Şimdi Ara

Anakarttaki Sistem Hoparlörü ile Yeniden Müzik Notası Çalmaya Başlamalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan yıllar önce (karantina döneminden 1 hafta kadar önce) sistem hoparlörü (anakartta bulunan ve bilgisayar açılırken malum sesi çıkaran bir aygıt) ile GRUB_INIT_TUNE komutunu kullanarak birkaç ay boyunca müzik notası çalmıştım (ancak tam anlamıyla işletim sistemini kullanarak yapamıyordum, çünkü sistem hoparlörü işletim sisteminde tepki vermiyor, o yüzden sistem hoparlörü ile müzik notası çalmak için o yönteme başvurmuştum). Birkaç ay sonra ise videonun sesi telif yediği için kapatılmıştı (sistem hoparlörü ile çaldığım müzik kamu malı olmasına rağmen). O yüzden sistem hoparlörü ile müzik notası çalmaktan soğudum (o olaydan sonra 3B modelleme ile ilgilenmeye başladım). Buna rağmen birkaç gün önce aşağıdaki videoyu gördüm ve videodaki yöntemi bilgisayarıma uygulamak istedim ancak sistem hoparlörünün işletim sistemi içinde çalışması ile ilgili bir ayar bulunup bulunmadığına emin değilim (sistem hoparlörü ile ilgili ayarın bulunup bulunmadığını öğrenmek istiyorum) ve sizce o olaydan (sistem hoparlörü ile müzik notası çaldıktan sonra o videonun sesinin telif yemesinden) sonra sistem hoparlörü ile müzik notası çalmaya yeniden başlamalı mıyım?


    youtube
    CTRL + F1 to activate full biosF9 to boot managerF10 to biosbios hidde menubios menu ocultobios unlockhp pavilion 15bios opciones avanzadasbios insyde F16Hp ...
    https://m.youtube.com/watch?v=N1y0fs84_18&pp=ygUXaHAgaGlkZGVuIGJpb3Mgc2V0dGluZ3M%3D

    Düzenleme: Videodaki yöntemi kendi bilgisayarımda denedim ama işe yaramadı ancak başka bir yöntemi denedim ve işe yaradı ama istediğim ayarları (bip sesi ile ilgili ayarları) bulamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindElephant480 -- 20 Nisan 2023; 22:55:19 >







  • Ekseriyetle bios da bir ayar bulunmaz beep aç kapat gibi şeyler olur en azından benim gördüklerimde böyleydi. Normal yaygın durumda ses aygıtı olarak yönetemezsiniz dahili speaker'ı fakat üreticiler bunu sunabiliyor benim elimde bu şekilde hp ve lenovo desktop cihazlar var bu marka tüm cihazlarda da mevcut değil bunu sağlayan laptop hiç görmedim. Herhangi bir ayar gibi bir şeyi yok mb üzerinde ses kartından oluşturulmuş bir hat var dahili porta beep speaker bağladığınızda ses kartına giden şeyi çalıyor tabi o kadar duyuluyor. Bunun dışında grub gibi assembly temelli emulatör'ler ile muzik yapma felan vardı geçmişte.

  • Aslında GRUB kullanarak sistem hoparlörü ile müzik notası çalıyordum (ona ait eski videolarım var) ve hâlâ GRUB ile müzik notası çalınabiliyor ama GRUB ile müzik notası çaldığım videolardan birisi telif yiyince (sistem hoparlörü ile çalınan müziğin kamu malı olmasına rağmen) sistem hoparlörü ile müzik notası çalmayı bırakmak zorunda kaldım ve üzücü olaydan birkaç ay sonrasından beridir artık masaüstü bilgisayarım da var ama anakartında sistem hoparlörü yok. Ayrıca BIOS ayarlarının "Advanced" sekmesinde istediğim ayarı bulamamıştım ve onu düzenleme olarak belirttim. Sorduğum tek şey ise sistem hoparlörü ile yeniden müzik notası çalmaya başlayıp başlamamak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindElephant480 -- 12 Mayıs 2023; 11:31:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.