Şimdi Ara

AMD'nin çift çekirdekli Phenom II X2 550 BE işlemcisi 6.12GHz'e ulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E2200 ile 3,6 ghz de hem de msi p31 gibi dandik bir anakart ile bu değerleri gördükten sonra bu işlemcilerin pek bir çekiciliği kalmıyor. Şu anda 3,4 GHz de günlük kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safakhan

    bidon bidon LN2 alayım hemen.



    Sadece ölü işlemci bunlar. AMD çöpten çıkarıyor ve satıyor.


    amd nin çöpleri en azından işe yarıyor.

    ya intelin çöplerine ne demeli? ön bellek özürlüsü celeron serisi ve dual-core serisi?

    bu işlemciler çokmu iş yapıyor?

    amd böyle bir atak yapmasa intel hâlâ 150-200$ a dual-core'u bize itelemeye devam edecekti.
  • bugün intel işlemci kullanıcıları bile kullandıkları teknolojiyi AMD'ye borçlu.

    eğer amd intel ile rekabet etmese yada rekabet edecek durumda olmasaydı şu an herkezin bilgisayarında pentium 4 olacaktı.

    ve raflarda uçuk fiyatlara satılıyor olacaktı. intel teknoloji olarak bugün çook çook ileri seviyede bunu kabul ediyorum.

    ama intel bu teknolojisini sadece köşeye sıkıştığı zaman piyasaya sürüyor.

    bu nedenle intelin satış politikası değişene kadar AMD yi destekliyor ve ürünlerini alıyorum-aldırıyorum.
  • Valla benim anlamadığım AMD rekorlar kırıyor ama biz evimizde stok fanlar ile rekorların yanından bile geçemiyoruz doğal olarak. Rekoru bıraktım bendeki PII X4 940 işlemcimi ben sadece 500 MHz hız aşırtabiliyorum. Sonrasında mavi ekran (3 GHz den 3.5 GHz yapabiliyorum).

    INTEL kullanıyoruz stok fanla en kötü 1 GHz hız aşırtıyoruz. Yok bellek kontrolcüsü içindeymiş, değilmiş şuymuş buymuş. INTEL her halükarda stok fanla genede overclok konusunda AMD yi geçiyor. INTEL overclokta zaten AMD yi sallamıyor. Sallamasınada gerek yok zaten durum açık ve net belli.

    AMD kardeş ben evde stok fanla kullanıyorum, stok fanla bir halt edemeyeceksem overclok olayını geççen. Gidipte bir fan'a 50$ vereceğime daha hızlı bir işlemci alırım zaten. Eğer overclokla kullanıcıların beyenisini kazanacaksan stok fanla oranları dene ve söyle kullanıcılara. Stok fanla bir halt edemiyosan geçiniz bu işleri...

    Fiyatına göre işlemcimi istiyorsun overclok yapmayı beceririrm diyosan stok fanla al E5200, overclok neymiş anlayacaksınız. Ha overclokla işim olmazmı diyorsunuz o zaman AMD AII X2 alacaksınız, keyfini süreceksiniz...

    Vay be AMD ne overclok yapmış öle, şu işlemciyi hemen eve alayımda birde yanına azot tankeri getirteyim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    Artık AMD tamam iyi hoşda biz kullanıcılarını bu hız aşırtma rekorları ile oyalamak yerine Core i7 lere rakip olacak CPU üretimi ilede ilgili haberler okumaya başlasak, 10 ghz e çıksan ne olur ben evde sıvı azotlamı kullanacam CPU yu,

    Bu çalışmayı yapanları tebrik ederim kolay bi şey değil herkes yapamaz amenna ama artık sıktı kendi adıma konuşayım...

    İntel hız aşırtma ile uğraşmıyo LGA 1156 socketli yeni anakartlar, core i5 CPU lar, bunlar artık insanların daha çok ilgisini çekiyo....

  • Kimse boşa çabalamasın arkadaşlar. AMD her zaman orta kesime hitap eder, bu bir gerçek. Şu anda da ürettiği chipsetlerden o/b bir anakart alıp orta seviye yani Athlon II 245 gibi bir işelmci ile mesela, evde her işini rahatlıkla görebilecek sistemi cazip fiyata toplamak mümkün. Gerekirse 50 dolarlık bir anakart ile bile bu iş yapılabilinir. Kaldıki oyun oynarım ben o/b kesmez diyende varsa yinede her yönde cazip AMD.
    Oc. yönünde yinede güzel adımlar attığını ispatlamaya çalışıyor.

    Parası çok olan gitsin İNTEL alsın, Az olan yada cebini düşünen de AMD alsın. İkisinin arasındaki performans farkını test programları dışında gözle görmek zor alsında.Büyük konuşmak istemiyorum ama AMD den başka sisteme para vermem, ki verirsem de benim gözümde o verdiğim para haramdır.
    Herkes son bir kere daha düşünsün bakalım, evde bilgisayar ile ne yoğunlukta iş yapıyoruz ve ne kadar güçlü sisteme ihtiyacımız var = ???
    Şu an kullandığım Athlon x2 +4400 bile default haliyle her işimi görebilir durumdayken, ben 3Ghz kullanıyorum.

    İşin sonunda Türk milleti olarak teknolojiye çok düşkün bir millet olduğumuz kanaatindeyim, abartıdan başka bir şey değil aslında yaptığımız.

    Lisanı kusur işlemiş isem affoluna.




  • sıvı azot testi sonucu ne işime yarar diyenlere katılıyorum. hiç bir anlamı yok. overclock işide zaten artık kendini akıllı-uyanık sananları kazıklama işi oldu. özel bir ram,anakart,fan almadan 300-400 mhz artırsın da ona denebilir gizli performansı açığa çıkardım ne güzel oldu diye.

    sen işlemciye 400 dolar vermemek için ucuzunu alıyorsun, 60 dolar

    FAN'a, 100 dolar RAM'e, 100 dolar anakarta fazladan ödüyorsun. ne anladım bu işten. üstelik ne stabilite kalıyor ne birşey.

    Hedayse nin yazdıklarınada katılıyorum.
  • işlemci hakkını vermiş 6 ghz mükemmel bir hız acaba hava soğutmayla 4.5ghz yaparmı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prescott2400

    bugün intel işlemci kullanıcıları bile kullandıkları teknolojiyi AMD'ye borçlu.

    eğer amd intel ile rekabet etmese yada rekabet edecek durumda olmasaydı şu an herkezin bilgisayarında pentium 4 olacaktı.

    ve raflarda uçuk fiyatlara satılıyor olacaktı. intel teknoloji olarak bugün çook çook ileri seviyede bunu kabul ediyorum.

    ama intel bu teknolojisini sadece köşeye sıkıştığı zaman piyasaya sürüyor.

    bu nedenle intelin satış politikası değişene kadar AMD yi destekliyor ve ürünlerini alıyorum-aldırıyorum.

    kullandıkları teknolojiyi AMD ye borçluysa neden AMD intele hala üst seviyede yetişemiyor?
    çok pahalı derssiniz ben 1,5 sene 280 tl ye aldığım işlemciyi günlük 3,4 ghz de kullanıyorum.2007 li yıllarda alanlar da vidleri daha düşük olduğu için günlük 3,6 ghz de kullanıyorlar neredeyse.çok abartıyorsunuz AMD yi kardeşim ya.gören de intellerin beş para etmediğin sanacak.
    2007 senesinde aldığım ve 205 tl veridğim e2160 ile G31 li anakartı günlük 3,0 ghz de STOK fan ile hala sorunsuz bir şekilde kullanıyorum...

    amd teknolojisini dünyaya hayır niyetine sunuyor değil mi?
    2005li yıllardaki AMD işlemci fiyatlarını hatırlatmamı istermisin?hele o bin küsür dolara satılan FX li işlemcileri?

    hayır şu an AMD intelden geri o yüzden de intelle uygun fiyat ile savaşıyor.
    2005-2006 yılarındada intel farkı kapatmaya çalıştı ve oldukça uygun fiyata core2 duolar oldu.Amd x2 serisiyle başa baş ve daha uygun fiyatlı.

    nedir bu fanatikliğiniz anlamıyorum sanki AMD sana özel işlemci yapıyor.beğendiğini al kardeşim ne kasıyorsun.

    yani burada diyorum ki sne bi işte isim yapmıssan ve rakipsizsen bazı konularda enayimisin de fiyatları indireceksin....
    almak isteyen alır bu kadar basit.
    Amd de ne zaman en üst düzeye çıkar o da kazık gibi satar işte bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 29 Ağustos 2009; 13:41:00 >




  • Phenom II X2 550 yi sadece çarpanıyla oynayark 3.6 Ghzde kullanıyorum çok stabil.Yabancı forumlarda sadece çarpan kilidiyle oynayarak voltaj vermeden 3.7 3.8 3.9 4.0 Ghzlerde kullananlar var ben garanti olsun diye 3.6 yaptım fazla anlamam o/c den memnunum f/p olarak.Sistemimide detaylı olarak yazıyım;

    MSI KA780G Anakart BIOS 16.4
    Phenom™ II X2 550 Black Edition AM3 3.1GHz 7MB Cache 45nm @3.6Ghz x18.0 200.0Mhz
    OCZ VANQUISHER Soğutucu
    4 Gb (2x2) KIT 1066MHz DDR2 Hyperx PC2 8500 CL5 RAM @1066Mhz 5-5-5-15 2.2V
    HD4850 IceQ 4 GDDR3 1GB 256BIT EKRAN KARTI 625/993Mhz
    Maxtor 250GB Sata-II 7200Rpm
    High Power ABSOLUTE POWER 650W
    ThermalTake M9 Kasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonjustice -- 29 Ağustos 2009; 20:23:13 >
  • AMD Phenom II X2 550 işlemcisini çarpan ayarlarından x18 yaparak 3.6 GHz hızında sorunsuz olarak kullanabiliyorum, uygun fiyatı ile iş gören bir işlemci, teknolojinin sırrı zor değil: ne kadar çok para o kadar çok hız, AMD'nin bütçeyi çok zorlamayan çözümleri hoşuma gidiyor, bütçesi müsait olan tabii ki en yüksek hızlardaki/özelliklerdeki işlemciyi almak ister, tartışmak pek anlamlı değil.

    Not: "O işlemci çöplükten çıkmış", "bu ekran kartı çöplükten gelmiş", "o anakart çöplükten doğmuş" gibi yorumlar okumak çok enteresan.

    Düzenleme: Harf hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 31 Ağustos 2009; 3:33:02 >
  • Bende AMD 550 kullanıcısıyım, voltajsız 3.6 de kullanıyorum, 1.552v ile de 3.8Ghz oluyor, daha üstünü denemedim, performansı süper, böyle çöpe can kurban, intelciler intel kullanmaya devam :
  • Amd güzel işler yapmaya başladı ama inteli yakalaması için cok calışması gerek. eski bir amd ci olarak üzülüyorum kı bu böyle
  • Amd güzel işler yapmaya başladı ama inteli yakalaması için cok calışması gerek. eski bir amd ci olarak üzülüyorum kı bu böyle
  • 6.2 ghz oh.biz 3.2 lerde dolasalım ayıp ya
  • herifler azot ln2 kullaniyor arkadaslara cani gönülden katiliyorum hangi kullanici su anda böyle bir sogutmaya sahip ki..
    kaldi ki 6 ghz cok gereksiz bir hiz su an icin..
    ama amd overclockda bende varim demesi iyi birsey rekabet söz konusu..
  • "Bu oc denemeleri sıvı azotla yapılıyor, bizim ne işimize yarayacak" diyen kişilere şunları belirtmek isterim.

    AMD'nin Phenom serisi -afedersiniz ama- takoz diye tabir edilen türden işlemcilerdi. Fazla oc olamıyorlardı. Ortalıkta insanlar "AMD oc olmuyor" diye AMD'yi kötülemeye başladı. Bunu gören AMD, Phenom II serisiyle canavar gibi oc olan işlemciler çıkardı. Bu gibi testlerde de işlemcilerinin iyi overclock potansiyelinin olduğunu gösteriyor. 6 ghz gibi hızlar tabi ki standart kullanıcılar için değil, ama AMD "bakın bizim işlemciler artık takoz değil, hayvan gibi işlemciler, 6-7 ghz hız yapıyorlar" diyor. Yani burada amaç işlemcilerinin iyi oc olduğunu göstermek =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedayse

    Kimse boşa çabalamasın arkadaşlar. AMD her zaman orta kesime hitap eder, bu bir gerçek. Şu anda da ürettiği chipsetlerden o/b bir anakart alıp orta seviye yani Athlon II 245 gibi bir işelmci ile mesela, evde her işini rahatlıkla görebilecek sistemi cazip fiyata toplamak mümkün. Gerekirse 50 dolarlık bir anakart ile bile bu iş yapılabilinir. Kaldıki oyun oynarım ben o/b kesmez diyende varsa yinede her yönde cazip AMD.
    Oc. yönünde yinede güzel adımlar attığını ispatlamaya çalışıyor.

    Parası çok olan gitsin İNTEL alsın, Az olan yada cebini düşünen de AMD alsın. İkisinin arasındaki performans farkını test programları dışında gözle görmek zor alsında.Büyük konuşmak istemiyorum ama AMD den başka sisteme para vermem, ki verirsem de benim gözümde o verdiğim para haramdır.
    Herkes son bir kere daha düşünsün bakalım, evde bilgisayar ile ne yoğunlukta iş yapıyoruz ve ne kadar güçlü sisteme ihtiyacımız var = ???
    Şu an kullandığım Athlon x2 +4400 bile default haliyle her işimi görebilir durumdayken, ben 3Ghz kullanıyorum.

    İşin sonunda Türk milleti olarak teknolojiye çok düşkün bir millet olduğumuz kanaatindeyim, abartıdan başka bir şey değil aslında yaptığımız.

    Lisanı kusur işlemiş isem affoluna.



    Aynen katılıyorum. Bende şu anda Amd Athlon x64 +5200 2.70 ghz işlemci var. 3d tasarım öğrendiğim için artık işimi görmüyor çoğu zaman. Bu yüzden biraz daha para biriktirip i7 920 almayı düşünüyorum. Tabi bu 1-2 ayı bulucak gibi :) O zamana kadar da belki fiyatı biraz daha inmiş olur. Sanırım i7 beni bir kaç yıl götürür gibi.

    Bu arada Amd kullanıyorum 2 senedir. 4-5 ay önce bir intel işlemcili bilgisayar geçti elime. Onu kullandıktan sonra arada ki farkı çok iyi anladım. Amd aynen arkadaşın dediği gibi orta seviyeye hitap eden ve fiyatıyla da ucuz pc isteyenlerin istediği türden bir işlemci.

    Ama canıma taaaaak etti :) Artık kurtulmanın vakti geldi bu amd'den. Geri sayıma başladım bile :)

    Kalın sağlıcakla.




  • arkadaşlarımın dediğinine katılıyorum biz türk milleti teknolojiye çok düşkün insanlarız bu kadarı fazla hangi birimiz evinde her gün saatlerce 3d tasarım yapıyorda işlemcisini 4ghz 6.2 ghz'ye çıkarıyor mantıksız değilmi arkadaşlarıma sorduğımda bana daha iyi oyun oynamak için cevabını veriyor peki 2.5 ghz işlemci ile caunter strike adlı oyunu oyniyamiyormusun tabiki herkes buda oyunmu diycek sizde o zaman crysis oynamayı verin yani elimizdeki teknoloji bu kadar yeterli iken kendimizi niye bu kadar sıkıntıya sokuyoruz işlemcimiz 30 dereceyi geçmezken neden gidip en pahalı işlemci soğutucuyu alıyoruz gece kafanızı yastığa koyunca bir düşünün bunu gerçekten ihtiyacım varmı inanınki buna ihtiyacamız yok o zaman gereksiz masraf yapıp kendimizi sıkıntıya sokmayalım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

    quote:

    Orijinalden alıntı: prescott2400

    bugün intel işlemci kullanıcıları bile kullandıkları teknolojiyi AMD'ye borçlu.

    eğer amd intel ile rekabet etmese yada rekabet edecek durumda olmasaydı şu an herkezin bilgisayarında pentium 4 olacaktı.

    ve raflarda uçuk fiyatlara satılıyor olacaktı. intel teknoloji olarak bugün çook çook ileri seviyede bunu kabul ediyorum.

    ama intel bu teknolojisini sadece köşeye sıkıştığı zaman piyasaya sürüyor.

    bu nedenle intelin satış politikası değişene kadar AMD yi destekliyor ve ürünlerini alıyorum-aldırıyorum.

    kullandıkları teknolojiyi AMD ye borçluysa neden AMD intele hala üst seviyede yetişemiyor?
    çok pahalı derssiniz ben 1,5 sene 280 tl ye aldığım işlemciyi günlük 3,4 ghz de kullanıyorum.2007 li yıllarda alanlar da vidleri daha düşük olduğu için günlük 3,6 ghz de kullanıyorlar neredeyse.çok abartıyorsunuz AMD yi kardeşim ya.gören de intellerin beş para etmediğin sanacak.
    2007 senesinde aldığım ve 205 tl veridğim e2160 ile G31 li anakartı günlük 3,0 ghz de STOK fan ile hala sorunsuz bir şekilde kullanıyorum...

    amd teknolojisini dünyaya hayır niyetine sunuyor değil mi?
    2005li yıllardaki AMD işlemci fiyatlarını hatırlatmamı istermisin?hele o bin küsür dolara satılan FX li işlemcileri?

    hayır şu an AMD intelden geri o yüzden de intelle uygun fiyat ile savaşıyor.
    2005-2006 yılarındada intel farkı kapatmaya çalıştı ve oldukça uygun fiyata core2 duolar oldu.Amd x2 serisiyle başa baş ve daha uygun fiyatlı.

    nedir bu fanatikliğiniz anlamıyorum sanki AMD sana özel işlemci yapıyor.beğendiğini al kardeşim ne kasıyorsun.

    yani burada diyorum ki sne bi işte isim yapmıssan ve rakipsizsen bazı konularda enayimisin de fiyatları indireceksin....
    almak isteyen alır bu kadar basit.
    Amd de ne zaman en üst düzeye çıkar o da kazık gibi satar işte bu kadar basit.



    Doğru söze ne denir...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.