Şimdi Ara

Anakart Fan Soketi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba sorunum çok ilginç gigabyte 970a-ud3 anakart kullanıyorum ve bir cpu fan 2 sys fan girişi var bu sys fanlardan 1. 4 pin 2. 3 pin ve egzos fanlarımın ikiside 3 pin ancak sorunum şu ki sys fan 2'ye hangi fanı takarsam o fan en yüksek devirde dönüyor sorun nedir acaba fan soketi fazla voltaja mağruz kalmış olabilirmi veya sorun nedir ve çözümü varmıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Bilgisayarın BIOS menüsünde fanların hızlarına dair bir kontrol mevcuttur. Bunlar genelde;
    -Silent
    -Turbo
    olarak imlenirler. Muhtemelen belirtilen fan soketinde bu ayarı "TURBO" moduna aldığınız için maksimum güç çıkışı olup bu da fanların maksimum hızda çalışmalarına neden olmaktadır. İlgili bios ayarını bulup düzeltmeniz halinde sorununuzun düzeleeceğini düşünmekteyim. Eğer buna rağmen bir düzelme yok ise, anakart CD si ile gelen programlarda yine bu tür fan hız ayarlamalarının olduğunu belirtmeliyim. Siz ya da önceki sahibi ya da bir yakınızı habersiz bir şekilde bu hız ayarlamasını kullanmış olaiblir, bu durumd ailgili program vasıtası ile durumu yine belirttiğim ayar modu şeklinde düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum... Bu bahsettiklerinize baktım, bende böyle bir durum mevcut değil, mevcut ancak durumu düzeltmeme rağemn fan hızlarım hala yüksek diyorsanız anakartınızda problem olma olasılığı oldukça yüksek. Garantisi olması durumunda iligli teknik servise göndermeniz size çözüm getirecektir. Kolay gelsin, geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Bilgisayarın BIOS menüsünde fanların hızlarına dair bir kontrol mevcuttur. Bunlar genelde;
    -Silent
    -Turbo
    olarak imlenirler. Muhtemelen belirtilen fan soketinde bu ayarı "TURBO" moduna aldığınız için maksimum güç çıkışı olup bu da fanların maksimum hızda çalışmalarına neden olmaktadır. İlgili bios ayarını bulup düzeltmeniz halinde sorununuzun düzeleeceğini düşünmekteyim. Eğer buna rağmen bir düzelme yok ise, anakart CD si ile gelen programlarda yine bu tür fan hız ayarlamalarının olduğunu belirtmeliyim. Siz ya da önceki sahibi ya da bir yakınızı habersiz bir şekilde bu hız ayarlamasını kullanmış olaiblir, bu durumd ailgili program vasıtası ile durumu yine belirttiğim ayar modu şeklinde düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum... Bu bahsettiklerinize baktım, bende böyle bir durum mevcut değil, mevcut ancak durumu düzeltmeme rağemn fan hızlarım hala yüksek diyorsanız anakartınızda problem olma olasılığı oldukça yüksek. Garantisi olması durumunda iligli teknik servise göndermeniz size çözüm getirecektir. Kolay gelsin, geçmiş olsun.

Bilgisayarı yaklaşık 4 ay önce kendim aldım yani benden başka kullanan olmadı bu sorunda daha önce yoktu biostanda oynamadim ayrica sadece sys fan 2 de sorun var yani galiba anakartta sorun var ancak vatandan topladım ve uzakta ben anakartın üzerindeki parçaları söküp garantiye verirsem daha sonra toplayamama ihtimalim var :(

• Bilgisayarı benden başka kimse kullanmıyor diyerek küçücük problemi büyütmenize gerek yok. Bahsettiğim çözüm yollarına bakmanız 10 dakikanızı almaz, son bir defa kontrol edin eğer yapılabilecek bir şey yoksa bu işlerden anlayan bir yakınınıza, bir tanıdığınıza rica edin, sizin yerinize söksün ama sökmek illaki problem oluşturacak derseniz vatan bilgisayarı arayıp durumu teyit ettirdikten sonra kargo yolu ile gönderimde bulunun.Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.