gigabyte h610m h v2 anakartim var. Ekran kartımı değiştirirken ramlarin solunda oksitlenmiş bir iyer gördüm yumuşak bi fırça ve iğne yardımı ile temizlemeye çalıştım ama anında un ufak oldu. Aslında böyle şeylerde tecrübeliyimdir ama oksitlendiği için çok zayıflamış. Resimde gösterdiğim yer. Tamir masrafları 1000 TL diyorlar kartın yenisi 2500tl zaten lehim yapmakta fena değilim aslında parçayı internetten temin edip tamir yapabilir miyim? Yoksa yetkili servise mi başvurayim tecrübelerinizi dinliyordum. Garantisi bitmiş. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awayhome -- 15 Nisan 2025; 20:35:17 > |
Anakartımı kırdım ne yapmalıyım?

-
-
Bence yetkili servise başvur ben olsam öyle yapardım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önemli olan doğru kapasitör ve transistörleri kullanmak. Havya ile sök tak yaparsınız biraz deneyimliyseniz.
-
siyah olan mosfed diye geçiyor benimkinde 3341a yazıyor ama internetten araştırdım bu serilerin genel adı NCT3933U diye geçiyor yanı onu hallettik. ama asla anakartın boardview dosyasını bulamadım bu yüzden oradaki sma direncinin ne olduğunu bulamıyorum. üzerinde de birşey yazmıyor okadar ufak ki zaten. bugün kadıköy e götüreceğim bakalım iyi bi usta denk gelecekmi.
-
Bu tarz işlermlerde parçayı lehimlemekden daha zor olanı o parçayı oradan sökmekdir.
Genelde tecrübesiz kişiler sökerken çevresine zarar veriyor.lehimlemek en kolay kısmı.
Bu yüzden işinin ehli birisine yaptırmak daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 17 Nisan 2025; 20:26:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdiye kadar ellemediyseniz ekran kartı vs tamir eden yerler var fiyat isteyin belki daha makul fiyata yapan yer bulunur , youtube da bulabilirsinz sürekli video atıyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X