Şimdi Ara

Analitik Geometri Soru(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki şekildeki a,b,c,d yarım çevrelerini oluşturan noktaların listesi(xy konum bilgisini içeren) veya onları bulucak formüller gerekiyor bana.Değerler örnek olarak verildi.

Analitik Geometri Soru(Çözüldü)

public static Vector2 PointOnCircle(float radius, float angleInDegrees, Vector2 origin)
    {
    // Convert from degrees to radians via multiplication by PI/180
    float x = (float)(radius * Math.Cos(angleInDegrees * Math.PI / 180F)) + origin.X;
    float y = (float)(radius * Math.Sin(angleInDegrees * Math.PI / 180F)) + origin.Y;

return new Vector2(x, y);
    }

Yani,Çember üstündeki bir noktanın x ve y'si;

Nokta(x)=(r*cos(derece)*pi/180)+Merkez(x)
    Nokta(y)=(r*sin(derece)*pi/180)+Merkez(y)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 28 Mart 2013; 12:04:27 >

• ilk 4 harfin hatrına geldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buldum sanırsam yolunu,çemberin etrafındaki tüm noktaları bulursam onu 4 kısıma ayrırsam istediğim noktalarını bulurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 28 Mart 2013; 11:27:52 >
  • Bir arkadaş gönderdi olay bu.4kez çağırcam bu fonksiyonu.0-180,90-270,180-360,270-90.(derece)

public static Vector2 PointOnCircle(float radius, float angleInDegrees, Vector2 origin)
    {
    // Convert from degrees to radians via multiplication by PI/180
    float x = (float)(radius * Math.Cos(angleInDegrees * Math.PI / 180F)) + origin.X;
    float y = (float)(radius * Math.Sin(angleInDegrees * Math.PI / 180F)) + origin.Y;

return new Vector2(x, y);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 28 Mart 2013; 11:58:34 >
  • pi.rkare
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri Sorusu [Dörtgen]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.