Şimdi Ara

[ANA KONU] 17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ/DEPREM HAKKINDA BİLGİ [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
18
Favori
25.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Diem 10

Ana konuyu PM atarsın kardeşim bu konu da güzel bravo

Teşekkür ederim.
    Ana konuyu henüz açmadım anakonuyu 15 tatilde açmayı düşünüyorum PM ATARIM

EDİT: Yeni bir konu açmıycam bu konuyu düzenliycem

Tamam saol takipteyim
  • quote:

Merhaba arkadaşlar her ay değisik değisik şeyler araştırıyorum ve bu aralarda 99 depremimi arastırıyorum okuduğum bi yazıyı buraya kopyala yapistir yapicam

[ 1999 depreminde yaşanan 5 ürpertici olay]

1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta. Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar...(Buradan 1999 Gölcük depreminde hayatını kaybeden insanlarımıza YÜCE MEVLAMDAN rahmet diliyorum.) 

OLAY-4=> Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş. 

OLAY-5=> O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiymiş.. Buraya kadar alıntıydı ve devamı bana ait babam deprem olduğunda gölcükte askerdi ve o gece nöbeti varmış deprem olduğu sırada gökyüzünde büyük bir yeşil işik belirmiş 

bir bölümü zaten biliniyor ama diğer bölümlerin çoğu inandırıcı değil

gerçekten deprem sonrası dişarı fırlayıp gökyüzüne baktığımda yıldız kaynıyordu ve ben yıldızları hiç o kadar yakın görmemiştim

birde bizim evde birisi deprem öncesinde tuvalette acayip ses geldiğini söylemişti ama bizim aklımıza deprem gibi bir olay hiç gelmediğinden sadece gülüp geçmiştik

ayrıca biz iki ayrı deprem yaşadık,birincisi biterken ikincisi başladı ve bu depremler sanki hiç bitmeyecek gibiydi

daha sonraları kurtarma ekibi olarak giden arkadaşlardan çok korkunç olaylar duyduk,misal bir apartmanın komple yok olması gibi,apartmanın yerini iyi bilenler dalgıçlara gösteriyorlarmış ama dalıp çıkan dalgıçlar orada hiçbir şeyin olmadığını söylemişler,yani apartman içindekilerle birlikte yok olmuş

yine o bölgeye çok sayıda insan kurtarma işlerine katılmak için gittiği gibi yağmalamaya gelenlerde çok varmış,hatta bir tanesine asker dayanamıyor ve ateş edip bu aşağılık insanlardan birini vurup öldürüyor,bu olaydan sonra askere vur emri çıkmıştı

korkunç bir ceset kokusu olduğunu anlatmışlardı ayrıca bizim evlere şenlik kurtarma ekiplerimiz sağ olan bazı vatandaşları kazayla öldürdüklerinide duyduk,kepçeyi enkaza bir daldırıyorlarmış kopup gelen bir kol görülünce durdurup cesedi çıkarttıktan sonra yine kepçeyle kurtarma işine devam etmişler

çoğu kez taşınan molozlar içinde insan parçalarına rastlanmış ,tam anlamıyla bir felaket yaşandı

bu depremde kesinlikle devletin bildiği fakat açıklamadıkları olayların olduğu anlaşılıyor

birde yaşanan komik olaylarda görülmüş,misal kaynanası ile aynı çadırı paylaşmak istemeyen gelinin başka çadır istemesi gibi

benim asıl merak ettiğim yalova da deniz içindeki bir mağaraya doğalgaz basıldığını söylemişlerdi bu mağara zarar gördümü bunu hiç açıklamadılar,eğer zarar gördü ise büyük ihtimal o doğalgazda patladı,belkide sırrı çözülemeyen o ateş topunun nedeni belkide bu olabilir

Allah bir daha yaşatmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

yıldızlar bir başkaydı olayını mantıklı bir şekilde açıklayayım: elektrik kesildiği için ışık kirliliği sıfır düzeyine indi. böylece ışık kirliliği dolayısıyla görülemeyecek kadar sönük parlaklıktaki yıldızlar bile görünür hale geldi.

eğer istanbul'un elektriğini tekrar tamamen keserseniz gökyüzündeki o görüntüyü aynen tekrar görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    5. seçenek dışındakiler hurafe..

Hele otel asparagası yok mu, o hikayeyi yazanları allaha havale etmek gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 21 Ocak 2013; 22:43:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

yaw 17 ağustosta geniş çaplı bi elektirk kesintisi oldu. Geniş çaplı elektrik kesintisi sayesinde ışık kirliği çok azaldı böylece daha önce görünmeyen yıldızlar görünür oldu zaten görünen yıldızlarda dahada parlakmış gibi oldu olay bu
    Bunu dine bağlayanları gördükçe gıcık oluyorum
    Bu 17 ağustos ile anlatılanların gerisi tamamen yalandan ibaret yok subaylar parti yapmış kurana basmış dansöz oynatmış ondan deprem olmuş yok efendim şehitlikte bütün şehitler kalkmış dua ediyomuş ölüler dirilmiş harbi çok komik ya nası inanıyosunuz bunlara kaç yaşındasınız ? saçmalamaktan öteye gidemiyosunuz

yok sadece ışıklar kesildiğinden değil gerçekten o gece bir başka yıldız topluluğu vardı ,şahsen ben gördüm şahit oldum,hem çok fazlaydı hemde çok yakında gibi hissediliyordu ,hala tüylerim diken diken oluyor

evet subayların partisi de doğru gölcükte içlerinde israil li subaylarda bu depremde ölenler arasındaydı ,ama deprem bu yüzden mi oldu bunu bilmek imkansız

imanı zayıf bazı gazeteler bile o vakitler ,ya hiç değilse kadınlar başlarını bir müddet kapatsınlar diye manşet attılar,aklın almayacağı bir şaşkınlık vardı

kaç kişinin öldüğü dahi bilinemeyen korkunç bir olay için şundan oldu bundan oldu demek yerine ders almak gerekir ama kimsenin ders aldığını falan görmedik,sadece başlarda biraz dine yönelmeler oldu,aynı şekilde evleri daha sağlam yapma çalışmaları yapıldı ama sonra unutuldu gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

Evet bu olaylar doğru, şu istanbulda ermiş ve şehitler olmasa yerle bir olur.

Çinlilerin yemediği şey yok ama hala ayaktalar.

Onlara zaten uyarı yok ki adamların kurtarır tarafı yok. Putperesler
  • quote:

yıldızlar bir başkaydı olayını mantıklı bir şekilde açıklayayım: elektrik kesildiği için ışık kirliliği sıfır düzeyine indi. böylece ışık kirliliği dolayısıyla görülemeyecek kadar sönük parlaklıktaki yıldızlar bile görünür hale geldi.

eğer istanbul'un elektriğini tekrar tamamen keserseniz gökyüzündeki o görüntüyü aynen tekrar görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    elhamdülillah kardeşim imana geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

tam eyüp semtine yakışır kalitede CSB hikayeler olmuş .

Şu her b.ka çsb yazanlara gıcık oluyorum.
  • Ekşi sözlük Ctrl + V
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

quote:

Evet bu olaylar doğru, şu istanbulda ermiş ve şehitler olmasa yerle bir olur.

Çinlilerin yemediği şey yok ama hala ayaktalar.

Onlara zaten uyarı yok ki adamların kurtarır tarafı yok. Putperesler

Niye onlar gökten zembille mi indi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BuralarBenim

elhamdülillah kardeşim imana geldim

Alıntıları Göster
    uplayım araştırılması gerekilen bir konu...
  • At yalanı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

Birden görünce tutamadım kendimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vegabond81

1999 Depremini Düzce'de yaşadım o gece yıldızlar elimize alacak kadar yakındı.
    1999 Yılında Düzce'de 2 deprem yaşadım 17 Ağustos 12 Kasım..

Bir düzceli daha buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paranoya11

H.A.A.R.P.

yeşil ışık bana haarpı anımsattı

• quote:

Alıntıları Göster
    takip merak ettim la

• quote:

Orijinalden alıntı: ibretcrew

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

quote:

Orijinalden alıntı: N!ko Bellic

O dediklerini yeni duydum ölüler felan dua ediyormuşda bide şöyle bi olay biliyorum çanakkale savaşındaydı herhalde peygamber efendimizi görenler olmuş ufaktan hatırladığım bir olay vardı onu bi anlatayım tam olarak doğru anlatamayabilirim.
    Bi adam peygamber efendimizin türbesinde ağlıyormuş Ey Allahın Rasulu seni neden rüyamda göremiyorum diye felan orda olan bi güvenlikti heralde güvenliğin rüyasına girmiş Peygamber Efendimizde o ağlayan kişinin rüyasına neden giremediğini anlatmış çünkü O günlerde çanakkale savaşındaymış diye duymuştum. ve böyle birşey olduğunada inanıyorum gerçekten.

yanlış anlama beni olmaz demiyorum, ama savaşta peygamber efendimizi görenler onun peygamberimiz oldugunu nasıl anlamış ? sen simdi görsen nasıl anlarsın mesela anlayamazsın ,
    eğer ki şöyle birşeyse anlarım mesela rüyada görürsün o oldugunu anlarsın hissedersin çünkü,heralde öyle birşeydir savaştada ama olmuş ta olabilir olmamış ta, bu konularda biraz şüpheciyim

Birincisi neden sadece basketbol oynayan çocuklara kafayı taktın kafe sahibi de kantin sahibi de dolmuş şöförü de aynı şeyi söyledi.

Her üyenin mesajını alıntılayım gördün mü diyip duruyorsun.Sen Allah'a inanıyor musun ? Gördün mü peki Allah'ı ? hayır.

Çanakkale savaşında rivayetler vardır.Herkes çanakkale de çarıklıların yardım ettiğini yoksa kazanamayacağımızı söyler.

Öte yandan Yavuz Sultan Selim ile ilgili bir rivayet vardır.Mısır seferine giderken attan inip yürüyerek çölü geçmiştir.Sadrazamı padişahım ata binin de insanlar siz yürüdüğünüz için binmiyorlar yoruldular diyor.Yavuz Sultan Selim önümde koskoca peygamber yürürken ben atla mı gideyim diyor.

İnanmayabilirsin ama gördün mü gördün mü diye sorman 6 yaşındaki çocuğun yemin et yemin ettin bak Allah çarpar demesi gibi oluyor.

Said Nursi ki adamda Ledün ilmi olduğu söyleniyor, Atatürk'ü( ki Atatürk'ü de çok severim) bu yüzden öldürmediğini söylemişlerdi.

Geleceği görüyor.Mustafa Kemal'in ülkeyi kurtardığını görüyor öldürmüyor.

Azıcık dini inancın yoksa bir şey diyemem ama git ilimleri araştır bakalım varsa azıcık inancın.

şimdi bende yanlış anlama diye giriyim ama dini inancı olan biri olarak böle yok savaşta peygamber geldi yok melekler indi savaştı felan inanmıyorum. sonuçta biz neden diğer milletlerden üstünüzde melekler bize yardıma geliyor. peygamber bazılarına görünüyorda bazılarına görünmüyor. yavuz sultan selim padişah diye mi diğer insanlardan üstünde peygamberimiz ona görünmüş ya da said nursi kimdir ya geleceği görmüşmüşmümşmümşmümümmşmğmşmümş.He tabi eğer bu said nursi geleceği gördü diye inanan varsa zaten Allah'tan başkasının geleceği göremeyeceği inancına ters düşer ve inandklarıyla çelişir. yani bizim inancımızda ne var ? herkes eşit , birimiz diğerinden üstün değiliz (peygamberimiz veda hutbesinde de söyler, din ayrımı gözetmeksizin). neden müslümanlara dünyada bu kadar yardım edilsin o zaman dimi? seçilmiş insanlarsak o zaman niye sınanalım ? yani o yüzden şöyleymiş böyleymiş diye konuşmamak en iyisi, Allah size bişey kanıtlamak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 21 Ocak 2013; 23:34:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

quote:

Orijinalden alıntı: FearLessGangsTa

Mel gibson'ın oynadığı bir filmde 97 yılı olması lazım,türkiyedeki bir deprem konu geçiyor,ve depremin olacağı yerde aynen gölcük merkezli.Hatta o filmde depremin amerikanın ya da başka bir ülkenin(hatırlamıyorum) silahı denizin altında denemesi sonucu cıkacağı söyleniyor,99 da da deprem oluyor.

filmin adı Komplo Teorileri 2 kez izlemiştim.

inceleme

• quote:

Orijinalden alıntı: John Thomson

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Elektrikler kesik falan değildi. Çok iyi hatırlıyorum balkonun ışığını yaktık balkona minder serdik ve ailecek oturduk. Annem babam ben ve babaannem. Kardeşim uyumuştu. Çay falan içiyorlardı annemler babaannem bunaldım bu ne sıcak demişti. Gökyüzü de hepimizin dikkatini çekmişti elektrikler falan kesik değildi.

Bir yerde okuduğum kadarıyla o ışık haarp'in ortaya çıkardığı bir ışık.Şilideki,Japonyadaki depremlerdede görülmüş.

+10
    inceleme

• quote:

Alıntıları Göster
    O GECENİN VE SONRASININ ZORLUGUNU EN İYİ CEKEN BİLİR BEN İNANIYORUM KARDEŞİM PAYLASIMLARIN İCİN TEŞEKKÜRLER

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackenedd

yok hiç biri cocukca gelmiyor dostum anlat sen okurum ben.

Teşekkurler 15 gün tatilimde daha buyuk bi konu açacagim

yaz okurum

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.