Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 7600 VS Noctua NH-D14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde i3 12100F işlemcimde aynı kasada noctua ve msi coreliquid soğutucularını basitçe kıyaslamıştım (link aşağıda).

MSI ile işlemci çok ısındığı için arada performans düşüşleri yaşıyordum. Noctua'nın sağolsun LGA1700 kitinden sonra AM5 kitini de ücretsiz göndermesinin ardından 2010 senesinde aldığım işlemciyi yüksek performans alırım diye yeni aldığım Montech Air 903 Max ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası ile kullanayım istedim. iki gün süren 3 kasa iki işlemci soğutucusu ve fan vb montaj süresinden sonra enteresan şekinde noctua işemci soğutucusu ile boşta 65-75 yükte 95 sınır görmeye başladım. Sorunu düşünürken yapay zeka kasanın üstünde fanın yok bundan sorun yaşıyorsun dedi. Çok kanaat etmesem de önce girişteki 140x3 fanın arkada tek karşılığının olması mı acaba dedirtti ve üste 3 adet 120lik fan ekledim. Yine de işlemci soğutucu bloğunu söktüm ve termal macunu yeniledim ve noctua soğutucu bloğunun asimetrik tasarımda olduğu aklıma geldi. Soğutucu bloğun yönünü değiştirdim fanları yeniden taktım. Üstteki egzoz fanlarını açmadan deneme yaptım önemli bir düşüş gördüm. Stress testlerini OCCT ile yaptım bir test Cpu+Ram diğer test Power. Sonuçlar şöyle:

Sonuç: Boşta az (8 derece) yükte önemli fark (+25 derece) ama keramet blok yönünde mi yoksa termal macunda mı bilemedim.

Yeni Kasa Bu

donanımhaber forum
    MSI MAG Coreliquid 280R V2 VS Noctua NH-D14 | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/msi-mag-coreliquid-280r-v2-vs-noctua-nh-d14--159024252

• _____________________________
    asdas
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.