Şimdi Ara

AMD RYZEN 3,15(Baz)/3,3(Boost)/3,5(Tek çekirdek Boost). Derginin yeni sayfaları eklendi! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birader sen kafayı yemişsin gerçekten... Gözlerin kör herhalde. Testte kullanılan oyunların 2-4 çekirdek desteklediğini 50 kere söyledik ancak hala "8 çekirdek işlemci 6600k'nin gerisinde kalmış" diyorsun. Ayrıca bu mühendislik örneğinde threadripper ile ve microcache ile alakalı buglar mevcut, bunlar performansı etkileyecek şeylerdir. Nihai frekanslar en az %10 fazla olacak. Yani en az 3,40/3,7/3,9 Ghz'in üzerinde çıkacak bu işlemci. Bu da %10 performans artışı demek. Daha üzerinde bulunduğu anakart GTX 1080'i tanımayacak kadar geliştirilme aşamasında. Gözleri gören herkes bu işlemcinin çıktığında 6900k'yi her alanda ufak bir farkla geçeceğini kestirebilir. 4 çekirdek bir işlemci ile 8 çekirdek işlemcinin güç sarfiyatını karşılaştırman da gülünç olmuş. HD 530 dediğimiz igpu 450 Gflop gücünde. Intel'in şu anda Nvidia temelli bir iGPU kullandığı söylenebilir çünkü Nvidia'ya her sene milyarlarca dolar lisans parası ödüyor. Geforce 920M neredeyse birebir bir işlem gücünü 25 Watt civarı enerji harcayarak sağlıyor. 920M dediğimiz GPU 28 nm, HD 530 14nm. Yani HD 530 taş çatlasın 15Watt güç harcar. AMD görünüşe göre ZEN İLE KABY LAKE'yi GEÇİYOR!

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Tdp tdp diyordunuz Amd tdp de intele cevabı vermiş ne olacak sizin 140w tdp li intelleriniz soba olarakmı kullancanız ha

Bence işlemcinin üstünde çay yapıp "işlemci günü" gibi bir şey yapsınlar.
  • Oyun performansı vasat olmuş i5 6600 ün altında yer alarak single core performansı oldukça düşük sonucunu çıkarıyorum burdan 8c 16t olmasıda birşey ifade etmiyor. Piyasayı biraz olsun sallasaydı da fiyatları intel biraz aşşağı çekseydi keşke.
    http://www.guru3d.com/news-story/french-magazing-posts-engineering-sample-amd-ryzen-processor-benchmarks.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 26 Aralık 2016; 0:2:52 >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 100 kez daha mı söylemek lazım anlamadım ki... Ağız birliği etmişçesine böyle şeyleri nasıl söylüyorsunuz aklım almıyor vallahi. Sanki diğer arkadaşlarla birlikte ağız birliği etmişsin de beni işletiyorsun gibi geliyor. Mesela insan arkadaşlarına mavi bir balon için "Şu siyah balonu gördün mü" der diğer arkadaşlar da "Aynen ya siyah balon neymiş çok garip" falan deyip şakazedeyi makaraya alır ya, ben de sizinle konuşurken o şakazede gibi hissediyorum. Bu işlemcinin en az %10 frekansı artacak. Bu da direkt olarak %10 performans fazlası demek. %10'u, ve SMT'yi ve bug giderilmesi, optimizasyon gibi işlemler sonucu gelecek performans artışını bu işlemciye eklediğinde zaten hem oyunlarda hem de renderingte 6900k'yi geçiyor. 4 çekirdekli Zen işlemciler de 8 çekirdekli Ryzen'den oyun konusunda daha iyi olacaktır. 7700k ile 4/8 Zen CPU arasında %5 dahi fark olmaz. 4 çekirdekli Zen En işlemci yoğun oyunda 1440p 144hz'de bile sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 26 Aralık 2016; 0:37:56 >

• Akiyor massallah

yanliz

testler cok fransiz olmus.. bu kadar cok detayli yapmasalarmis keske. Bunu gören bizim köyün insanida, olaylara fransiz kalmayim bi iki tokatta ben atiyim demis amd ye(icinde kalacagina)

durun hele daha cok test gelir

testlerden en cok begendigim harcadigi watt aga, on numara... bes yildiz.. sahane

benim 3930k ya kirbaci vurunca 170-180Watta cikiyor
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Yalnız 3930k da 4 kanal bellek var. Güç tüketimine oldukça fazla etki ediyor. FX işlemci kullanırken ram sayısını ikiden bire düşürdüğümde daha az ısınıyordu. Sonuçlar doğruysa perf./watt da önemsenecek kadar olmasa da intel hala bir tık önde gibi. Ama söylendiği gibi 250-350$ dan çıkarsa zen her türlü alınır.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    aynen hocam, bekliyoruz ve görüyoruz, o moddayim suan.

quad channel kullaniyorum ve bu anakartta kullanmamda gerekiyor yani bunun icin yapmislar. @4.8ghzde okudugum deger 170-180 arasi (1.45V)

intelin önde olmasi(watt) cok normal ama amd nin bu adimi atmasi normal degil, sahane
  • "Oyunlarda geçilmiş" falan diyenlere bir duyuru;

Arma 3

2 çekirdekten fazlasını kullanmıyor. OC'li G3258 ile 4790k arasında %5 fark yok.

AMD RYZEN 3,15(Baz)/3,3(Boost)/3,5(Tek çekirdek Boost). Derginin yeni sayfaları eklendi!

Anno 2070

4 çekirdek 4 thread i5 3470=6 çekirdek 12 thread 3930k) Buradan da Anno'nun en fazla 4 çekirdek kullanabildiği sonucuna varabiliriz.

AMD RYZEN 3,15(Baz)/3,3(Boost)/3,5(Tek çekirdek Boost). Derginin yeni sayfaları eklendi!

Grid Autosport

6 çekirdek 12 thread 3970x ile i7 4770k aynı performansı gösteriyor. HT'siz i5'ler ile de i7'ler arasında gözle görülür bir fark yok. Buradan da sonucumuz Grid Autosport en fazla 4 çekirdek kullanıyor.

Far Cry 4

4 çekirdek 8 thread 4790k 6 çekirdek 12 thread 3970x'e %10 fark atıyor. 2 çekirdek 4 thread i3 4330 ile (3,5 ghz) i7 2600k(3,4 ghz) ile arasında yalnızca %10 civarı fark var. Ayrıca oyunda FX 4300 ile FX 8350 arasında %1 bile fark yok :)

Battlefield 4

Hakikaten 8 threade kadar rahatlıkla kullanabilen bir oyun. O kadar ki FX 9590 4770k ile burun buruna performans gösteriyor.

Witcher 3

4 gerçek çekirdek ile 4 çekirdek 8 thread arasında gram performans farkı yok. 2 çekirdek 4 thread ile sadece 2 gerçek çekirdek performansı arasında fark var. Dolayısıyla oyun 4 thread'i düzgün bir biçimde kullanabiliyor. Bu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 26 Aralık 2016; 11:46:42 >

• Amd nin fx ile tökezleme sebebi zaten çekirdek desteği. Pentium ile i7 aynı performansı verirse vah ki vah. 8 çekidek işlemciyi sapına kadar kullanacak oyun yok. Ama şöyle bir durum var ki samsung iyi iş çıkarmışa benziyor. Amd nasıl toparladı sanıyorsunuz? Samsung demek mobil işlemcilerin sahibi demek. Yani aynı hakimiyeti masaüstünde de sağlayacak demek. İntel i zorlu günler bekliyor. Hele ki 7nm zen + geldiğinde intel 10nm yi adam etmeyi denerken. Cannonlake de fos çıkacak. Çünkü 7nm zen + hazır olacak (umuyorum). Amd + samsung varken intel ölü sayılır. Az kaldı core mimarisinin acısı çıkacak.
  • Bu daha başlangıç.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Hocam Samsungun AMD ile bir alakası yok. Sadece parası karşılığı kendi işlemci üretim tesislerinde AMD'nin tasarladığı çipleri üretiyor. Qualcomm da işlemci döküm tesisi olarak Samsung'u kullanıyor. Samsung kendi telefonlarına kendi ürettiği işlemcileri yerleştirmek için Çip dökümhanesi tesisi yaptırdı. Ancak bu çip dökümhanesini %100 kapasiteyle çalıştıracak kadar çipe ihtiyacı yok. Hal böyle olunca kendi dökümhanesini, kullanmadığı zamanlarda başka şirketlere para karşılığı kiralıyor gibi düşünebilirsiniz. Ancak henüz kesin bilgi olmasa da Zen işlemcilerin Samsung dökümhanelerinde değil Global Foundries dökümhanelerine üretileceğini belirtiyor.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zen_(microarchitecture)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ortaklık var aralarında. Bence samsung un hissesi var amdden.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    http://ir.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=irol-ownershipsummary Burada ortaklık yapısı belirtilmiş. Vanguard, Blackrock gibi neredeyse bütün şirketlerde hissesi bulunan varlık yönetim fonlarında hem Samsung'un hem de AMD'nin hisseleri var ancak ne Samsung şirketinin ne de Samsung'un kurucusunun AMD'de bir hissesi olduğunu söylemek güç. Ryzen çipler Global Foundries'de üretilecektir. Sonraki etapta 4-6 çekirdekli modeller ve APU'ların bir kısmı Samsung fasilitelerinde üretilebilir belki. ZEN'e Samsung'un mimarisi demek biraz AMD'ye haksızlık olur. Adamlar 5 senedir Zen üzerinde çalışıyorlar. Jim Keller'in işi olmasından mütevellit böyle süper bir şey olmuş. Yoksa AMD'nin bu ARGE bütçesiyle Intel'e yakın performanslı işlemci üretmesi gerçekten mucize. Hem geçtiğimiz süreç boyunca Intel'in içerisi boşaldı hem de Jim Keller gerçekten haksız rekabet gibi adam. Bu sebeple Zen mükemmel. Zen+'da 7nm'ye sıkıştırırlar aynı mimariyi. Transistör sayısı 2 katına çıkacağı için zar alanı aynı kalırsa yüksek oranda (%30-40) performans ve verimlilik artışı yakalanabilir.

• Tek çekirdek performansında inteli yine geçememiş. Bana tek çekirdek performansı lazım. Wow oynuyorum. 6600k alacağım sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    3.15 ghz ile nasil 4 ghzlik i7yi gececek?
    5820k da i7nin gerisindd kaliyor.
    Napalim simdi 5820k kotu mu diyelim?

Bu işlemci çıktığında son haliyle i7 6700k'den en fazla %5-6 daha düşük fps verir. 6700k WOW'da 190 FPS civarı çiziyor baktığım kadarıyla. Ryzen de 180 çizer, almamak için bahane mi yaratıyorsunuz anlamadım ki WOW'u p4 bilgisayarımla oynadığımı hatırlıyorum. Hala 3 aşağı 5 yukarı aynı kod kullanılıyor. Sadece WOW oynayacaksan g3258 senin işini daha iyi görür o kadar para vermeye gerek yok, bir güzel overclock edersin o da 170 fps verir rahatlıkla...
  • İntel fanboyları konuya damlamışlar hemen sanki amd zen fos çıksa bunların cebine para girecek yada işlemci sektörü çağ atlayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 27 Aralık 2016; 22:24:19 >
    Maalesef o iş öyle olmuyor. Raidlerde pvplerde işlemci yemezse 30 altına düşüyor, takılıyor yani. Bu arada şu frekans farkını gösteren arkadaş, o olay öyle değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam wow en fazla 2 çekirdek kullanıyor. Oc'li bir g3258 gerçekten 6700kye çok yakın performans verir. Zen de 6600kyi çok geçecektir çıktığında. 6900kyi gecmezse en kötü aynı seviyede olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.