Şimdi Ara

Anakart Debugled sorunu(msı Z170A tomahawk ac)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık 7 aydır yaşamakta olduğum sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.öncelikle bu 7 aydır sistemimi hiç kullanamadım.sorunu videoya çektim ve cevaplarınızı bekliyorum.

sorunlu sistem videosu:Anakart Debugled sorunu(msı Z170A tomahawk ac)

ve anakartı servise 3.kez gönderişimde ürünle beraber gelen video

servis videosu:servis anakart ispat videosu

servis değişim yapmıyor,servis raporu vermiyor.ürünün sağlam olduğunu söylüyor.benim parçalarım ise sağlam anakartın sitesinden uyumlu parçaları seçerek aldık.parçalar şunlar:

anakart:Z170A TOMAHAWK AC(3 defa servise gitti)
    işlemci:core İ5 7400 kaby lake (servise gitti yenisi geldi)
    ram:kingston hayperx savage 8 gb ddr4(servise gitti sağlammış)
    e.kartı:msı nvidia geforce gtx 1050 2 gb oc

yorumu size bırakıyorum arkadaşlar.başka forumlarda da bu konu açık ama sonuç yok.yeni anakart almamı tavsiye ederseniz uygun fiyatlı msı dışında hangi kartı almalıyım sizce teşekkürler...bu arada sistemi uzay montajı ile çalıştırdım ama kasaya monte edince bir daha çalışmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardem -- 1 Eylül 2017; 9:45:54 >

• anladığım kadarı ile bu sorunu çözemeyeceğim.o zaman bana ne önerirsiniz?ryzen sistememi geçsem,yoksa yeni bir z270 anakart mı alsam,yeni kasa ve power mi alsam ne yapayım ne önerirsiniz?ryzene geçmem için sağlam olan parçaları satmam lazım oda uzun zaman alır?ne yapacağımı şaşırdım.
  • İşlemciler kolay kolay bozulmaz, Intel gerçekten değiştirdi mi tartışılır konu... Ayrıca işlemci de bi sorun olduğunu sanmıyorum. Size zahmet kasa haricinde BİR KEZ DAHA çalıştırma şansınız var mı? Kasa haricinde hem tv de hemde ayrıca bilgisayar için olan ekranınızda deneyin.... İkisinde de görüntü alırsanız, sorun kasa.. Bir keresinde deney amaçlı alüminyum folyoyu anakartın titrediğini düşünerek ısıya dayanıklı olduğu için kasa boşluğu ile anakart arasına sıkıştırdım. Fanlar bile dönmedi. Kasanın bir yeri anakarta değmesine sebep oluyor olabilir. Bunu da ancak sökerek anlayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 2 Eylül 2017; 0:19:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

İşlemciler kolay kolay bozulmaz, Intel gerçekten değiştirdi mi tartışılır konu... Ayrıca işlemci de bi sorun olduğunu sanmıyorum. Size zahmet kasa haricinde BİR KEZ DAHA çalıştırma şansınız var mı? Kasa haricinde hem tv de hemde ayrıca bilgisayar için olan ekranınızda deneyin.... İkisinde de görüntü alırsanız, sorun kasa.. Bir keresinde deney amaçlı alüminyum folyoyu anakartın titrediğini düşünerek ısıya dayanıklı olduğu için kasa boşluğu ile anakart arasına sıkıştırdım. Fanlar bile dönmedi. Kasanın bir yeri anakarta değmesine sebep oluyor olabilir. Bunu da ancak sökerek anlayabilirsiniz..

merhaba cevabınız için teşekkürederim.dün pc yi söktüm ve parçaları dışarıda topladım ama sonuç aynı artık kasa bağlantı kablolarından bile şüphelenmeye başladımanakart kendini korumaya alıyor sanırım anlamadım gitti.şimdi yeni z270 anakart alsam aynı sorunla karşılaşırmıyım acaba.resmen çıkmazdayım ne yapıyım bilmiyorum...

• Hata(debug) ışığı yanması aklıma şunu getiriyor PSU çıkışı 8 mi 6 mı yada kablo 8 to 6 gibi çevirici gibi mi?

Bir başka durum ise kabloda şaşe mi var. Dediğiniz gibi başka bir kablo ile deneyebilir misin.

Denildiği gibi işlemci sorunlu olmuş olsa hiç açması yada bir süre sonra durması gerekmekte videoda çalıştığı görülüyor.
  • serdardem S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı olmadan onboard çalıştırın çalışmaz ise PSU'dan şüpheliyim. Farklı çoklu priz ile denemeyi unutmayın. Güç yeteri kadar çekmiyor diye defalarca reset yediğimi, USB girişlerinin çalışmadığını bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 2 Eylül 2017; 12:21:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carso

Hata(debug) ışığı yanması aklıma şunu getiriyor PSU çıkışı 8 mi 6 mı yada kablo 8 to 6 gibi çevirici gibi mi?

Bir başka durum ise kabloda şaşe mi var. Dediğiniz gibi başka bir kablo ile deneyebilir misin.

Denildiği gibi işlemci sorunlu olmuş olsa hiç açması yada bir süre sonra durması gerekmekte videoda çalıştığı görülüyor.

psu da çevirici yok normal.başka psu ile denendi daha önce o zamanda açılmamıştı.ama yine de psu dan şüphe etmiyor değilim ama boşuna da psu olmak istemiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ekran kartı olmadan onboard çalıştırın çalışmaz ise PSU'dan şüpheliyim. Farklı çoklu priz ile denemeyi unutmayın. Güç yeteri kadar çekmiyor diye defalarca reset yediğimi, USB girişlerinin çalışmadığını bilirim.

onboard bağlamıştım yine bağladım değişen bir şey yok.farklı prizde de denendi.
    Denediyseniz başka o zaman psu kaç wat bu arada.Anakart süpheli başka bir şey gelmiyor aklıma

Valla abi, ya anakart parçalarla uyumsuzluk yapıyor ya da PSU. Akla başka bir şey gelmiyor.

• quote:

Denediyseniz başka o zaman psu kaç wat bu arada.Anakart süpheli başka bir şey gelmiyor aklıma

thermaltake 700w 80 plus sertifikalı.başka bir psu ile deneyeceğim yine olmazsa anakart alacağım sanırım ama aynı sıkıntıyı onda da yaparsa diye korkuyorum..
  • quote:

Valla abi, ya anakart parçalarla uyumsuzluk yapıyor ya da PSU. Akla başka bir şey gelmiyor.

sinir bozucu bir problem.şöyle bakınca anakart,psu,kasa bağlantı kabloları hepsinden şüpheleniyorum.
    Bence sıkılmanızı gerektirecek bi durum yok. Kasayı alın bilgisayarcıda PSU takın çalışırsa, PSU'nuz pert. Olay budur. Zaten PC içinde ne var ki? RAM, İşlemci, Ekran Kartı, Anakart, PSU, Kasa... O kadarda sinir olmanızı gerektirecek bir şey yok.
  • Servisin sağlam videosundaki ramler Corsair Vengeance LPX , sizin sorun çıkaran Kingston HyperX Savage.
    Büyük ihtimalle sizin elinizdeki ramle anakartınız arasında uyumsuzluk var.
    Garanti yokmu bu siz niye uğraşıyorsunuz ? Ürünü kullanamadığınızı belirtin değişim isteyin komple Vatandan mı aldınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Servisin sağlam videosundaki ramler Corsair Vengeance LPX , sizin sorun çıkaran Kingston HyperX Savage.
    Büyük ihtimalle sizin elinizdeki ramle anakartınız arasında uyumsuzluk var.

anakartın sitesinden baktık uyumlu olduğunu gördük ve 1 defada olsa görüntü aldım bios ekranına girdim uyumsuz olsa hiç açılmazdı.
  • quote:

Garanti yokmu bu siz niye uğraşıyorsunuz ? Ürünü kullanamadığınızı belirtin değişim isteyin komple Vatandan mı aldınız ?

4 ana parçayı hepsiburadadan aldım.anakartı 3 kez gönderdim değişimde istedim servis raporuda,bana video gönderdiler sağlam diye...işlemciyi gönderdim değiştirdiler yenisi geldi.rami gönderdim ram sağlammış.ekran kartı sağlam...
  • quote:

Bence sıkılmanızı gerektirecek bi durum yok. Kasayı alın bilgisayarcıda PSU takın çalışırsa, PSU'nuz pert. Olay budur. Zaten PC içinde ne var ki? RAM, İşlemci, Ekran Kartı, Anakart, PSU, Kasa... O kadarda sinir olmanızı gerektirecek bir şey yok.

2 ayrı psu ile denendi ama sonuç aynıydı.hatta biri casper bayisinde denendi biraz uğraştılar ama nafile gerçi psuları baya eskiydi.
    PSU eski ise Ekran Kartı çıkartılarak denenmeliydi, öyle mi yapıldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdardem

quote:

4 ana parçayı hepsiburadadan aldım.anakartı 3 kez gönderdim değişimde istedim servis raporuda,bana video gönderdiler sağlam diye...işlemciyi gönderdim değiştirdiler yenisi geldi.rami gönderdim ram sağlammış.ekran kartı sağlam...

servise çektiğim videoyu gönderdim.faceden servis pointe mesaj attım durumu açıkladım adam mail adresi verdi gerekli bilgileri gönderin sizin aranmanızı sağlayacağım dedi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.