Şimdi Ara

ANAKART VE İŞLEMCİ SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde olan 2 sistem var birisi imzamda yazıyor diğeride

ANAKART : http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-M68MT-S2-rev-31#ov

İŞLEMCİ : AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm

Diğer bileşenlerim imzamda mevcut ve bu sistemi kullanırsam (ANAKART DESTEKLİYOR) rami 16 gb yapabilirim sizin önerileriniz nelerdir?

Ve birde önbellek olayını pek anlamış değilim ama FX 4100 daha iyi gibime geliyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim :)

PSU soran olursada bross marka 400 w 6 pin ekran kartı çıkışı vs var resim koyuyorum 12v çıkışından ne kadar verdiğini ben anlamadım sisteme yetmez derseniz değiştirebilirim.ANAKART VE İŞLEMCİ SEÇİMİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TyfnKCR -- 12 Mayıs 2017; 0:35:11 >

• 9 saat olmuş yardım eden yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imzadaki sistemin guncellenecek bir tarafi yok sinirda zaten ( islemci anlaminda) , amd sistemi ise fx 8*** serisine guncelleyerek ciddi bir performans artisi saglayabilirsiniz. Ayrica fx 8***serisi islemcilerle daha guclu ekran kartlari kullanabilirsiniz. Onu ayrica islemci degistirince foruma yazip sorarsinizl.

8 gb ram ortalama olarak yeterli oynadığınız oyun veya kullandiginiz programlara göre 16 gb yapabilrsiniz.

O psu sistem icin cok iyi degil. 150 200 tl bandında +80 verimlilik sertifikasina sahip bir psu almalisiniz en azindan.

600watt civari bir psu isinizi gorur.

Ayrica guncel sistemlere artik ssd sart min.120 gb tercihen 250 gb civarı bir ssd alabilrsinizz.

• quote:

Orijinalden alıntı: musta35

Imzadaki sistemin guncellenecek bir tarafi yok sinirda zaten ( islemci anlaminda) , amd sistemi ise fx 8*** serisine guncelleyerek ciddi bir performans artisi saglayabilirsiniz. Ayrica fx 8***serisi islemcilerle daha guclu ekran kartlari kullanabilirsiniz. Onu ayrica islemci degistirince foruma yazip sorarsinizl.

8 gb ram ortalama olarak yeterli oynadığınız oyun veya kullandiginiz programlara göre 16 gb yapabilrsiniz.

O psu sistem icin cok iyi degil. 150 200 tl bandında +80 verimlilik sertifikasina sahip bir psu almalisiniz en azindan.

600watt civari bir psu isinizi gorur.

Ayrica guncel sistemlere artik ssd sart min.120 gb tercihen 250 gb civarı bir ssd alabilrsinizz.

SSD aklimda var lakin zamanla almayı planlıyorum ve psunun değişmesi gerekiyorsa dediğiniz gibi bir psu alayım da amd olan sistem daha mı iyi diyorsunuz ilerisi içinde?

• Psu mutlaka degismeli. Ssd alirsaniz bir cok anlamda pc kullanmaktan keyf alirsiniz.

Dosya yukleme program kurma pc acip internete hizla giris yapma gibi islemlerde inanilmaz hiz kazadiriyor pc ye.

Yani ne kadar ileriye donuknoldugu tartışılır tabii. Hangisini alayım deseniz ikisini de almayin derdim. Ama elinizde hazir oldugu icin islemci guncelleme avantajindan dolayi amd. Ozellikle ryzen 3 lerde cikinca fx serisi iyice ayaga dusecek fiyat olarak

• quote:

Psu mutlaka degismeli. Ssd alirsaniz bir cok anlamda pc kullanmaktan keyf alirsiniz.

Dosya yukleme program kurma pc acip internete hizla giris yapma gibi islemlerde inanilmaz hiz kazadiriyor pc ye.

Yani ne kadar ileriye donuknoldugu tartışılır tabii. Hangisini alayım deseniz ikisini de almayin derdim. Ama elinizde hazir oldugu icin islemci guncelleme avantajindan dolayi amd. Ozellikle ryzen 3 lerde cikinca fx serisi iyice ayaga dusecek fiyat olarak

Eyvallah sağolasın hocam bunları dikkate alıcam :)

• Rica ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart seçimi
    geçen yıl açıldı
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 150 160 hd 7750 icin kabul edilebilir bir rakam ama 200 tl cok o kart için benim fikrime gore. O fiyata rahatlikla 7770 alirsin hatta grcen forumda hd 7790 vardi 220 tl ye alan olmadi uzun süre.

• quote:

150 160 hd 7750 icin kabul edilebilir bir rakam ama 200 tl cok o kart için benim fikrime gore. O fiyata rahatlikla 7770 alirsin hatta grcen forumda hd 7790 vardi 220 tl ye alan olmadi uzun süre.

Anlamadım pardon?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.