Şimdi Ara

anakart + cpu yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün akşam nette gezinirken birden pc kitlendi tam ctrl + alt + del yaparken burnuma bir koku geldi bi baktım kasadan dumanlar çıkıyor hemen psu güç kablosunu çektim. sogumasını bekledikten sonra açtım parçaları tek tek kontrol ettim hiçbirinde fiziksel bir yanma belirtisi göremedim ve yeniden çalıştırmaya karar verdim. pc a.ıldı ve setup ekranında "new cpu is loaded" dedi(işlemciyi çıkarıp taktığım için). sonra setuptan save and exit yaptım ve bir daha açılmadı. sonradan yaptığım testler sonucunda anakartımın ve işlemcimin yanmış oldugunu anladım.
    şimdi bir işlemci ve anakart durup dururken neden yanar? ve garantiye göndersem acaba değiştirir lermi?

• öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. herkesin başına gelebilecek bir olay. kullanmış oldugun psu nun kalitesi neydi onu sormak istiyorum. eğer dandik bi psu kullanıyosan hdd, anakart, cpu dinlemez yakar hepsini. mutemelen elektrik fazla yüklendi ve bunu dengeleyemeden direk cpu ya ve anakarta zarar verdi. aklıma gelen bu.. ama bide yana işlemci veya anakart nasıl açılırki. bios ekranını falan nasıl gördün ilginç. tekrar geçmiş olsunn
  • kasayla birlikte gelen dandik everest marka psu kullanıyordum. evet ihmalkarlık var ama.. şimdi bunu garantiye göndersem değişmezlermi. daha önce başına gelen arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim veya bu konuda bilgisi olanlardan?
  • gecmiş olsun dostum genelde cpu lar pek zarar görmez bu gibi durumlardan eminmisin cpu nun yandıgına deneme imkanın varsa mutlaka uyumlu bi anakartta dene... cpu nu saglam oldugunu tahmin ediyorum garanti bitmedi ise tabiki gönder
  • cpu dahil tüm bileşenleri başka bir pc de denedim. sdc cpu ve anakartım çalışmıyor. şimdi benim korkum bunları garantiye gönderdiğimde bana kullanıcı hatası demeleri. acaba hiç yok mu gönderen bilgi alsam. intel in politikası nedir bu konuda?
  • yolla tabi anakartı ve cpu garantiye, direk kaldırıp atma. gerçi yanma olaylarında firmalar direk sallıyorlar ama şansını denemede fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 28 Kasım 2006; 17:06:47 >
  • Geçmiş olsun.dandik psulara hiç güvenilmiyor.Arkadaşı geçen gün bi sistem toparladık.Neyse kasaya herkes gibi oda fazla prar ayırmadı.beni dinlemedide.Neyse fişe bi taktık psu pufladı psu yandı.allahtan sadece psu yandı işlemci anakarta bir şey olmadı.
    Nede olsa kaybediceğin bir şey yok bence garantiye gönder boardu ve cpuyu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    KASA-ANAKART-CPU-GPU-RAMLER
    2 yıl önce açıldı
    Anakart Cpu Besleme Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ewt değiştiriler ama sen nasılda yanan cpu bir dahaaçılıyor bence başka bir psu dene
  • Değiştirmeleri cok zor ama sen ginede bir dene banada olmuştu ben ortalığı yıktım değiştirmek zorunda kaldılar
  • tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. yarın yollayacağım garantiye. bakalım ne olucak?
  • Arkadşım nakartını ce cpu yu garantiye gönder değiştirirler.eğer değiştirmiyorlarsa ana dağıtım yapan firmaya şikayet et.Oda olmazsa yanılmıyorsam intel için norveç(yanlış olabilir.)Mail at durumu anlat kesin sana yeni bir işlemci gönderirler.
  • Anakart konusuna katılıyorum ama Cpu bence yanmamıştır.Yollamadan tekrar dene bence.Anakart bozulmuştur ve cpu ya ulaşamamıştır diye düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.