Şimdi Ara

Amerika'dan notebook nasıl getirtebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'deki fiyatlarla yurtdışındakiler arasında ciddi fark var. Daha kaliteli makinayı daha ucuza alabiliyorsunuz üstelik kargo ücreti de istemiyorlar. Ancak Türkiye gibi ülkelere bu tür elektronik aletlerinin gönderimi yapılmıyor diyor satış ekranında bu işlerde acemi olduğum için bilenlere danışmak istiyorum. Nedir ne değildir nasıl halledilir iyi midir kötü müdür biri aydınlatırsa çok makbule geçer.

• Amazon gibi sitelerde Turkiyeye gonderilen modeller var ama nedense cogu gonderilmiyor.Benim de almak istedigim bir model var ama gonderimi yok.Tek yok Amerikaya giden bir arkadas vs... bulup getirttirmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xotix pc tarzı siteler gönderim yaparlar. gönderirken fiyata %20 gümrük vergisi ve kargoyu eklerler. ancak fiyat yine de uygun olmakta.

Amazon'un kolayluığı, gönderim yapan modellerde tüm gümrük ve kargo masraflarını eklemeleri ve sizi uğraştırmamaları. xotic pc de aynısını yapıyor. yaklaşık 1 ay önce bağlantıya geçtim. gönderilecek adresi seçtiğinizde olası bir kargo bedeli hesaplanıyor, ve ücrete göre gümrük vergisi. ama bu işlemi siz yapıyorsunuz. gönderim yapan kargo şirketi vasıtası ile bilgisayarınız geldiğinde gümrükten ödeme yaparak cihazı siz alıyorsunuz.

1500 EURO altındaki her bilgisayar koşulsuz olarak türkiye'ye alınabilir. yaklaşık 1650 dolar yapmakta. bu fiyata gümrük ve kargo dahil değildir.

eğer newegg tarzı sitelerden 8newegg abd dışı kredi kartı kabul etmiyor) alacağım ve öyle göndereceğim diyorsanız borderLinx tarzı siteler var. bu tarz sitelere üye olarak ABD hesabınıza ürünü alıp daha sonra oradan size kargolanmasını sağlayabilirsiniz. güzel bir hizmettir. türkiye muadili ameirkadan iste gibi siteler ancak türkiye'de üyelik ücreti alıyorlar yıllık ve fiyatlar oldukça fahiş. borderlinx türkiye'ye hizmet veriyor ve herhangi bir ek ücreti yok. kargo ve gümrük ödüyorsunuz. DHL'in hizmeti zaten.

Burada verilmesi karar şu. bilgisayar aldığımda öncelikle alet %20 daha pahalı olacak. boyutları nedeniyle minimum 50 dolar (çok iyimser) kargo ödeyeceğim. bu fiyatları topladığınızda ABD'den alacağınız bilgisayar daha ucuz ise alınabilir. örneğin şu anda amazonda 799 Dolara satılan Dell 7559, düşürülmüş versiyonu ile ülkemizde 3500 tl ye satılıyor. Borderlinx vasıtası ile bu cihazı yaklaşık 1050 dolara alabilirsiniz. bu da yuvarlak hesap 2950-3000 tl yapıyor şu anda. 500 tl artıdasınız ve cihazınızda 5400 harddisk yerine 256 GB ssd olacak. ancak garantisi universal olmayacak. bozulursa sıkıntı yaşayacaksınız.

bilgisayarın her şartta ABD'den alınması gerektiğini düşünenlerdenim. TR'den bilgisayar katiyen alınmaz. internet satıcıları fahiş politikalar uyguluyor. bunun sebebi vergi de değil, kar marjları aşırı derecede yüksek. ortalama bir bilgisayarın satışından %20 kar ediyor satıcılar. bu sebeple yurtdışına yöneliş artmalı ve bu şirketler yavaş yavaşl batırılmalı. battıktan sonra çıkanları düşük kar marjı ile hizmet kaitesini önde tutacaktır.

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Borderlinx'den şu ürünhttp://www.amazon.com/F555LA-AB31-15-6-inch-Full-HD-Laptop-Windows/dp/B011KFQASE?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER için hesaplama yaptım 317.97 lira gümrük vergi kargo hepsini hesapladı. Ürünün Türkiye'de satışı olmadığı için bir kıyasa giremedim ancak Amazon'da en çok satılan notebook olduğu için hem de mütevazi olduğu kadar işimi görecek bir model aradığım için baktım. Aynı özelliklere Türkiye'de de 1500 tl'ye bulunabiliyor. Daha iyisini aramaya başladım bulursam ekonomik gelirse kesinlikle alacağım.

Türkiye'deki fiyatlarla ilgili söylediklerinize de katılıyorum. Çok fazla kar marjı koyuyorlar üzerine bir de tüketiciler haklarını aramayınca istedikleri gibi at koşturuyorlar. Tek kaygım herhangi bir sorunda teknik servis bulamamak. HP, Toshiba gibi markaların Türkiye'den çekileceği söyleniyor. 1000-1500 arası kaliteli bir şey arıyorum bulabilirsem daha başka uygun şeyler de alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comsolo -- 15 Nisan 2016; 12:13:13 >

• rica ederim. sorun yaşamazsınız. boderlinx ile ilgili internette araştırma yapabilirsiniz. kendilerine rica ettiğinizde bilgisayarınız eğer kötü bir kutuya konduysa açıp tekrar paketleme işlemi yapıyorlar ve kargodan kazanıyorsunuz. tutarlar biraz farklılık gösterebilir elbetteki ama fahiş ücretler ödemezsiniz.

vereceğiniz en kritik karar, garanti konusu. yoksa garanti olayı dışında tr'den, internet çağı bu kadar gelişmişken hem de, bilgisayar almak kerizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halah_Sumul

rica ederim. sorun yaşamazsınız. boderlinx ile ilgili internette araştırma yapabilirsiniz. kendilerine rica ettiğinizde bilgisayarınız eğer kötü bir kutuya konduysa açıp tekrar paketleme işlemi yapıyorlar ve kargodan kazanıyorsunuz. tutarlar biraz farklılık gösterebilir elbetteki ama fahiş ücretler ödemezsiniz.

vereceğiniz en kritik karar, garanti konusu. yoksa garanti olayı dışında tr'den, internet çağı bu kadar gelişmişken hem de, bilgisayar almak kerizlik.

Hocam sizce 300-400 tl icin garantiden vazgecmek mantikli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence değil. Garantiler de aşağı yukarı ABD'de o fiyatlara satılıyor zaten. ancak bilgisayar fiyatı arttıkça makas açılıyor. ABD'de gümrüksüz ve vergisiz 4500 TL(1600 dolar) olan Alienware 17 R4 - (GTX 980M), türkiye'de 7700 TL. bu noktada özellikle uçakla gidip alınma ihtimali olursa, o risk her şartta alınır. ancak 300-400 tl için değmeyeceğini düşünüyorum. yine de bu kullanıcının kararı. Unutulmasın ki genel olarak ABD yapımı cihazlar daha kaliteli parçalardan üretiliyor çünkü ABD ve Avrupa'da prestij çok önemli. Çabuk arızalanan ve bozulan notebooklara güven düşünce, pazar payındaki kayıp haliyle bizim ülkemize göre daha fazla oluyor. bizde falla umursanmaz bu tarz şeyler. her alanda. örneğin teknosa hem kazıktır hem de müşteri hizmetleri/teknik servisi facia kötüdür ancak yıllardır en yüksek ciroya sahip teknoloji mağazası. her alanda ülkemizde bu böyle. bilinçli tüketiciler değiliz maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.