Şimdi Ara

Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , yardımınıza ihtiyacım var OC konusunda yeniyim zaman ayırıp ilgilenirseniz sevinirim.
    Anakartım Asus Maximus VI Hero
    İşlemcim İ7 4770 K ( Soğutma amacıyla Noctua U14S kullanıyorum.)
    Kasa olarak C70 kullanıyorum.
    Power olarak TX750M kullanıyorum.
    Bir hevesle işlemciyi biostan auto mode ile oc yaptım 3.5 te çalışıyordu 4.4 e çektim ancak otomatik oc de anakart işlemciye voltajı fazla veriyormuş bu yüzden oc yi ben manuel olarak yapmak istiyorum amacım işlemciyi 4.5 te stabil kullanmak. Anakartımın Bios SS lerini en ince ayrıntısına kadar sınıfladım.Rica etsem nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olur musunuz ?

ADVANCED MODE RESİMLERİ ANA MENÜSÜDÜR 10 BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR ;
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    APM Sekmesi Ana Menüsüdür.
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    CPU Configuration Sekmesi Ana Menüsüdür.1 Bölüme ayrılıyor.
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    CPU Power Management Configuration Sekmesi
    Network Stack Sekmesi Ana Menüsüdür.
    Onboard Devices Configuration Sekmesi Anamenüsüdür.
    PCH Configuration Sekmesi Ana Menüsüdür.3 Bölüme ayrılıyor.
    İntel (R) Rapid Start Teknology Sekmesi
    İntel (R) Smart Connect Teknology Sekmesi
    PCI Express Configuration Sekmesi
    Platform Misc Configuration Sekmesi Ana menüsüdür.
    Rog Effects Sekmesi Ana menüsüdür.
    SATA Condiguration Sekmesi Ana menüsüdür.
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    System Agent Configuration Sekmesi Ana menüsüdür.3 Bölüme ayrılmaktadır.
    Graphics Configuration Sekmesi
    Memory İnformation Sekmesi
    NB PCIe Configuration Sekmesi
    USB Configuration Sekmesi Ana menüsüdür,1 bölüme ayrılmaktadır.
    USB Single Port Control Sekmesi
    EKTREME TWEAKER RESİMLERİ ANA MENÜSÜDÜR.4 BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR.
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    DIGI+Power Control Sekmesi
    DRAM Timing Control Sekmesi
     Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım. Anakart Asus Maximus VI Hero / İşlemci İ7 4770 K  Biosu tamamen SS ledim.OC için yardımınız lazım.
    GPU.DIMM Post Sekmesi
    Tweakers Paradise Sekmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadecebirdost -- 29 Ocak 2014; 21:14:51 >

• cpu ratio kısmını 45 yap

cpu voltage kısmında volt u önce bi yere bas sonra ufak ufak arttır ve sürekli stabillligini test et

mode kısmınıda autodan çıkar ve manuel yap
  • http://www.youtube.com/watch?v=DNKzZ95VL7g

şu videoyu detaylı incele
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdi4545

http://www.youtube.com/watch?v=DNKzZ95VL7g

şu videoyu detaylı incele

şimdi izliyorum
  • quote:

cpu ratio kısmını 45 yap

cpu voltage kısmında volt u önce bi yere bas sonra ufak ufak arttır ve sürekli stabillligini test et

mode kısmınıda autodan çıkar ve manuel yap

orda epeyce ratio var bazıları kapalı bazıları açık neden böyle ve ne yapmam gerekir ?
  • Biosu sifirla,extreme tweaker bölümünden asus multicore enhancemet disabled yap.AI overclocktuner i manual veya xmp profil seç tavsiyem manüel dir.
    CPU core sync all cores olacak alttaki çarpanları 45 yap.CPU core voltage adaptive mod yap.voltajı 1.200 yap.kaydedip CIK.AIDa 64 stabilize testini yap.hemen mavi ekran alırsan voltajı yavaş yavaş artırarak stabiliteyi yakala.adaptive mod işlemciye voltajı dalgalar halinde gönderecek yani stabil testinde voltajın 1.200 iken 1.250 gibi gorebilirsin sen sıcaklikları takip et.benden bu kadar mobilim bu yüzden bu kadar yazabildim.Bu arada maximus vi extreme anakartimi sattim.deneyip resim çekme sansim yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadecebirdost kullanıcısına yanıt
    ne için o.c yapmak istiyorsun ögrenmek içinmi cpu nun stabilligini ölçmek içinmi şuan zaten 4.4 de kullanıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ne için o.c yapmak istiyorsun ögrenmek içinmi cpu nun stabilligini ölçmek içinmi şuan zaten 4.4 de kullanıyorsun

öğrenmek amacıyla yapıyorum amacım kendime +1 kazandırmak ilginizden dolayı teşekkür ederim.
    r.ederim aklınıza yatmayan yerler varsa özelden pm atın yine elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalısırım
    öğrenmek için yapıyorsan offset modu kurcalayabilirsin. eski kullanıcımı iptal etmeden önce bu konuda maximus 4 üzerinde anlatmıştım:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=76820927&p=1#76820927

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • confuest kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bu video çok işime yaradı.
  • 4500 de stabilite kurabilen pek göremedim, işlemcin buna izin vermeyebilir. Mesela 1.280 voltaja benimki 4300de stabil iken 4500de stabileteyi 1,35 voltajda bile yakalayamadım (80 dereceyi geçmiyordu.)

Auto oc 4400 yapıyorsa öyle kullanabilrsin bence, autonun verdiği voltage değerleri neler ? Asus 4 way optamization programından 4400deki voltajlarına bak, daha yukarı çekmek isityorsan, sıcaklığına be stabiltene dikkat ederek, voltajı yavaş yavaş arrtır.
    Manuel için
    ai overclock targeti Autodan--> "As Is" e çevir ----""BLCK" olmayan , " AS IS di sanırım yada Ratio First de olablir. çarpanı oc edicek yani, bus speedi değil. Aslında EXT anakartın var belki bus speed oc de deneyebilirsin. Ben 1 mhz bile arttırdığım mavi ekran aldım ama ext anakartlar farklıdır belki.
    çarpanlarının 45 yaz
    Ilk etapta cache ratioyu automatik bırak

CPU CORE VOLTAGE: Bunun için önerilen en uygun ayar 1,275 şeklinde. Birçok kişi daha yükseğe çıkabileğini söylüyo, karar senin. 1,275 te stabiliteyi yakalarsan ne ala. Benim 1,280 de.
    CPU CACHE VOLTAGE: Bunada aynı voltajı girebilirsin.

Senin anakarta 2 tane giriş voltajı var.
    Inıtial ve Envantial Voltage Input. Bende bir tane vardı ve bu değeri 1,95 çekmeden 4000 in üzerine çıkamadım. Üstteki ayarlarla stabilteyi sağlayamazsan, bu değerleri mor oluncaya kadar arttırabilrisin sanırım. Ben 2,0 da bile kulladım bir süre sonra 1,95 e çektim.

Bunları denerken sıcaklığını kontrol et, tam yükte 80 in üstüne olmamalı bence, yüksk sıcaklık işlemcinin ömrünün yiyecektir.
    Stabileyi sağladıktan sonra da, auto bırak dediği cache değerinin normal çarpanın bir küçüğü yap önce aynısını da deneblirsin ama aynı değerde stabilite çok zor. mavi ekran gelirse, 1 daha küçült, stabil olana kadar bir daha.

Anakartın EXT OC anakartı, auto oc de bence çok iyi oc yapmış. Benimki auto da 4100 ü geçemiyordu. Auto INput voltage boost diye bi şey yok bende ama senin anakartta var. Fazlasını isteyerek biraz sınırları zorluyorsuna aslında ama, senin yerinde olsam ben de denemez değildim ya o kadar para vermişsin o anakarta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrificedMiserablePawn -- 30 Ocak 2014; 6:57:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: storm_999_

4500 de stabilite kurabilen pek göremedim, işlemcin buna izin vermeyebilir. Mesela 1.280 voltaja benimki 4300de stabil iken 4500de stabileteyi 1,35 voltajda bile yakalayamadım (80 dereceyi geçmiyordu.)

Auto oc 4400 yapıyorsa öyle kullanabilrsin bence, autonun verdiği voltage değerleri neler ? Asus 4 way optamization programından 4400deki voltajlarına bak, daha yukarı çekmek isityorsan, sıcaklığına be stabiltene dikkat ederek, voltajı yavaş yavaş arrtır.
    Manuel için
    ai overclock targeti Autodan--> "As Is" e çevir ----""BLCK" olmayan , " AS IS di sanırım yada Ratio First de olablir. çarpanı oc edicek yani, bus speedi değil. Aslında EXT anakartın var belki bus speed oc de deneyebilirsin. Ben 1 mhz bile arttırdığım mavi ekran aldım ama ext anakartlar farklıdır belki.
    çarpanlarının 45 yaz
    Ilk etapta cache ratioyu automatik bırak

CPU CORE VOLTAGE: Bunun için önerilen en uygun ayar 1,275 şeklinde. Birçok kişi daha yükseğe çıkabileğini söylüyo, karar senin. 1,275 te stabiliteyi yakalarsan ne ala. Benim 1,280 de.
    CPU CACHE VOLTAGE: Bunada aynı voltajı girebilirsin.

Senin anakarta 2 tane giriş voltajı var.
    Inıtial ve Envantial Voltage Input. Bende bir tane vardı ve bu değeri 1,95 çekmeden 4000 in üzerine çıkamadım. Üstteki ayarlarla stabilteyi sağlayamazsan, bu değerleri mor oluncaya kadar arttırabilrisin sanırım. Ben 2,0 da bile kulladım bir süre sonra 1,95 e çektim.

Bunları denerken sıcaklığını kontrol et, tam yükte 80 in üstüne olmamalı bence, yüksk sıcaklık işlemcinin ömrünün yiyecektir.
    Stabileyi sağladıktan sonra da, auto bırak dediği cache değerinin normal çarpanın bir küçüğü yap önce aynısını da deneblirsin ama aynı değerde stabilite çok zor. mavi ekran gelirse, 1 daha küçült, stabil olana kadar bir daha.

Anakartın EXT OC anakartı, auto oc de bence çok iyi oc yapmış. Benimki auto da 4100 ü geçemiyordu. Auto INput voltage boost diye bi şey yok bende ama senin anakartta var. Fazlasını isteyerek biraz sınırları zorluyorsuna aslında ama, senin yerinde olsam ben de denemez değildim ya o kadar para vermişsin o anakarta.

Yorumun için ve ilgilendiğin için teşekkür ederim bende bu işi öğrenmeye çalışıyorum yavaş yavaş bişiler kapmaya başladım hayırlısıyla olacak.

nedir son durumi Extreme anakartın farkı var mı merak ettim. 4500 oldu mu ? voltajlar neler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_999_

nedir son durumi Extreme anakartın farkı var mı merak ettim. 4500 oldu mu ? voltajlar neler ?

4.5 te stabil kullanıyorum voltaj 2.260 çarpan 45 aida64 ile 2 saate yakın test sonucu max 63 derece.soğutma olarak u14s kullanıyorum.
    voltajı yanlış yazmşsın.
    1,226 mı ?
    1,260 mı ?

bu voltajda 4500 çok iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.