Şimdi Ara

AMD Turion 64 işlemci upgrade sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternette biraz araştırma yaptım ancak tam sağlıklı bir cevap bulamadım. (MT-40 en yüksek işlemci gibi gözüküyor ama 0.4ghz için değiştirmeye gerek bile yok bence...) Cevap için fotoğraf yada anakarta, soğutucuya özgü bir bilgi lazımsa sağlamaya çalışırım.

1)Aşağıda CPU-Z görüntüsü olan işlemcim yerine bu laptopa en yüksek hangi işlemciyi takabilirim? (Çift çekirdek takabilirmiyim örneğin)
    2)ML-44 benim anakarta uyarmı acaba? 35W oluşu sorun yaratırmı?

AMD Turion MT-34 1.8ghz
     AMD Turion 64 işlemci upgrade sorusu

Bilgi için:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 28 Mart 2010; 19:55:31 >

• Fikri yada bilgisi olan yokmu acaba? Forumda AMD uzmanı bir ton arkadaş var her konuda fikirlerini söyleyen, burayada iki birşey yazsanız
  • Maalesef çift çekirdek işlemcilerden 754 pin olanı yok.

754 pin icin alabileceginiz en iyi islemci bence MT-40 tır.

Bu islemci hem 25W serisinde, hem 2.2Ghz gibi bir hızda, hem de 1MB önbellekle gelmektedir.

Sizin istediğiniz ML-44'den sadece 200 mhz yavas bir islemci.

Ancak ondan daha az guc tuketiyor.Göz önünde bulundurmak gerek.

Toparlamak gerekirse, o serinin mobil islemcilerinin adlandırılması şu şekilde;

Örneğin kullandığınız MT-34 ü ele alalım:

M: Mobile islemci oldugunu belirtir.

T: Bu islemcinin moblite değerini gösterir. A'dan Z'ye (kötüden iyiye).Yani kötüden iyiye sıralamak gerekirse;

K --> L --> T diyebiliriz.Bu degerin hesaplanmasında güç tüketimi, ince laptoplarda kullanılabilme, pil ömrü gibi

kriterler esas alınıyor.

34: Relatif işlemci performansı (ne kadar yüksek, o kadar iyi)

Örnek bir fotoğrafla;

Beğendiğiniz işlemcinin 35W olmasının tek kötü tarafı pil ömrünü kısaltması olabilir.

200 Mhz icin bence gerek yok.Bahsettiğim işlemci ile arada 10 W fark var :)

Dediğim gibi aklınızdaki islemcinin yerine MT-40 almak daha mantıklı.

Uyum problemi yasamazsınız.Eskisini çıkarın, yenisini takın :)

Takarken bir de fanları, sogutucu peteklerini temizleyip, işlemciyi de

Arctic cooling MX-2 gibi F/P oranı yüksek bir macunla da sıvadınız mı işlem tamamdır :)

• Bilgi için teşekkürler 200mhz için değmez sanırım, zaten soğutucusu oldukça ufak notebookumun.Aşırı ısınma yapmasınıda istemem açıkçası. Şimdi sorun MT-40'ı nerden bulabileceğim
  • Rica ederim.

Türkiyede sahibinden ya da gittigidiyordan bulamazsanız ebay e bakın diyeceğim.

ebay.co.uk kargo masrafı açıcısından daha uygun.Ancak ebay.com ise çeşitlilik açısından daha üstün.

ayrıca ebay.com da hong kong dan satış yapan satıcılar bol.onlardan işlemci almak daha ucuza geliyor.

ancak yeni işlemci gordum ben çogunlukla.Aradıgınız işlemci var mıdır bilemiyorum.

Hayırlı akşamlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.