Şimdi Ara

Amerikadan Gelecek olan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Adana
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar. onumuzdeki 1-2 ay icinde ABD den gelecek ve gelirken beraberinde satmak uzere notebook getirebilecek arkadaslar varsa bunun icin komisyon odeyebilirim.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• bunları buraya yazın sonra niye biizm evin önü çukur asfalt yok diyin yok niye vergiler yuksesk diyin neden saglık giderleri yuksek adam gibi sagllık hüzmeti alamıyorum deyin. önce kurallara uymayı ögrenelim.

Orjinalden alıntı: amdlinux

bunları buraya yazın sonra niye biizm evin önü çukur asfalt yok diyin yok niye vergiler yuksesk diyin neden saglık giderleri yuksek adam gibi sagllık hüzmeti alamıyorum deyin. önce kurallara uymayı ögrenelim.

dursuneee

• bildiğim kadarı ile notebook pazarında bazı modellerde Türkiyede karmarjı haddinden fazla 1-2 duyuma göre %70 e varabiliyor bu da bana göre haksızlık dolayısı ile kullanıcılar diğer alternatiflere yöneliyor imkanım olsa bende malzeme getirticem.
    ayrıca burda bulamadığımız modellerin çoğu yurtdışında.

Orjinalden alıntı: arbiter

bildiğim kadarı ile notebook pazarında bazı modellerde Türkiyede karmarjı haddinden fazla 1-2 duyuma göre %70 e varabiliyor bu da bana göre haksızlık dolayısı ile kullanıcılar diğer alternatiflere yöneliyor imkanım olsa bende malzeme getirticem.
    ayrıca burda bulamadığımız modellerin çoğu yurtdışında.

Kesinlike haklısın. Hem kendi yöneticilerimiz bizi sömürsün. Sonra da neden yurt içinden mal almıyoruz desinler. Resmen tüketiciyi aptal yerine koymaktır bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vergisiz telefon alan var mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Almanya'ya gidip gelen var mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazır ankarada olan arkadashlar bi el atsalar olaya
    arkadaş bir notebook getirtecek ve belki de türkiye de yok... hadi var diyelim.... amerikada yarı fiyatına bulabileceği bir notebook için türkiye de niye 2 katı fiyat versin ki? bi kere kafadan %18 yiyecek, üstüne bir de distribütör karı ve mağaza karı yiyecek... benim de fırsatım olsa ben de alırdım...

yok vergi verilmiyomuş falan diyen arkadaşlar önce verginin mantığını anlasınlar. dünyada en acımasız vergi "dolaylı" vergidir. yani alışverişe, harcamaya konan vergi. yani sokaktaki adamın alışverişine konan vergidir... alınması gereken doğrudan kardan alınan vergidir. dolayısıyla vergisini düzgün beyan etmeyen nice kuyumcu, doktor, esnaf, müteahhite sormalı bu soruları... benim daha cebime girmeden bordromdan kesilen vergi miktarı sirkeci piyasasındaki bir çok çakalın yıllık vergisinden daha fazla... asıl düzeltilmesi gereken budur...
  • sagolsun bazı arkadaslar yerime cevap vermisler boyle vatan millet sakarya ahkamı kesen arkadaslar ozel hayatlarında ne kadar dikkat ediyolar bu olaylara bilinmez ya neyse. atıp tutmak kolay tabi. bir laptop sorayım dedim nerdeyse vatan haini diytecek arkadaslar. peki o noteboogu ben ne amacla kullanacagım biliyolar mı acaba? neden boyle bi yonelimim olmus dusunduler mi hic? evimin onu bu yuzden cukursa varsın cukur kalsın ve duz mantık kazansın. odedigim vergiler dolduramıyorsa o cukuru alacagım notebook da derinleştirmez heralde.

bunları buraya yazın sonra niye biizm evin önü çukur asfalt yok diyin yok niye vergiler yuksesk diyin neden saglık giderleri yuksek adam gibi sagllık hüzmeti alamıyorum deyin. önce kurallara uymayı ögrenelim.

Kazıklanmak kurallara uymaksa ben kurallara uymuyorum arkadaş. Dünyanın en pahalı ülkelerinden birinde yaşıyoruz, dünyanın en ağır vergileri sırtımızda, kazandığımız para üç kuruş, sömürülüp duruyoruz. Uygun fiyata yurtdışından bir ürün getirtmek istediğimizde vatandaşın biri çıkıp vatan millet edebiyatı yapıyor. Amerikada 250$ olan logitech z5500, türkiyede 500$. bu nasıl iştir, amerika vatandaşından vergi almıyormu; pekala alıyor, satan firmalar kar etmiyorlarmı; tabiki ediyorlar. peki nasıl oluyorda uzakdoğuda üretilen bir ürünün fiyatı bu kadar fark ediyor. cevap basit, distribütör firma kazıklıyor, devlet kazıklıyor. Arkadaşlar bir düşünün, bu ses sisteminin çıplak fiyatı 150$ civarıdır ki amerikada vergi+karla 250ye satılıyor. Bizde 500$.
    Telefon faturası geldi 39ytl'lik konuşmuşum, fatura 68,5ytl. 8,5ytl telekom geçirmiş(sabit ücret), gerisini de devlet geçirmiş, bu nasıl iştir.
    Tatile gideyim desem otel fiyatı elin almanına, fransızına 100ytl ise, bana 150-200ytl, bu nasıl iştir.
    Devlet doğalgazın birim fiyatına rusyadan alıp 250-300$ ödüyor, rusya çok daha kaliteli doğalgazı Türkmenistan'dan 60$'a alıyor, bu nasıl iştir. Zamanında devleti yönetenler Türkmenbaşı'nın(Türkmenistan devlet başkanı) tüm olumlu yaklaşımına rağmen anlaşma yapmadılar, rusya 30 yıllık anlaşma yaptı. Şimdi kına yaksınlar, 4-5 kat pahalıya gaz alıyoruz.
    Ben Türküm ve Türklüğümle gurur duyarım, ama sokağa atılacak param yok. Bu ülke malesef avrupanın, amerikanın uşağı olmuş, bizi sömürüyor, nefes aldırmıyor. Bize düşen koyun gibi davranmayıp hakkımızı aramaktır.

• dostum hangi esnaf vergisini tam ödüuyor aramızda muhasebeci vardır anlatsın vergileri nasıl kacırdıklarını ..

kuyumcu, derici,tekstişci vergi ödüyor bir yılda 500 ytl kazanmışş!!!! ulen işcin bir senede 6000ytl maaş almış sen nasıl 500 ytl kazandın madem kazanamadın kapa git varsa hatam çıksın söylesinler bu devlete vergiyi tam sadece bordro mahkumları ödüyor ....

quote:

Orjinalden alıntı: beren

quote:

Kazıklanmak kurallara uymaksa ben kurallara uymuyorum arkadaş. Dünyanın en pahalı ülkelerinden birinde yaşıyoruz, dünyanın en ağır vergileri sırtımızda, kazandığımız para üç kuruş, sömürülüp duruyoruz. Uygun fiyata yurtdışından bir ürün getirtmek istediğimizde vatandaşın biri çıkıp vatan millet edebiyatı yapıyor. Amerikada 250$ olan logitech z5500, türkiyede 500$. bu nasıl iştir, amerika vatandaşından vergi almıyormu; pekala alıyor, satan firmalar kar etmiyorlarmı; tabiki ediyorlar. peki nasıl oluyorda uzakdoğuda üretilen bir ürünün fiyatı bu kadar fark ediyor. cevap basit, distribütör firma kazıklıyor, devlet kazıklıyor. Arkadaşlar bir düşünün, bu ses sisteminin çıplak fiyatı 150$ civarıdır ki amerikada vergi+karla 250ye satılıyor. Bizde 500$.
    Telefon faturası geldi 39ytl'lik konuşmuşum, fatura 68,5ytl. 8,5ytl telekom geçirmiş(sabit ücret), gerisini de devlet geçirmiş, bu nasıl iştir.
    Tatile gideyim desem otel fiyatı elin almanına, fransızına 100ytl ise, bana 150-200ytl, bu nasıl iştir.
    Devlet doğalgazın birim fiyatına rusyadan alıp 250-300$ ödüyor, rusya çok daha kaliteli doğalgazı Türkmenistan'dan 60$'a alıyor, bu nasıl iştir. Zamanında devleti yönetenler Türkmenbaşı'nın(Türkmenistan devlet başkanı) tüm olumlu yaklaşımına rağmen anlaşma yapmadılar, rusya 30 yıllık anlaşma yaptı. Şimdi kına yaksınlar, 4-5 kat pahalıya gaz alıyoruz.
    Ben Türküm ve Türklüğümle gurur duyarım, ama sokağa atılacak param yok. Bu ülke malesef avrupanın, amerikanın uşağı olmuş, bizi sömürüyor, nefes aldırmıyor. Bize düşen koyun gibi davranmayıp hakkımızı aramaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.