Şimdi Ara

Anakart,Ram,Kasa/PSU önerisi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    5-6 yıllık bir kasa var elimde şuan.Artık pek kullanılmıyorduki elime bir adet AMD Phenom II X4 955 işlemci ve GTX460 ekran kartı geçti.Durum böyle olunca bir anakart,4 Gb ram ve bir kasayla bu malzemeleri değerlendirelim dedik.Masaüstünü ben kullanmıyorum gerçi ama yinede az da olsa oyun oynanıyor.Öyle oyunların en yüksek ayarlarda çok performanslı çalışması gibi bir gereklilik yok açıkcası.Yani bu alıncak parçaların çok iyi özelliklerde olması gerekmiyor.

Anakart için ASUS M5A78 serisine baktım 100-150 lira arasında değişiyor fiyatları.
    Ram için tek bir 4 Gb lık modül almayı düşünüyoruz.
    Kasa konusunda ise hiçbir fikrim yok.İçinde bir güç kaynağı olan bir kasa daha kolayımıza gelir diye düşünüyorum.Ekran kartının dökümanlarında minimum 450 W gibi bir güç istediği yazıyor.

Bu işlemciyi ve/veya ekran kartını kullanan arkadaşlar varsa ya da bu parçaları seçme konusunda önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci OPN si HDZ955FBG M Box sanırım c3 revizyon oluyor galiba.
    Ekran kartıda MSI GTX 460.Ürünler yanımda olmadıgından tam ayrıntılı bılgı veremıyorum ama cok fark etcek bır bılgı lazım olacagını zannetmıyorum.

Öneri ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

• _____________________________
    eski nickim metin abi

• quote:

Orijinalden alıntı: korijan

Merhaba arkadaşlar,
    5-6 yıllık bir kasa var elimde şuan.Artık pek kullanılmıyorduki elime bir adet AMD Phenom II X4 955 işlemci ve GTX460 ekran kartı geçti.Durum böyle olunca bir anakart,4 Gb ram ve bir kasayla bu malzemeleri değerlendirelim dedik.Masaüstünü ben kullanmıyorum gerçi ama yinede az da olsa oyun oynanıyor.Öyle oyunların en yüksek ayarlarda çok performanslı çalışması gibi bir gereklilik yok açıkcası.Yani bu alıncak parçaların çok iyi özelliklerde olması gerekmiyor.

Anakart için ASUS M5A78 serisine baktım 100-150 lira arasında değişiyor fiyatları.
    Ram için tek bir 4 Gb lık modül almayı düşünüyoruz.
    Kasa konusunda ise hiçbir fikrim yok.İçinde bir güç kaynağı olan bir kasa daha kolayımıza gelir diye düşünüyorum.Ekran kartının dökümanlarında minimum 450 W gibi bir güç istediği yazıyor.

Bu işlemciyi ve/veya ekran kartını kullanan arkadaşlar varsa ya da bu parçaları seçme konusunda önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci OPN si HDZ955FBG M Box sanırım c3 revizyon oluyor galiba.
    Ekran kartıda MSI GTX 460.Ürünler yanımda olmadıgından tam ayrıntılı bılgı veremıyorum ama cok fark etcek bır bılgı lazım olacagını zannetmıyorum.

Öneri ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Phenom II X$-955 işlemci hala iyi bir işlemcidir ve 1-2 sene rahat gider.
    GTX-460 da hala işe yarayan bir karttır. Yalnız 150 watt gibi güç çeker. 125 watt da işlemci çeker.

Buna göre uygun sistem yapalım.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    153 TL = 500 watt Coolermaster Elite RC-K280 kasa (usb3 soketi de var)
    160 TL = MSI 970A-G46 anakart (AM3+, 2133, usb3, sata3, UEFI vb)
    . 71 TL = 4 GB tek 1600-CL9 Corsair Vengeance LP
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Toplam 384 TL eder. İleriye dönük olur. İlerde 4 GB daha eklersiniz.

HDD-DVD de lazımsa.
    153 TL = 500 watt Coolermaster Elite RC-K280 kasa (usb3 soketi de var)
    160 TL = MSI 970A-G46 anakart (AM3+, 2133, usb3, sata3, UEFI vb)
    . 71 TL = 4 GB tek 1600-CL9 Corsair Vengeance LP
    120 TL = 500 GB Seagate disk (7200 rpm, sata3, 16MB cache)
    . 51 TL = 24X Asus DVD-RW
    Toplam 555 TL yapar.

Belirttiğiniz 760G çipsetli anakartı kesinlikle önermem. 95 watt üstü işlemcileri doğru düzgün desteklemez. Sizin X4-955 ise 125 watt ister. USB3 yok, Sata3 yok. Güç yönetimi sorunlu. Yeni işlemcileri iyi tanılmıyor. En fazla 1333 bellek kullanıyor.

970A-G46 anakart ise bunların hepsine sahip. İlerde 8 çekirdekli FX işlemci de takabilirsiniz. 4-5 yıl gidecek anakarttır. Az çok OC de yapabilir. 500 watt PSU ilerde CF-SLI yapmayacaksanız güçlü sistemlere bile yeter. Bu sistem ileriye dönük olur.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave

• Öncelikle ikinizede teşekkür ederim.Birazda daha zaman ayırıp ayrıntılı bakınca zaten benım işimi görcek asus un 150 liradan fazla oldugunu gördüm.Dediğiniz gibi de 760G çipsetli anakart ta çok iyi bir seçim değil.

Durum böyle olunca anakartı ASUS M5A97 R 2.0 almak daha mantıklı gibi duruyor.Gönül isterdiki 990 çipsete sahip bir asus alalım ama onlarında fiyatları yüksek kafamızdaki miktara göre.Bu arada Asus yazıyorum sürekli çünkü şuanki anakart da M2A-VM 6 yıl da hiç bir problem yaşatmadan çalıştı.Şimdi biraz okuyunca MSI ve Gigabyte da sorun yaşayan birçok insan var, bu demek değilki bizde yaşarız ama yaşanırsa bunların peşinde koşabilcek kişiler kullanmıcak bilgisayarı dolayısıyla minimum risk minimum problem :)

Kasa olarak da Xigmatek Midgard hoşuma gitti 600 W iki gün sonra bir parça değişirse güç konusunda problem yaşamayız diye düşündüm.

Ram e gelince asağı yukarı hepsinin fiyatı aynı sadece anakart a uyumlu olması lazım o kadar.

Bir de mevcut hard diskin bağlantısının ide mi sata mı olduğu öğrenirsek tamam gibi duruyor.

Bu arada şunu belirtiyim kesinlikle overclock yapılmıcak zaten kullancaklar anlamazlar o işlerden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korijan -- 29 Nisan 2013; 19:49:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa + PSU Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Anakart önerisi
    14 yıl önce açıldı
    Psu ve kasa önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.