temiz bi pentax analog alayım, hem kendi lenslerimle kullanırım diyorum.

@synchro nereye yaptırıyorsun? Nadir abi yıkamıyor mu?

pentax p30 benim makine ucunda da ricoh 50mm f:2 lens var.

hocam alirken enstantene kadraninin rahat donup donmedigini kontrol edin. benimki azicik sert ben alistim ama arkadaslar zorlaniyo bazen

onun disinda kullanmak cok rahat. mesela benim makinede Asa ayari yok kendisi filmi taniyip pozlamayi ayarliyor ilk basta kara kara dosunmustum nasil ayarlaniyor acaba diye

• @synchro heykel'de koruyucu işhanının alt katında. yıkamıyorsa bile fotoğraf dersleri veren bi amca, tavsiye verir

@ozeba yarın hayyam'ın alt katlarına bi ineyim bu makinalarda pozlama nasıl ayarlanıyor? zenitlerde selenyum filan diyordu, zamanla bozuluyormuş onlar pek güvenilir değilmiş.
  • quote:

@synchro heykel'de koruyucu işhanının alt katında. yıkamıyorsa bile fotoğraf dersleri veren bi amca, tavsiye verir

@ozeba yarın hayyam'ın alt katlarına bi ineyim bu makinalarda pozlama nasıl ayarlanıyor? zenitlerde selenyum filan diyordu, zamanla bozuluyormuş onlar pek güvenilir değilmiş.

Hocam bende zenit var 87 üretimi pozometre canavar gibi. (ilk filmde 34 poz çıktı kötü pozlanmış 1 foto falan var oda duvarı çekmişim deneme amaçlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 10 Haziran 2012; 12:43:02 >

• @cross
    benim makinede vizorun solunda yukaridan asagiya enstantene degerleri yaziyor. bi tanesi yanip sonuyor(olmasi gereken) bir tanesi de sabit yaniyor (enstantene kadraninin durumunu gosteriyor) diyaframi degistirdikce kendisi pozlamayi degistiriyor. cok basit yani

benim makine iki tane saat pili boyutlarinda pille calisiyor ne zaman biter piller bilmiyorum.

• @Mechaniker nasıl çalıştığını öğrensem ben de kontrol etcem de :D böyle bi mekanizma var;

yani bendeki makina bu hatta. hatta lens de bu :)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

@ozeba pentax baba yapmış adamlar :p o zaman güzelmiş. sunny 16 kuralını ezberlemek lazım diye düşünmüştüm
  • http://www.pentaxforums.com/camerareviews/pentax-p3-p30.html

benim makine de bu

@cross
    senin makineyi çözemedim valla:)
    boşver zenit falan en kralı mintax. kullanımı gayet kolay.
  • quote:

@Mechaniker nasıl çalıştığını öğrensem ben de kontrol etcem de :D böyle bi mekanizma var;

@ozeba pentax baba yapmış adamlar :p o zaman güzelmiş. sunny 16 kuralını ezberlemek lazım diye düşünmüştüm

Bak vizörden baktığında sağda 2 adet led göreceksin, ayarlarını yapıp filmi kurmadan deklanşöre bas.

Üstteki ışık yanarsa; Filme çok ışık geliyor, diyaframı kıs yada enstanteneyi değiştir.
    Alttaki ışık yanarsa: Filme az ışık geliyor, diyaframı aç yada estantene değiştir.

Bi aşağı bi yukarı cıvıl cıvıl yanıyorsa hemen filmi kur ve deklanşöre bas :)

Bazen kısaca üstteki yanar sonra aşağısı yanar kısaca yada tam tersi. Biraz enstantene ile oynayarak doğru pozlamada olup olmadığını anlarsın.

He çalışıp çalışmadığını anlamak zaten kolay, güneşli havada dışarıda en açık diyafram ve 1/30 enstantenede ışık az diyorsa bozuktur o pozometre

Ha bide eski ibreli sistem varmış bazı zenitlerde ama mantık gene aynı. Boşuna anlattık seninkide ibreli sistemmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 10 Haziran 2012; 13:19:44 >

• @ozeba tamam buldum bu k1000'lerin zamanından bi makina sanırım. biraz genişmiş, hoşuma gitti ama :) bir de 85'i bunda DX'deki 50mm gibi kullanabileceğimi düşününce heyecan bastı amma portre çekerim!

@Mechaniker çok teşekkür ederim :) benimkinde pil yok herhalde, vizörde bişey yanmıyordu :) önce pil takayım o vakit.
  • quote:

@Mechaniker çok teşekkür ederim :) benimkinde pil yok herhalde, vizörde bişey yanmıyordu :) önce pil takayım o vakit.

Seninki 1980 Moskova Olimpiyatları özel versiyon diye hatırlıyorum, kullanmaman hata

Vikipedia Zenit-E modelinde selenyum pozometre var diyor ve 15 yıl ömrü var selenyum pozometrenin. Ama sen genede bir dene...

Zenit TTL'den itibaren elektronik ölçüm sistemi kullanıyor onlar ömürlük gidiyor.

• evet o :))
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.