İp görmesek inanacağız fps 80'e bile düşüyor, bu şekilde fps felan oynanmaz ben o bilgisayarı direk çöpe atmıştım. Attığım ekran görüntüsündeki frametime'a map mod farketmeksizin tüm oyun boyunca sahibim anlık değil yani. Al sana ip kendim kayıt ettim (Tüm ayarlar ultra). |
Amd vs Intel oyunlardaki FPS ve akıcılık sorunsalı (4. sayfa)

-
-
3 ihtimal var:
- Adam "bakın 9800X3D, millet akıcılık görsün" yazarak attığı videoyu izlememiş.
- İzlemiş ama anlamamış.
- İzlemiş, anlamış ama çaresizlikten yine de yukarıda yazdığım cümleyi ekleyip atabilmiş.
3 ihtimalin her biri diğerinden kötü.
Senin 11700K (ki AMDcilere sorsak beğenmezler bu işlemciyi X3D falan sayıklarlar) müthiş aksiyona rağmen 64 kişilik haritada frame time'ı adeta 8.3 ms'ye kitlemiş. Neredeyse yerinden oynamıyor. Müthiş bir akıcılık var stabil frame time sebebiyle.
Adamın 9800X3D övmek için attığı videoda ise frame time 5.5 ile 12 ms arasında adeta dans ediyor. Korkunç kötü bir durum. Üstelik videodaki sahneler de senin attığın kadar aksiyonlu değil. Adam kaya arkasına saklanmış orada bile frame time oynuyordu.
Yani ne desek boş. Sadece şunu diyebiliriz. Adam tek video ile tüm yazdıklarımızı adeta onaylamış farkında değil. Sen de attığın 11700K ile stabil frame time yani oyunda akıcılık nasıl olur gösterip üstüne cila çekmişsin konunun.
Ben bunlarla dalga geçiyorum diye bana kızanlar var birde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Temmuz 2025; 16:0:19 >
-
-
Bence anlamıyor fps ile de alakası yok hayatında oynamamış, oynayan bilir ki tek bir spike bile oyundan soğutur. Ayrıca müthiş verimli yalnızca 80w çeken 9800x3d 75c altına düşmüyor benimki 180w çektiği halde 70c üstüne çıkmıyor, x3d'ler yapısı gereği sıcak çalışıyor deyince ama 120w tdp nasıl olur diyorlar
Zaten bu olayla ilgili redditte tonla konu var:
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/1isclpw/i_am_beyond_frustrated_with_the_stutter_issues_on
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/1i6xt1z/ryzen_7_9800x3d_high_frames_but_feels_choppy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 7 Temmuz 2025; 16:16:24 >
-
Zen4--> Zen5 geçişi fiyasko oldu.
10nm i5 sınıfı 13600K oyunda ve toplam güçte R7 sınıfı Ryzen 9700X'den daha iyi. Vaziyet bu olunca X3D parlatması yapıldı ortalama FPS değerleri kullanılıp. Sanki tek gösterge o imiş gibi kitleler gazlandı.
İnanılmaz bir PR inanılmaz bir gazlama. Sonuç 2025 yılında AMD 8/16 işlemciyi 500-600 dolara iteliyor.
Vaziyet de videolardaki gibi.
Bize hayırlı işler demek düşer... Samimi söylüyorum umarım İntel batar da AMD AMDcilere hakettiklerini tam anlamıyla vermeye başlar. Çok istiyorum o günleri görmeyi.
-
Kaos yoksa ben yaratırım
Benim olduğum yerde kaos, drama, hüzün, ezikleme, duvardan duvara vurma kaçınılmaz.
31 yaşındayım. Gücümün zirvesindeyim. Tak tak tak tak tak. 69 yaşına kadar da durulmayı düşünmüyorum.
O Zaman Dans!
-
Renk!!!
-
Alıntı
metni:Alem Battlefield V'te 64 kişilik haritada 3440x1440 çözünürlükte maksimum detay (raytracing hariç) HDR modda akıcılık görsün. Frametime ip gibi. Okadar patlama efekt v.s. banamısın demiyor. Şimdi stutter göremeyip moraliniz bozulduysa ben sizi kırmıyım. İzlediğiniz monitörü tutup sallayın alın size stutter. :D Sizin için başarabilirsem söz stuttering drop yapan bir 9800x3d bulucam. :D Bunları ben mi yazdım?
Belli ki donanım hakkında bilgin kısıtlı, frametime'ın bile nasıl olması gerektiğini bilmiyorsun, yazdığın şeyleri kendin yalanlıyorsun. Üstüne üstlük 4-5 fake üyelikle ucuz fanboyluk yapıyorsun benim bunlara karnım tok.
-
Dediğim bu işte. Okuduğunu anlamakta sıkıntısı olanlar çileden çıkartıyordu insanı, artık gülüyorum
Forumdaki fanboylara karşı yılmadan usanmadan cevap verdiğimi yazıyorum.
@Boşnak Ağa dediği gibi en bariz ironiyi bile anlayamayanlar var gerçekten.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161656830
"Bak hocam ben sana 1 yıl önceydi galiba ne demiştim hatırlıyor musun?
"... Tim foster ben senle buradan atışıyorum..." "
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161656183
"Birisi @timfoster. Eskiden beri birbirimizle uğraşırız. Bilgisayardan anlamaz falan ama özünde severim kendisini."
Yani bak kendisi diyor zaten karşılıklı atıştığımızı. Ceza yemeden açıklayacak kadar seviyeye inemiyorum. Kaç mesajda da demişim iyi troll olduğunu vs. Hak verdiğim kısımda bu zaten adamın iki lafına küstüm otu gibi alınıyor, kimsenin ne dediğine bakmadan aynı tarafta değiliz diye boş beleş yaftalıyorsunuz sadece.
Beyefendinin yaptığı direkt şu; popüler kültüre sürüklenmiş, cognitive dissonance (bilişsel çelişki) karşı sarkastik bir üslupla konuşuyor.
Yani cüzdan avukatlığı yapan fanboylara aşır tepki gösteriyor. Bir başka deyişle, işler tersine dönse intelin zamanında yaptığını amd yapmaya başlasa bu sefer kırmızısına hasta olduğumuz amd'nin bayrağıyla sallandıra sallandıra intelcilere salayacak
Tartışmayı kaosa çeviren noktaları iyi seçtiğinden fanboy sanmıştım ve yine bu sebepten troll olduğunu anlamam biraz geç oldu.
Bu kadar net ve açık yazmaya rağmen hüngür hüngür ağlayarak mağlubiyetin getirdiği çaresizliği yaşayarak blokla geç. Başka yapabilecek olduğun bir aksiyon yok
Konuya dönecek olursak;
İşlemci Mimarisi ve Latency (Gecikme)
AMD'nin CCD/CCX yapısı nedeniyle bazı oyunlarda çekirdekler arası gecikme oluşur. Bu da mikro stutter dediğimiz "sorunsuz ama takılıyor gibi" hissine neden olabilir.
Intel'in monolitik yapısı (özellikle düşük ve orta segmentte) bu konuda daha stabil. Frame time grafikleri daha düzgün olur.
Sonuç: Oyunlarda “akıcılık” hissi açısından, Intel genellikle daha temiz frame pacing sunar. AMD FPS'te eşit olsa bile bazen daha az akıcı hissettirebilir.
Zaten bu yüzden tek CCD'li 7800X3D/9800X3D, çift CCD'li abilerinden daha iyi. 9000 serisiyle aradaki fark azaldı ama yine de oyun için tek CCD.
https://www.youtube.com/watch?t=1388&v=5GIvrMWzr9k&feature=youtu.be
FHD'de FPS oyunu - rekabetçi oyun vs oynayacaksan rakipsiz X3D işlemciler.
Bazı oyunlarda %1 FPS değeri, intelin ortalama FPS değerinden daha yüksek. Yani öyle böyle önde dedğil. Tabii bu dediklerim küçük bir grup için geçerli.
4K hikayeli oynayan adam ekran kartından kısıp " İKİS TİRİĞ DİĞ işlemci olsun illa yeaağğ " diyor. i5 - ultra 5 - ryzen 5- X3D işlemci fark etmiyor ki orada
Bu kadar açıklamayıa karşı yine anlamayan cüzdan avukatları çıkart. O zamanda artık mavi bayraklı savaşçıyı etiketleyeceğim
Attığın linkteki konu sahibi sorunu çözmüş. İşlemci kaynaklı değil.
Verimlilik ve sıcaklık konusunda dediklerine karşılık test verileri hiç senin dediğin gibi değil.
https://tech4gamers.com/ryzen-7-9800x3d-vs-i9-14900k-our-recommendation/
-
-
Gördüğüm en bilgisiz fanboy bu olabilir birde babam yaşında 4-5 üyelik ile flood yapıyor, cevap bile vermeyeceğim direk şikayet oluşturdum.
Normal şartlarda 11700k 9800x3d karşılaştırması bile saçma ama ip gibi olduğu söylenen gameplay'e istinaden cevap vermiştim. Benim tdp'de normalde stok 125w, gameplay'deki 9800x3d içinde farklı bir curve mevcut olabilir. Bu cahil fanboylara göre 1080p çöp ama x3d olmazsa olmaz, 4k kullanan biri için 9800x3d'e ne gerek var? bu işlemcinin avantajı 1080p'de ortaya çıkıyor zaten. Ayrıca 4k fps oynayan birinin de büyük ihtimalle k/d oranı 1'in altında önündeki adamı vurmaktan aciz bir kolsuzdur. Ben şuan bfv'deki oyuncuların %99'undan daha iyiyim hodri meydan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X