Şimdi Ara

amper degerine göre gidilen mesafe nasıl hesaplanır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orası oyle :) siz bu söylediklerimi hesaplayabiliyorsanız bi deneyin kac km hız oluyor eger yok hesap olmazsa sorun degil
  • 157 km\h mi offf büne hız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saban_68 -- 4 Temmuz 2012; 13:57:07 >
  • ama tork nasıl azalıyor 1. vites dişlisindew hemde hız az olması lazım hayret
  • 63 km yapıyor yani oylemi ?
  • tork güçlü olur degil mi 1. viteste tepe cıkılabilir yani ?
  • nasıl yani benimde şimdi kafam karıştı motor neden cekmez ?
  • hmm peki ben şimdi gücü one mi aktarıyım gobege mı
  • işte herseyi orta gobege gore ayarladım hayırlısı bakalım kardeş birde dc motorlarda donme yonu farketmez demi...http://szunitemotor.en.made-in-china.com/product/lbvmQuNJvnWD/China-DC-Motor-1016-.html bu motordan benim motor
  • yok orası oyle ama ben güç olarak soyledim motor yonunun 2 yondeki gücü aynı mı olur demek istedim
  • güzel tmm certy kardeş bilgilerin için teşlekkür ederim bugun mubarek gun bu gunde ban yardım ettim ALLAH razı olsun tekrar kandilin mubarek olsun ...
  • ALLAH razı olsun
  • Tamam da konu başlığını neden sildin ki? Başkaları da faydalanabilir bu konudan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saban_68

slm arkadaşlar bu elktrikli bisikletlerde ornegin 36 volt 20 amper akü ile 80-90 km mesafe gidiyor bunu nasıl hesaplamışlardır ?
    amper degerine göre gidilen mesafenin hesabı varmııdr?
    ornegin 2 adet 12 volt 40 amper akü var ve motor olarak 24 volt 12 amperlik motor bununla kac km mesafe gidilebilir ?

saban kardeşim, akünün verebileceği gücü ifade eden değerler onlar. Güçte alınacak yolu ifade ediyor.

Güç Volt X Amper ile hesaplanır. Akülerden çekilen ampere göre kaç saat akünün dayanacağını ifade eden Ah değeri verilir. 20Ah bir aküden 2 Amper çekersen 10 saatte akü biter. çarpımı 2x10 = 20 olacak şekilde. 10A çekersen 2 saatte biter.

36V 20A dediğinde verebileceği güç 36 x 20 = 720W eder.

12V 40A bir aküden 12 x 40 = 480W güç çekebilirsin, 2 tanesindende ister seri bağla ister paralel 2x480W güç elde edebilirsin.

Bisikletin ne kadar gideceğine gelince ne dişli oranına ne sağına ne soluna bakar. Enerji kayıplarına göre gideceği mesafe hesaplanır. Yere sürtünmesi ile kaybettiği güç, motorda kaybedilen güç, rüzgar sürtünmesi, mekanik aksamdaki sürtünmeler hepsi güç kaybıdır. Hareket etmek için güç kaybetmek şart tabi. Bu sürtünmelerde üzerindeki yüke bağlı olarak değişir. 30 Kg çocuk binerken 150Km giderken 140 kila tosun gibi biri bindiğinde 30 Km ya gider ya gitmez.

Sözün kısası sistemi tasarlarlar, aküyü takıp denerler ve ne kadar gideceğini hesaplarlar. Aksi taktirde tüm sistemin güç kayıplarını ayrıntısıyla hesaplamak her babayiğidin harcı değildir.

Elinde önceden bu değerleri hesaplanmış bir sistem varsa voltaj değeri sabit kalmak şartıyla Ah oranı ile oranlayabilirsin. Voltaj değişirse zaten tüm hesaplar motora göre yeni baştan denenmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: maytere

Tamam da konu başlığını neden sildin ki? Başkaları da faydalanabilir bu konudan.

hangi konu başlıgı kardeş ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saban_68 -- 5 Temmuz 2012; 0:29:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

Orijinalden alıntı: saban_68

slm arkadaşlar bu elktrikli bisikletlerde ornegin 36 volt 20 amper akü ile 80-90 km mesafe gidiyor bunu nasıl hesaplamışlardır ?
    amper degerine göre gidilen mesafenin hesabı varmııdr?
    ornegin 2 adet 12 volt 40 amper akü var ve motor olarak 24 volt 12 amperlik motor bununla kac km mesafe gidilebilir ?

saban kardeşim, akünün verebileceği gücü ifade eden değerler onlar. Güçte alınacak yolu ifade ediyor.

Güç Volt X Amper ile hesaplanır. Akülerden çekilen ampere göre kaç saat akünün dayanacağını ifade eden Ah değeri verilir. 20Ah bir aküden 2 Amper çekersen 10 saatte akü biter. çarpımı 2x10 = 20 olacak şekilde. 10A çekersen 2 saatte biter.

36V 20A dediğinde verebileceği güç 36 x 20 = 720W eder.

12V 40A bir aküden 12 x 40 = 480W güç çekebilirsin, 2 tanesindende ister seri bağla ister paralel 2x480W güç elde edebilirsin.

Bisikletin ne kadar gideceğine gelince ne dişli oranına ne sağına ne soluna bakar. Enerji kayıplarına göre gideceği mesafe hesaplanır. Yere sürtünmesi ile kaybettiği güç, motorda kaybedilen güç, rüzgar sürtünmesi, mekanik aksamdaki sürtünmeler hepsi güç kaybıdır. Hareket etmek için güç kaybetmek şart tabi. Bu sürtünmelerde üzerindeki yüke bağlı olarak değişir. 30 Kg çocuk binerken 150Km giderken 140 kila tosun gibi biri bindiğinde 30 Km ya gider ya gitmez.

Sözün kısası sistemi tasarlarlar, aküyü takıp denerler ve ne kadar gideceğini hesaplarlar. Aksi taktirde tüm sistemin güç kayıplarını ayrıntısıyla hesaplamak her babayiğidin harcı değildir.

Elinde önceden bu değerleri hesaplanmış bir sistem varsa voltaj değeri sabit kalmak şartıyla Ah oranı ile oranlayabilirsin. Voltaj değişirse zaten tüm hesaplar motora göre yeni baştan denenmelidir.

teşekkürler bilgi için kardeş ALLAH razı olsun ...

• O akuleri nasil baglayacaksin bisiklete hocam , teoride her sey guzel ama dengesizlik olacakmis gibi geldi bana .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kolay gelsin ilgimi çekti baktım da:)
    motoru monte edilmiş haldeki resimlerini de koyarmısınız günün birinde bana da lazım olabilir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: H2

O akuleri nasil baglayacaksin bisiklete hocam , teoride her sey guzel ama dengesizlik olacakmis gibi geldi bana .

Bisikletin arka sepetligine baglamayi dusunuyorum kardes ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H2

O akuleri nasil baglayacaksin bisiklete hocam , teoride her sey guzel ama dengesizlik olacakmis gibi geldi bana .

Bisikletin arkadaki oturma demirinin uzerine monte etmeyi dusunuyorum insallah ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo.muco

Beyler kolay gelsin ilgimi çekti baktım da:)
    motoru monte edilmiş haldeki resimlerini de koyarmısınız günün birinde bana da lazım olabilir:)

İnsallah yapabilirsem resimleri atarim ...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.