Şimdi Ara

Amd Phenom II X4 B55 Stok Fan Nereye Kadar Gider? Bios SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 4 Cekirdek acik 2.5 GHZ olarak gozukuyor stok fan ve MSI 760GM-P21 (FX) anakartim var carpan arttirdim ama pc kapaniyor yani voltaj vermek gerekiyor galiba tam olarak nasil yapicam bilmiyorum konu anlatimlara baktim benim ki galiba yeni nesil bir anakart yani secenekler hep farkli yardimlarinizi bekliyorum yani stabil bu fanla voltajli kaca cikabiliriz 4ghz hayal mi olur herkese tesekkurler

Bios Ekranı

Cell Menünün İçi

Devamı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkvtx -- 13 Ocak 2013; 19:55:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim bios göüntülerini yüklersen detaylı bi şekilde yardımcı olalım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkvtx -- 13 Ocak 2013; 19:52:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkvtx

Hocam ilk mesaja ekledim internet yavaşlığından şimdi bitti saygılar...

2 resimde cpu ratio var o olması lazım onu 18 yaparsan 3.6 olur. su an işlemci nedenini bilmediğim bir sebepten değerler oto olmasına rağmen 2.5 ghz de. işlemcinin tam modeli ne. soğutucun ne. daha fazla hızlar iin voltaj vermek gerekir.

Orijinalden alıntı: coldcoffe

quote:

2 resimde cpu ratio var o olması lazım onu 18 yaparsan 3.6 olur. su an işlemci nedenini bilmediğim bir sebepten değerler oto olmasına rağmen 2.5 ghz de. işlemcinin tam modeli ne. soğutucun ne. daha fazla hızlar iin voltaj vermek gerekir.

soğutucu stok fan şundan

İşlemcim amd phenom x2 555

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coldcoffe

quote:

soğutucu stok fan şundan

İşlemcim amd phenom x2 555

Yada load optimize defaults var. ona tıkla enter yap.sonra save leyip çık bakalım sistemde sorun varmı

• hocam 3.2 ghz çift çekirdek oldu başka bir fark yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam 3.2 ghz çift çekirdek oldu başka bir fark yok

Hocam o zaman tekrar çekirdekleri açıp adjust cpu ratio elle 18 yap. 3.6 ghz de çalışması lazım. windows açılmazsa veya başka stabilite problemleri olursa cpu vcore onuda elle 1.4 volt yap. böyle bi deneyelim sonra voltajı düşürürüz.

anakartınızın üretici sayfasıdır

http://www.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html#/?div=CPUSupport

işlemci destek sayfanızdır.

955 be nın ülkemizde satılan ve satılmıs olan 95 wat modelı yoktur.
    muhtemelen 125 wattır sizin işlemciniz.
    vede anakartınız bu işlemciyi desteklemediğide yukardaki listede acık ve nettir.

bu sebebden dolayı sorunlar ıle karsılasıyorsunuz.
    İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı

• arkadaşlar uzun süre sağlık sorunlarımdan dolayı giremedim çok özür diliyorum şuan gördüm mesajları

SaLVaToRe nicli arkadaşım

işlemcim 955 değil hocam AMD Phenom II X2 555 çekirdek açık anakartım son bios sürümü ile destek veriyor fx 8 serisine bile bios güncelledim hatta bu işlemlerden önce

coldcoffe nicli arkadaşım

dediğini aynen yaptım 2.5 2.8 oldu bir dahada değişmedi kafayı yiyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkvtx -- 18 Ocak 2013; 21:11:47 >
  • quote:

arkadaşlar uzun süre sağlık sorunlarımdan dolayı giremedim çok özür diliyorum şuan gördüm mesajları

SaLVaToRe nicli arkadaşım

işlemcim 955 değil hocam AMD Phenom II X2 555 çekirdek açık anakartım son bios sürümü ile destek veriyor fx 8 serisine bile bios güncelledim hatta bu işlemlerden önce

coldcoffe nicli arkadaşım

dediğini aynen yaptım 2.5 2.8 oldu bir dahada değişmedi kafayı yiyeceğim

cpu clok ratioyu 18 aldığın halde yinede 2.5 ghz de çalışıyorsa, son bişey daha var cpu core control var ordan 4. ekirdeği kapat bide öyle dene yinede olmuyorsa yapacak bişey yok, demek anakart zorlanıyor

• quote:

Arkadaslar 4 Cekirdek acik 2.5 GHZ olarak gozukuyor stok fan ve MSI 760GM-P21 (FX) anakartim var carpan arttirdim ama pc kapaniyor yani voltaj vermek gerekiyor galiba tam olarak nasil yapicam bilmiyorum konu anlatimlara baktim benim ki galiba yeni nesil bir anakart yani secenekler hep farkli yardimlarinizi bekliyorum yani stabil bu fanla voltajli kaca cikabiliriz 4ghz hayal mi olur herkese tesekkurler

Bios Ekranı

Cell Menünün İçi

Devamı....

Hocam hata yapıyorsunuz anakartınız 95 watt tdp desteklemektedir işlemciniz normal koşullarda 95 watt tdp iken siz 4. çekirdeği açtığınız zaman 125 watt tdp ye çıkmaktadır bu işlemciden 4. çekirdeğin performansını alamayacağınız ve anakartınızın ömrünü kısaltacağınız anlamına gelmektedir bence 4. çekirdeği kağayın adam akıllı bir soğutucu alın örneğin sunbeam core contact frezeer ondan sonra biostan o.c genie yi açın böyle daha ssağlıklı olur...

• Arkadaşlar anakartta bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ekran kartını takınca böyle oldu takmadan önce oc 4 çekirdek açık 3.6 ghz çıkabiliyordum stabil kullanıyordum hatta başka bir anakarttada ama ekran kartını taktım 2.5 ghz 4 çekirdek açıkta kaldı bazı ayarlarını oynadım inciğine kadar gene 3.6 ghz 4 çekirdek açık oldu ama Windows gitti bende default yaptım çekirdekleri tekrar actım 2.5 ghz takıldı daha sonra ne yaptıysam ghz yükselmedi bütün olay bu ekran kartı anakartı mı zorluyor acaba hd4870 x2 bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar anakartta bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ekran kartını takınca böyle oldu takmadan önce oc 4 çekirdek açık 3.6 ghz çıkabiliyordum stabil kullanıyordum hatta başka bir anakarttada ama ekran kartını taktım 2.5 ghz 4 çekirdek açıkta kaldı bazı ayarlarını oynadım inciğine kadar gene 3.6 ghz 4 çekirdek açık oldu ama Windows gitti bende default yaptım çekirdekleri tekrar actım 2.5 ghz takıldı daha sonra ne yaptıysam ghz yükselmedi bütün olay bu ekran kartı anakartı mı zorluyor acaba hd4870 x2 bu arada

Güç kaynağın yetmiyordur. o ekran kartı baya bi watt çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkvtx -- 19 Ocak 2013; 10:36:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.