Şimdi Ara

AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatı ortaya çıktı
    AMD, Haziran ayının başında Ryzen 9000 işlemcileri duyurmuş ve ailedeki modellere açıklık getirmişti. Lansman sırasında işlemcilerin Temmuz ayında satışa çıkacağı belirtilirken, fiyatlara ise değinilmedi. Şimdi ise bu sessizlik yavaş yavaş sonlanmaya başladı. Ryzen 9000 masaüstü işlemciler, erken perakende listelerinde göründü.

Kaçıranlar için Ryzen 9000 serisi masaüstü işlemciler, Ryzen 9 9950X, Ryzen 9 9900X, Ryzen 7 9700X ve Ryzen 5 9600X dört modelden oluşuyor. Bunlar ise öncekilerle aynı 16, 12, 8 ve 6 çekirdeğe sahip. Ayrıca Zen 4'e kıyasla ortalama %16'lık bir IPC artışı, 8000 MT/s bellek hızları, AI yüklere yönelik grafik bant genişliğinde %100 artış ve LLM'lerde (Large Language Models) %20 AI hızlandırma gibi yeniliklerle karşımıza çıktı.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9000 işlemciler duyuruldu: İşte çıkış tarihi, fiyat ve performansları

Hatırlayanlar olacaktır, daha önceki söylentiler Ryzen 9000 serisinin selefi ile benzer fiyatlara satılacağı yönündeydi. Perakende kanallarından alınan bilgiler ise bunu doğruluyor diyebiliriz. Listelere göre Ryzen 9000 serisinin amiral gemisi modeli Ryzen 9 9950X, 610 ila 647 dolar arasında değişen fiyatlara sahip olacak.

Karşılaştırmak gerekirse, halihazırda mevcut olan Ryzen 9 7950X3D'nin 699 dolar etiketle tanıtıldığını hatırlatalım. Diğer modellere geldiğimizde ise, Ryzen 9 9900X 596 dolar, Ryzen 7 9700X 409 dolar ve Ryzen 5 9600X için belirlenen fiyat ise 315 dolar. 

• Ryzen 9 9950X - 610 - 647 dolar

• Ryzen 9 9900X - 596 dolar

• Ryzen 7 9700X - 409 dolar

• Ryzen 5 9600X - 315 dolar

AMD şu ana kadar Ryzen 9000 işlemcilerin Temmuz ayında perakende satış raflarına çıkacağını resmi olarak doğruladı. Ancak bazı perakende kanalları, bu tarihin yalnızca ön siparişler için geçerli olacağını söylüyor. Dolayısıyla resmi fiyatlar ve daha fazlası için bir süre daha beklememiz gerekecek. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9-9950x-listed-at-a-lower-price-than-7950x3d-at-launch-in-canada

• İntelin ciddi anlamda ısınma ve yüksek elektrik tüketim problemi var. Testlerde yüksek puan alabilir fakat ısınınca performans düşüşü oluyor ve tüketim inanılmaz derecede yükseliyor. Düşük nm üretim sürecinde AMD TSMC sayesinde baya öne geçti. 9000 serisi yeni mimari, düşük tüketim az ısınma sayesinde avantaj yakaladı. İntel uygun fiyatlı işlemci satabilir ama uzun vadede tükettiği enerji ile çok pahalıya gelecektir.
  • fiyatları uygun, ama işlemciler yeni nesil değilde güncelleme gibi oldu.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    puhahahahhahahaaaa muhahahahhaaaaaa

ilginc tespitler cogu duzgun ve tutarli ama su 13500 7800x3d yorumun tutarsiz zaten islemci oyun odakli cikti ve o dedigin intel islemcinin icinden gecer her oyunda yani karsilastirman bence dengesiz zaten amd cogunlukla oyunculari ele gecirmeye calisiyor.

ayrica sende bir intel fanboy gibi konusunca soylediklerin ciddiyetini kaybediyor malesef ama islemcilere gelirsek suan icin alinabilirligi yok gibi 7000 bin serisi gayet yeterli ve guclu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt

Osman bey nasılsınız efendim? AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatı ortaya çıktı 

dünya tarihinde intel, tokatlattığı cpu sunu (13500), tokatladığı (7800X3D) cpunun %30 aşşağısına satmamıştır, eğer intel bile ki tokatlıyor %20 pahalı satar aşağıya satmaz sattırmaz aldırmaz vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzer01 -- 18 Haziran 2024; 15:54:28 >
  • 9800x3d'nin piyasaya çıkarken fiyatı önemli. Çoğu kişi ona ve xxxx3d modellerini bekleyecektir
    -5800x3d sahibiyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nomenore kullanıcısına yanıt
    intel fanboyu değil intel pazarlama müdürü gibi birşey arkadaş. her amd haberinde buna benzer yorumlar görebilirsin.

• ayzer01 kullanıcısına yanıt

Yazdıklarımı bir daha oku.

Gerekirse bir daha oku. Anlayacaksın.

E kardeşim toplam güçte 7800X3D'yi parça parça eden, tokat manyağı yapan, suya götürüp susuz getiren, duvardan duvara vuran 6+8 çekirdekli 13500 bile şu anda sadece 244 dolara amazondan alınabiliyorsa

bundan ne anlıyor ve anlatıyordun...

• İntelin ciddi anlamda ısınma ve yüksek elektrik tüketim problemi var. Testlerde yüksek puan alabilir fakat ısınınca performans düşüşü oluyor ve tüketim inanılmaz derecede yükseliyor. Düşük nm üretim sürecinde AMD TSMC sayesinde baya öne geçti. 9000 serisi yeni mimari, düşük tüketim az ısınma sayesinde avantaj yakaladı. İntel uygun fiyatlı işlemci satabilir ama uzun vadede tükettiği enerji ile çok pahalıya gelecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

13500 nerde 7800x3d yi parcalamis?

İntel acayip ısınıyor.Elimde iki adet gaming laptop var.

Biri ryzen5 6600h vga 3050ti digeri i7 12650h 3050 ti vga.

İntel acayip isiniyo ayni ayarlarda oyun aciyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

adamlar 2016 da çıkan am4 soket için işlemci üretiyor intel her sene soket değiştiriyor. biraz akıllandılar da aynı soketi birkaç sene kullanıyorlar şimdi. yeni bir intel sistem için tüm sistemi değiştiriyorsun neredeyse işlemcisi ucuz ama genel bütçede pahalıya geliyor yine.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.