Şimdi Ara

Amplifikatör Projesi (2SC5200 250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam saygıdeğer DH Forum sakinleri ben 2006 yılında yapmış olduğum 2X80 Watt STK 4221 li Amplifikatörümü yeniden Daha büyük ve orjinal bir kutuya monte etmek istiyorum.

Bu amplifikatöre Takviye olarak trafosu ve malzemeleri hazırda bekleyen 2SC5200 & 2SA1943 lü 250 Watt Amplifikatörü eklemeyi düşünüyorum temiz Adam akıllı bir işçilik yapmak istiyorum. Malzemelerin neredeyse çoğu hazır.

Ama kutu tasarımı hakkında sizden son rötuşları beraber yapmamızı istiyorum tabi sizlerde razı gelirseniz.

Yarın Kutu ve malzemele resimlerini burada yayımlayacağım sonrasında hep beraber fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Şimdiden Hayırlı geceler yarın yine bu saatlerde resimlerle görüşmek dileğiyle !!!

• Kolay gelsin abi.Ton kontrol , aktif filtre , kapasite koyacakmısınız devreye ?

Bende 2x125W 2SC3858 /2SA1494 devre düşünüyorum.Gelecek ayda mid takım alabilirsem muhteşem bir ses sistemi yapacağım inşallah

Kutu olarakda eni uzun , boyu kısa soğutucu alın.(Mosfetlerin boyundan az daha büyük.)
    Daha sonra pleksi ile kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Mayıs 2014; 7:18:01 >
  • Ramazan kardeşim seninle eş zamanlı olarak 150 Watt anfi devresi yapmıştık onun abisi olan Watt amfiyi yapıyorum STK anfi ile bunu aynı kutuya koyacağım.

Yanlız dün bu 250 Watt lık amfitiyatro besleyecek olan trafo yu sardım yanlız 2 × 35 volt olması gerekirken 2 ×43 volt sarmışım bunu doğrulttuyum zaman 60 volt Dc olacak 250 Watt lık anfinin beslemesine fazla gelir mi ?

Birde bu 250 Watt anfinin açık Şeması yokmu arkadaş hiç bi yerde bulamadım da resimleri çekip atıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw o bahsettiğin amfiyi yapacağına STK 4241 2 × 120 Watt amfiyi yapsan çok daha iyi olur bence ben anfiye Ton kontrol falan yapsam bence gereksiz akıllı telefonlarda eq nun Kralı var :)

• 2X60V devreye yeterli gelir daha hoş bir tonada ulaşır 5200 voltajınada uygun.
    Mosfet tadını aldıktan sonra ne TDA ne STK :)

250W bass filtresi koymalısın STK de midleri sürsün.
    Trafo sarımı yapıyormusun gerçekten ?
    Şemasınıda gönderebilir misin inceleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Mayıs 2014; 14:39:02 >
  • bencede bende baştan tereddüt ettim ama sonra sorun olmaz diye düşündüm. :)

Mosfet anfi bir başka oluyor orası çok doğru ama STK yıda yabana atamazsın tüm kaliteli müzik setlerinde STK kullanılmıştır. git incele istersen

250 watt anfiye bass filtresi dediğin gibi aslında şart oldu ama bu anfiye benim çakma 20 cm 600 watt kalın kenarlı subwooferım dayanırmı işte orasını hiç bilemiyorum

aslında bu 250 watt anfiye 800 wattlık MTX Audio JBL Tarzı 25 veya 30 cm lik basslar acayip gider tadından yenmez resmen :)

Trafo sarımı kolay bir iş ama hesapları bilmek gerekiyor

Şema derken STK nın şeması mevcut devrede mevcut ama bu 250 watt anfinin açık şeması ortalıkta yok tamircihasanın sitede olur dedim orda da çıkmadı valla naapçam bilmiyorum

bu arada resimleri çektim kutu resimlerini birazdan upload ediyorum görüş ve önerilizi sadece senden değil tüm forum dostlarımızdan bekliyorum :)

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Devrede muhtemelen 2 çift 5200 1943 vardır. paraleldir.
    Tek 5200 1943 ile 150w veriyor.

Şeması bunun gibi birşeydir.
    http://construyasuvideorockola.com/downloads/amp_250w_mono.pdf

Çizdiğim devre

Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı
     Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 7 Mayıs 2014; 19:00:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Devrede muhtemelen 2 çift 5200 1943 vardır. paraleldir.
    Tek 5200 1943 ile 150w veriyor.

Şeması bunun gibi birşeydir.
    http://construyasuvideorockola.com/downloads/amp_250w_mono.pdf

Çizdiğim devre

Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı

Bu devre benim devreye hiç benzemiyor hatta alakası bile yok

yaw bu siteye nasıl resim yükleniyor arkadaş bi türlü beceremedim acayıp kıl oldum yaa

Yapmak istediğim devrenin çizimi burda tabi upload edebilirsem (aha valla oldu ya laa :) :) )

bu arada açık şema bende varmışta benim haberim yokmuş meğer işte bu devre 250 wattlık anfi devresi

Kolay gelsin para bulursam yapacam bende.Devre, trafo , hoparlör epey para..

Bit pazarı dolaşıp UPS arayacam.Trafodan sekonder sarımını azaltırsak gerilim artarmı azalır mı onu merak ediyordum cevaplayabilir misin ?
  • bakalım anfi kutumun resimlerini upload edebilecekmiyim ??

Valla oldu yaww
     Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı

• Trafoların sarım sayısı ile voltaj doğru orantılıdır. Sarımı azaltırsan voltaj da orantılı olarak azalır. Yani örnek : 10 sarımla 2volt değişim oluyorsa tek tur 0.2 volt demektir. Ona göre sarım değiştirilebilir. Simetrik sarımlarda mecburen tüm trafo sökülür voltajları simetrik ayarlayabilmek için.
  • quote:

Kolay gelsin para bulursam yapacam bende.Devre, trafo , hoparlör epey para..

Bit pazarı dolaşıp UPS arayacam.Trafodan sekonder sarımını azaltırsak gerilim artarmı azalır mı onu merak ediyordum cevaplayabilir misin ?

evet ups trafolarının 220 volt primer sargısını elleme segonderi sök yeniden sar veyahut bana trafo E sacının trafoyu dağıtmadan önce göbek kesit ölçüsünü ver ben trafonun watt ını hesaplayarak sana istediğin segonder gerilimini kaçlık telden kaç spir olarak saracağını burdan tarif edeyim

bu arada resimleri yüklemeye devam hemen yorumları alalım

• bu kutu neyin nesi diye merak edenlere kısa açıklama bu arçelik MIDI müzik setinin iskeleti buna ufak değişiklikler yaparak bu hale getirdim orjinal hali işte buu
     Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı Amplifikatör Projesi (2SC5200  250WATT STK 4221 2X80W ) Kutu Tasarımı

• Elektronikle amatör olarak ilgilenen biri olarak ben de diyebilirim ki STK nın müzik keyfi cidden bambaşka. Sony hakkını veriyor cidden.

Hele ki kayıpsız müzik dinlemek STK ile üfff

O değil de neden 2 tane trafo var o kutuda? Yoksa bana mı öyle geldi?

Bende güzel bir kutu yapmak istiyorum ama soğutma sorunu olur mu ki? Sunta alev almasın sonra.

Malum pleksi pahalıya patlıyor elimde de eski cihaz kutusu yok.

Usta bir de bir şey sormak istiyorum ben elimdeki bu anfiye güzen bir ton kontrol katı yapmak istiyorum.

Elimde TDA 1524A var ancak adam gibi şema bulamadım.

Bendeki STK402-071N ve STK402-70N den oluşuyor.Sony müzik setinin amfi katını kullanıyorum.

Sesi doğal şekilde seviyorum ancak biraz tiz seslerin düzeltilmesi lazım gibi. Bilgisayardan en ufak bir değişiklik yapmadan orjinal albüm dinliyorum.

Bu tarifime hangi ton kontrol uygun olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞ55 -- 8 Mayıs 2014; 17:25:33 >

• Sunta alev almaz merak etmeyin eskiden lambalı anfiler bile metal şasi, suni deri kaplı sunta kutularda çalışırdı. Daha alev alanını görmedim. Aşırı ısınan bir parçayı örneğin soğutucuları araya spacer yani yükseltici bir parça ekleyerek monteleyebilirsiniz.

Trafo konusunda da püf noktası şu sargıyı primer ile aynı yönde sarmalısınız ters yönde sararsanız trafonuz çalışmaz. Ters yönde sargıya örnek güç kaynaklarının girişinde parazitleri süzmek için kullanılan küçük trafolardır. Bunlar ters paralel sarılır ki bir hattan giren paraziti ters sargı yok etsin.

Sahibinden de bazen arızalı uygun fiyata eski anfi radyo teyp gibi cihazlar satılıyor markasız da olabilir uygun olanlarından alıp kullanabilirsiniz.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim peki primer sargısının yönünü nasıl tesbit edeceğiz.Aklıma gelen sekonderi sökmeye başladığımda sökme yönünü tersine sarmak doğrumudur ?

Kutunun içi içler acısı toparlanması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 8 Mayıs 2014; 19:57:42 >
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim peki primer sargısının yönünü nasıl tesbit edeceğiz.Aklıma gelen sekonderi sökmeye başladığımda sökme yönünü tersine sarmak doğrumudur ?

Kutunun içi içler acısı toparlanması gerekiyor

dostum segonderi komple sök primer katının üzerindeki yalıtımı kaldır azıcık ordan bak hangi yöne sarılmış zaten bi en dipten başlayan bobin ucu vardır bide en sondaki bobin ucu en sondaki bobin ucuna bak ordan anlarsın sarım yönünü

evet kutuda iki tane trafo var biri stk 4221 2x80 watt için diğeri de 250 watt BASS anfisi için kullanılacak bu arada bu 250 wattlık 285 wattlık 2x43 voltluk trafomun üstüne birde 2x10 volt AC saracaktım aktif subwoofer devresi falan için ama unuttuk işte

Bu arada STK 2 x 80 Watt anfimin montajı bitti elektriği verip test amaçlı müzik dinledim yarım saat kadar. entegre 8 yıl sonra adam akıllı voltajıyla çalışıyor yani 2 x 50 volt toplam 100 voltla devrede ısınma falan yok ne de olsa max voltaj 2 x 65 volt dc 15 volt yedeğimiz var

o değilde sanki ses eskisi kadar net çıkmıyor gibi geldi bana bu voltajı yükselttikten sonra acaba 150 watt mosfet anfimin müzik kalitesini aldıktan sonra STK bana TDA gibi gelmeyemi başladı bana bilemedimki şimdi

çalışmalara son sürat devam yanlız şu anfimin ön paneli konusununda sıkıntılar yaşıyorum en önemli göze hitap eden kısım bende yok maalesef

Hoparlörlerin nedir 80W güçlü bir değer ayrıca STK 8ohm'da o gücü sağlıyor.

Yeni bir çizim daha 3858 ve 1494 maliyetli oluyor 7.5TL 3858 / 5200 2.5TL
    Plaket boyu 11x5cm :)
    Belkide ayrı ayrı yaparım bu sayede oluşabilecek kısa devre, hatalarda daha rahat kontrol edebilirim.Tek çıkış 5x6cm sığıyor bu devreye bakıp gülerler bundanmı çıkacak 120W diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 9 Mayıs 2014; 15:57:22 >

• Aynen söktüğünüz yönün tersine saracaksınız.

Doğal olarak dinamik aralığı daha dardır. Normal yani kötü gelmesi ama bunu kompnze etmek için loudness devresi yada tizleri hafif yükseltseniz o boğukluk geçer sanırım. Herşeye rağmen bariz kötü olmaması gerek. Denemedim ama piyasada sahte yani düşük kalite stk kopyaları var. Onlardan olma ihtimali varsa birşey diyemem.
  • valla ben resimdeki STK mı karaköyden getirtmiştim. orjinaldi 2006 yılında 15-20 tl ya almıştım

zaten sahte olsaydı şimdiye çoktan cuf olmuştu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.