1) Karşılıklı iki kenarı 2x-y+3=0 , -2x+y+7=0 doğruları üzerinde bulunan karenin alanı nedir? 2) A(-8,3) B(7,8) olmak üzere AB doğru parçasını mutlak değer içinde CA bölü CB = 3 bölü 2 oranında içten bölen nokta nedir? 3) Köşelerinin koordinatları A(-4,1) B(2,3) C(1,-6) olan ABC üçgeninin alanı nedir? 4) x=4 doğrusu üzerinde bulunan ve A(-3,6) B(3,4) noktalarından eşit uzaklıkta olan noktanın ordinatı nedir? 5 (a-3)x+by-12=0 4x-3y+12=0 doğruları x ekseni üzerinde dik kesiştiklerine göre a+b=?
VE BİR TANE DE MAT1 SORUM VAR
Bir sayı dizisinin ilk terimi kendinden önceki terimin rakamları toplanarak elde ediliyor.Sayı dizisinin ilk terimi 1235 olduğuna göre ilk 11 terimin toplamı kaçtır?
Arkadaşlar analitikten hiç anlamıyorum. ve yazılı yaklaştı.yapamadığım çok fazla soru var.yukarıdaki soruları anlatarak çözebilirmisinz? daha sonra başka soruları da eklemem gerekecek.dersaneye gitmiyorum.
Şıkları nedir acaba?
Emin olmamakla beraber 1. soruyu 100 buldum. Doğru mudur? Doğruysa anlatayım.
bunlar eski sistem esen yayının yazılı hazırlık sorularından ve malesef yanıt anahtarı yok elimde.
quote:
Orijinalden alıntı: edebiyatHİOK
1) Karşılıklı iki kenarı 2x-y+3=0 , -2x+y+7=0 doğruları üzerinde bulunan karenin alanı nedir? 2) A(-8,3) B(7,8) olmak üzere AB doğru parçasını mutlak değer içinde CA bölü CB = 3 bölü 2 oranında içten bölen nokta nedir? 3) Köşelerinin koordinatları A(-4,1) B(2,3) C(1,-6) olan ABC üçgeninin alanı nedir? 4) x=4 doğrusu üzerinde bulunan ve A(-3,6) B(3,4) noktalarından eşit uzaklıkta olan noktanın ordinatı nedir? 5 (a-3)x+by-12=0 4x-3y+12=0 doğruları x ekseni üzerinde dik kesiştiklerine göre a+b=?
VE BİR TANE DE MAT1 SORUM VAR
Bir sayı dizisinin ilk terimi kendinden önceki terimin rakamları toplanarak elde ediliyor.Sayı dizisinin ilk terimi 1235 olduğuna göre ilk 11 terimin toplamı kaçtır?
Arkadaşlar analitikten hiç anlamıyorum. ve yazılı yaklaştı.yapamadığım çok fazla soru var.yukarıdaki soruları anlatarak çözebilirmisinz? daha sonra başka soruları da eklemem gerekecek.dersaneye gitmiyorum.
Sorular hakkında düşündüklerim 1)Kare diyor kare diyorsa tüm kenar uzunlukları eşit ki kare olması için zaten bu doğruların eğimleri aynı olmak zorunda aynı olduğunu biliyorsun 2 kenarda doğrular üzerinde o zaman diyorsun ki 4 kenar eşit doğrular arası uzaklık formülü diye birşey var onu kullanıp bir kenarı bulurum çözerim sorun yok.
2)Oranlı bölme olayında diyceksin mesela A nın -8 inden B nin 7 sine (x kordinatları) 15 birim uzaklık var 5k bu olsa 3k 2k diye ayrılmış CA yani A ya olan taraf daha uzun yani A dan B ye giderken 3k gidecek 5k = 15 ise k = 3 ozaman 3k = 9 dur yani -8+9 = 1 C nin x i sonracığıma 3 den 8 e gitmiş y ler 5 birim gitmiş 5k idi k=1 3k=3 dür 3+3 = 6 olur y si C = (1,6) olabilir tahminen.
3) ABC üçgeninin alanı nedir şimdi şöyle yapacaksın 2 tane vektör lazım sana (vektörleri görmediysen bile vektör yöntemini öğren derim şahsen )
şimdi AB ve AC vektörü olsun |ABxAC| = |AB|.|AC|.sinalfa dır ki bu paralelkenarın alanını verir o yüzden 2 ye böleriz.
şimdi AB = B-A dır = <6,2> oldu sanırım AC = C-A dır = <5,-7> böyle oldu bunları biz çapraz çarpma ile çarparız. -52k vektörü eder sanırım onunda boyunu alıp 2 ye bölersek 26 ediyor.
diğer yolu kullanmaya kullanmaya unutmuşum maalesef o yüzden onun bir formülü vardı bulman gerekli.
4)bu soruda bir C noktası var koordinatları (y,4) olsun bu noktanın A ve B noktalarına uzaklığı eşit 2nokta arası uzaklık yap birbirine eşitle kareler birbirini götürsün y yi bulmak kalıyor.
5)eğer bunlar dik ise eğimleri çarpımı -1 dir.
1. nin eğimi (3-a)/b dir 2. nin eğimi 4/3 dür bunlardan bir denklem elde edersin birde x ekseni üzerinde demiş yani y =0 da demiş kesişiyorlar alttaki doğruda yerine koyarsam 4x=-12 x=-3 çıkar yani (-3,0) dan geçiyorlarmış bunuda üstteki denklemde yaz 2. a lı b li denklemini elde et ve 2 bilinmeyenli 2 denklemin çözümünü kullan ve çöz.
son olarak mat1 sorusu
valla demişsin ilk terimi kendinden önceki teriminin rakamları toplanarak elde ediliyor diye ama anlamadım onu pek
1235 desem birsonraki terim 1+2+3+5 = 11 mi oluyor sonrakisi de 1+1 = 2 sonrakiler hep 2 diye gider 1235+11+9*2 = 1264 mü ediyor ne ediyor anlamadım.
çok sağolasın.. özellikle şu mat1 sorusu baya farklı geldi.. cevap doğru 1264. not:bu soruyu 3 tane matematik öğretmeni yapamadı !
analitiklerde de baya yardımcı olmuşsun. dersaneye gitmediğim için soracağm kimse yok. düz lisedeyim. okuldakiler genelde pek ilgili değil derslere.yani hocalara soru götüren falan yok.pratik yapmamaktan olsa gerek,hocalar da yapamıyo artık soruları %80i 55 yaş üzeri zaten. diğer analitik sorularımı da buraya eklemek istiyorum.forum gerçekten faydalı oluyor. tekrar teşekkür ederim.
up
3)
Bu formülden çıkarıcaksın karışık görünsede kolaydır.