AMD x4 955 işlemcili bir sistem topladım. Bir sorun yok herşey güzel fakat bu standart fan (70 mm) cpu yüklendiğinde deli gibi ses çıkartıyor. Bu şikayeti internette pek çok yerde okudum yani normal bir durum, genelde onlar da heatsinkten memnunlar fakat benim gibi alternatif fan arıyor.
Overclock yapmam, sessizliği severim. Bana tavsiye edebileceğiniz bir fan var mı? Heatsink + fan takım olarak almak istemiyorum dediğim gibi overclock yapmıyorum dolayısıyla standart heatsink benim için yeterli.
Aşağıda standart soğutucunun resmini görebilirsiniz. Benimkinin tek farkı etikette AVC değil AMD yazıyor
Saygılar
He tabi bir de 4 pinli olması gerekiyor tabi :)
Arkadaşlar hiç kimse sessiz bir fan tavsiye edemiyor mu?
ocz vendetta2 tavsiye ederim
Dün tam yanıt yazıp gönder demiştim ki internet kesildi, yoksa şimdiye çoktan okumuş olurdun yazdıklarımı
Şöyle ki, kullandığın soğutucunun heatsink yapısı hakkında bilgim yok ancak memnun olduğunu söylüyorsan sorun yok. Ancak bu heatsink üzerinde bulunan fan 70mm. Soğutucun PWM (4 pinli) olduğu için işlemci sıcaklığına göre fan dönüş hızı da değişecektir. Şu var ki, fan boyutu 70mm olduğundan dolayı soğutmak için boyutlarının küçüklüğü nedeniyle oluşan dezavantajı daha fazla dönerek kapatması gerekecek. Bu nedenle de ses öyle büyük oranlarda azalmayacak.
Mevcut fan yerine sessiz bir fan önerisi istiyorsun ama bana kalırsa bu boyutlarda farklı bir marka fan alman ses konusunda büyük farklar yaratmayacaktır. Çünkü dediğim gibi fan boyutu küçük. Eğer takabilmen mümkünse 80mm veya 92mm fan takmayı deneyebilirsin. Bu daha mantıklı bir çözüm olabilir. Aksi takdirde sessiz yapısı bulunan fanlar bile 70mm boyutları ile sesi azaltmayacaklardır.
quote:
Orijinalden alıntı: solidblue
Dün tam yanıt yazıp gönder demiştim ki internet kesildi, yoksa şimdiye çoktan okumuş olurdun yazdıklarımı
Şöyle ki, kullandığın soğutucunun heatsink yapısı hakkında bilgim yok ancak memnun olduğunu söylüyorsan sorun yok. Ancak bu heatsink üzerinde bulunan fan 70mm. Soğutucun PWM (4 pinli) olduğu için işlemci sıcaklığına göre fan dönüş hızı da değişecektir. Şu var ki, fan boyutu 70mm olduğundan dolayı soğutmak için boyutlarının küçüklüğü nedeniyle oluşan dezavantajı daha fazla dönerek kapatması gerekecek. Bu nedenle de ses öyle büyük oranlarda azalmayacak.
Mevcut fan yerine sessiz bir fan önerisi istiyorsun ama bana kalırsa bu boyutlarda farklı bir marka fan alman ses konusunda büyük farklar yaratmayacaktır. Çünkü dediğim gibi fan boyutu küçük. Eğer takabilmen mümkünse 80mm veya 92mm fan takmayı deneyebilirsin. Bu daha mantıklı bir çözüm olabilir. Aksi takdirde sessiz yapısı bulunan fanlar bile 70mm boyutları ile sesi azaltmayacaklardır.
Teşekkürler solidblue. Aslında ben de bu dediklerini düşündüm yani bu boyutta bir fanın hızlı dönmesi gerek bu da ses demek fakat teknolojiyle aram iyi olmasına rağmen o/c ürünleri hakkında bilgim pek yok dolayısıyla belki burdaki arkadaşlar uzay teknolojisiyle üretilmiş süper sessiz bir fan biliyorlardır diye geçirdim aklımdan
Fakat bu heatsinke o boyutlarda bir fanı da gerekli dönüştürücüleri almadan takamam sanırım. Galiba en mantıklısı gidip ucuz yollu büyük fanlı sessiz bir soğutucu takımı almak.
Saygılar
Bak ilgini çekerse Vatan Bilgisayar'da Xigmatek Apache işlemci soğutucusu satılıyor. Mevcut fanından daha iyi soğutur bu. Üzerinde bulunan fan 92mm ve daha sessiz çalışacağını düşünüyorum hali hazırda kullandığın soğutucudan. Herhalde bu fiyata da başka bir ürün bulamazsın
evet malesef bende aynı sorunu yaşıyorum. 80 mm lik fan takayım dedim uyduramadım biyerine. yeni birşey almak gerekiyor malesef. vatanda 45 tl ye xigmatek in 92mm lik bi soğutucusu var s926 ydı sanırım adı. fena da değilmiş bence bi göz atabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: solidblue
Bak ilgini çekerse Vatan Bilgisayar'da Xigmatek Apache işlemci soğutucusu satılıyor. Mevcut fanından daha iyi soğutur bu. Üzerinde bulunan fan 92mm ve daha sessiz çalışacağını düşünüyorum hali hazırda kullandığın soğutucudan. Herhalde bu fiyata da başka bir ürün bulamazsın