Şimdi Ara

AMD PHENOM II 940 OC HAVA Soğutma ?? 4ghz ?? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
0
Favori
9.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hey

konuya söyle bir baktım da hala benm takozdan iyi bir değerde stable test alan olmamış yahu psu yu garantiye gönderecek vaktim olmadı hala ondan amd sistemi deneyemiyorum bende ama anlaşılan baya phenom II ye geçen olmuş

biz sizin gibi uzaman değiliz bu işte sindire sindire öğreniyorruz

• BroK€NSaf€ty

Anakart chipsetine extra bir soğutma uyguladınmı?ben titan amanda ile 2600 htt asla göremiyorum.işlemcimi bırak 3000 mhz yi sırf 2600 görebilecemmi diyerek geri overclock yaptım ama malesef 2600 göremiyorum.Bu arada anakartımda DFİ Lanparty DK 790FXB-M2RS anakartımı değişmeliyim yoksa?yanlış anlaşılmasın 3740 mhz civarı görebiliyorum fakat sizdeki htlink değerini bir türlü göremedim,sizce sorun nerede olabilir?

• Arkadaşlar OVERLOCK DATABASE kursak aslında

kim neye nekadar voltaj vermiş düzenlesek aslında örnek

CPUV HTvolt NB VOLT RAM VOLTAJ ÇARPAN HIZ VS..... GİBİ YAPSAK BİR ARAYA TOPLASAK OLMAZMI

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

BroK€NSaf€ty

Anakart chipsetine extra bir soğutma uyguladınmı?ben titan amanda ile 2600 htt asla göremiyorum.işlemcimi bırak 3000 mhz yi sırf 2600 görebilecemmi diyerek geri overclock yaptım ama malesef 2600 göremiyorum.Bu arada anakartımda DFİ Lanparty DK 790FXB-M2RS anakartımı değişmeliyim yoksa?yanlış anlaşılmasın 3740 mhz civarı görebiliyorum fakat sizdeki htlink değerini bir türlü göremedim,sizce sorun nerede olabilir?

anakart üzerinde extra soğutma yok ama gerek te 10 adet fan çalışıyor :)
    İlerki günlerde MOSVET Ler için ayrıca bir soğutma takabilirim mosvet ler 55derece kadar çıkıyor

Şöyle deneyin isterseniz Eğer FSB ile artırma yapoyorsanız fsb defult yapın 200mhz HT LİNK Çarpanını 13 yapın ht link volt 1.4v yada 1.40 diye geçer bu voltajı verin npyi 2600 mhz yapmak isterseniz np çarpanı 13 yapın nb vdd Volt yada NB VOLTAJ DİYE GÇEĞER 1.385 V Yapın işlmeci çarpanını 19 yapın işlemciye 1.49v verin ben böyle yaptım sorunsuz stabil

Anakartınızı değiştirmenize gerek yok bence gayet iyi kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 25 Şubat 2009; 1:25:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

quote:

Orjinalden alıntı: hey

konuya söyle bir baktım da hala benm takozdan iyi bir değerde stable test alan olmamış yahu psu yu garantiye gönderecek vaktim olmadı hala ondan amd sistemi deneyemiyorum bende ama anlaşılan baya phenom II ye geçen olmuş

biz sizin gibi uzaman değiliz bu işte sindire sindire öğreniyorruz

estf. bu oc işleri hep deneyerek zaten, tabi tecrube deneme sayısını azaltabilir biraz, kolay gelsin

• BroK€NSaf€ty

Aynen denedim fakat her ne hikmetse htt 2400 seçiliyken sorun yok fakat 2600 seçiliyken bir türlü açılmıyor pc.İlgin için teşekkürler arkadaşım ama şimdilik yapacak birşey yok,kimbilir belki yeni bir bios ile mümkün olabilir.

• quote:

BroK€NSaf€ty

Aynen denedim fakat her ne hikmetse htt 2400 seçiliyken sorun yok fakat 2600 seçiliyken bir türlü açılmıyor pc.İlgin için teşekkürler arkadaşım ama şimdilik yapacak birşey yok,kimbilir belki yeni bir bios ile mümkün olabilir.

ht voltajını artırarak dene istersen 1.4v verdi ise 1.41 yada 1.42 voltaj ver her anakartın karakteri farklı ben tek seferde yaptım yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 25 Şubat 2009; 2:02:56 >
  • ardaşlar imzamdaki sistemle oc yaptım broken safety nin değerlerini verdim nb ye 1.4 ht yede 1.4 verdim 320 fsbde 3.8 de prime 95 de 10 dakka sonra pc kapandı anakart uçmuş şuan garantiye gitti inşallah değişir benden tavsiye fazla zorlamayın heleki nb ht yi gerisi size kalmış
    :not brokensafety sadece örnek verdim suçlamak için değil bunuda belirteyim teşekkürler
  • hocam biz 320fpsde nb artırmıyoruz fsb 200 defult deĞerde sen 320x 13ht yada nb yaparsan 4160HT YADA NB EDER eğer sen böyle denediysen sorun sizde kaynaklıdır 200x13 olacak ht yada nb çarpanı fsb ile oynamıyacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 25 Şubat 2009; 3:07:11 >
  • hocam bende zaten p2 920 var nb çarpanı zaten 13 olmuyor zaten çarpan kırık değil olsada yapmazdım okadar manyak değilim ben 320 * 8 yapmıştım zaten açılmamıştı bende 320 * 7 de açmıştım ama bidaha söylüyeyim nb ye 1.4 ht ye 1.3 vermiştim cpu 1.488 volttu prime 95 te 10 dakka sonra benim platinium uçtu

Orjinalden alıntı: yusuf1985

hocam bende zaten p2 920 var nb çarpanı zaten 13 olmuyor zaten çarpan kırık değil olsada yapmazdım okadar manyak değilim ben 320 * 8 yapmıştım zaten açılmamıştı bende 320 * 7 de açmıştım ama bidaha söylüyeyim nb ye 1.4 ht ye 1.3 vermiştim cpu 1.488 volttu prime 95 te 10 dakka sonra benim platinium uçtu

hım ben ph2 940 sandım pardon sürekli ara sor durum ne diye boş bırakma kartın peşini overclock yapan bu gibi durumlara hazırlıklı olması gerek
  • quote:

quote:

BroK€NSaf€ty

İlerki günlerde MOSVET Ler için ayrıca bir soğutma takabilirim mosvet ler 55derece kadar çıkıyor

Şöyle deneyin isterseniz Eğer FSB ile artırma yapoyorsanız fsb defult yapın 200mhz HT LİNK Çarpanını 13 yapın ht link volt 1.4v yada 1.40 diye geçer bu voltajı verin npyi 2600 mhz yapmak isterseniz np çarpanı 13 yapın nb vdd Volt yada NB VOLTAJ DİYE GÇEĞER 1.385 V Yapın işlmeci çarpanını 19 yapın işlemciye 1.49v verin ben böyle yaptım sorunsuz stabil

Benim Kafa Çok Karıştı Önceden AMD hi. kullanmadım yha çok uzağım bu konulara.North Bridge FSB değerleri içinmi volt veriliyor yada np'nin 2600 olması ne demek.HTLink i Anladımda.NP ney?

• benim anakartta rahatlıkla oynayarak hic bi volt vermeden 2600 htlinke cıkabiliyorum. ramler de aynı degerlerde oluyor. öküz gibi bakır sogutucu var bende 51 dereceye cıkıyo. 3.8 de stabil calısıyo işlemcim. ht su anda 2000 de nb de 2000 de bu ayarlarda süper calısmakta. saygılar...
    not: bende anakarttaki voltlar 1.20 den başlıyor bazıları 1.3 ve bir tane cpu nb volt mu ne vardı galiba 2.5den 2.8 e kadar gidio. bunların hepsi autoda bende gayet güzel calısıo öyle sadece ram ve işlemciye volt veriyorum. gerisini kendisi ayarlio gibi :)
    Sistem 1-) R7 7800x3d -Cooled By Arctic liquid 420 Argb /Cooler Master HAF 700 / 32gb xpg 6400 argb / Asus ROG X670E-E / g32qc 28ue590d 27" Pilipis / 980 pro 1tb, 2tb xraydisx, 8tb seagate hdd / / 1000w MPG A1000G PCIE5 / HG8245X6-10 500mbps + Titan / Logitech G915 G502x+ G700 G513 G602 G603 G930 mxkeys mx master 3s f710 / Asrock Phantom 6900xt 16gb oc / Logitech Z5400 Digital / Gigabyte ODIN GT 800Watt Göstergesi / 7600x, asus b650 prime,32gb 5600, 512 wdblack,750w corsair,asrock 6800, predator3 Laptop-) Monster Tulpar T7 19.3.1 i7 9750h, 144hz 17,3", 32gb ddr4 2666, 1 tb 970 evo+ m2 + 2tb hdd, 1660 Ti HackOs, Win11pro
    Fiat Bravo 1.6 Sport style Tecno Fold V 512gb , Razer Barracuda Pro
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugacomtr

benim anakartta rahatlıkla oynayarak hic bi volt vermeden 2600 htlinke cıkabiliyorum. ramler de aynı degerlerde oluyor. öküz gibi bakır sogutucu var bende 51 dereceye cıkıyo. 3.8 de stabil calısıyo işlemcim. ht su anda 2000 de nb de 2000 de bu ayarlarda süper calısmakta. saygılar...
    not: bende anakarttaki voltlar 1.20 den başlıyor bazıları 1.3 ve bir tane cpu nb volt mu ne vardı galiba 2.5den 2.8 e kadar gidio. bunların hepsi autoda bende gayet güzel calısıo öyle sadece ram ve işlemciye volt veriyorum. gerisini kendisi ayarlio gibi :)

aynı şekilde voltaj vermeden acaçabiliyorum sistemi fakat stabill olmuyor voltaj vermeyince :) nb yi 3000mhz yapanlar var:)

Orjinalden alıntı: zallas003

quote:

quote:

BroK€NSaf€ty

Benim Kafa Çok Karıştı Önceden AMD hi. kullanmadım yha çok uzağım bu konulara.North Bridge FSB değerleri içinmi volt veriliyor yada np'nin 2600 olması ne demek.HTLink i Anladımda.NP ney?

HT link ve NB(Kuzey Köprüsü) hızları bir birinden farklıdır Eğer fsb ile overclock yaparsanız Hem nb hemde HTLİNK hızıda artacaktır ben fsb ile uğraşmak istemedim o yüzden Nb ve ht yi çarpanla overclockladım

•  AMD PHENOM II 940 OC HAVA Soğutma ?? 4ghz ??

AMD PHENOM II 940 OC HAVA Soğutma ?? 4ghz ??

NB overclock layınca ne oluyor?

Orjinalden alıntı: zallas003

quote:

AMD PHENOM II 940 OC HAVA Soğutma ?? 4ghz ??

NB overclock layınca ne oluyor?

NB yani kuzey köprüsü overclock layınca performans artışı oluyor yani başka nasıl açıklanır bilmiyorum

• Ama İşlemci Hızına Fln İlgisi olmaz CPU-Z de görünmez
    fakat kendi çapında bişiler olur diyorsun:D
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.