Şimdi Ara

AMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik Geçişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba, uzun süredir uğraştığım bir sorun için yardım isteyeceğim. ASUS X555'yi Notebook'ta birincil olarak R5 Graphics değiştirilebilir olarak R5 M320 ekran kartı var. Sorun şu ki hiçbir oyunda M320 devreye girmiyor, bütün oyunlar R5 Graphics ile çalışıyor. Hatta Valorant'ta tahminen bu sebepten olmalı bilgisayar tamamen kilitleniyor reset atmam gerekiyor. Mesela Mafia 2'de FPS testi yaptığımda ekran kartı olarak R5 Graphics'i görüyor, aynı şekilde diğer oyunlarda da GPU-Z üzerinden takip ettiğimde R5 Graphics kullanılıyor. Drivers güncel, aygıt sürücüsünden birincili devredışı bırakmayı denedim yine olmadı, Windows yüksek performans ayarlarından değiştirilebilir ekran ayarlarında Max performans sectim yine olmadı bayağı bir şeyler denedim ama yok maalesef. Ek olarak tabii ki Win grafik ayarlarında hem sistem varsayılanında hem de yüksek performansda aynı grafik kartı gözüküyor.
    İşlemcim : AMD A8-7410 APU with AMD Radeon R5 Graphics
    Ek olarak : Ddu ile ekran kartını kaldırıp yeniden kurdum ve msi afterburner ile ölçüm yaptım.
    MSI Afterburner üzerinde GPU 1: R5 M320 GPU 6: R5 Graphics gösteriyordu. İzleme sekmesi altında ''GPU 6 Kullanım'' varken ''GPU 1 Kullanım'' yoktu. LOL'de bu testi yaptım ve GPU 6 Kullanım yüzdesi %3'tü hatta %0'a bile düşüyordu. Ne kadar fazla performans istemeyen bir oyun olsa bile %3 ile çalıştırılabilineceğini sanmıyorum acaba bu iki ekran kartının da aynı anda çalıştığı anlamına geliyor olabilir mi?(Dediğim gibi afterburner programı üzerinde GPU 1 Kullanım yüzdesini izleme yoktu ancak garip olan GPU İşlemci Hızı da 0 Mhz gösteriyor. )AMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik GeçişiAMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik GeçişiAMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik GeçişiAMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik GeçişiAMD Radeon R5 Graphics&R5 M320 Grafik Geçişi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.