Şimdi Ara

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
2
Favori
151.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kim ne derse desin: 2500K bir 2600K olamaz.
    Çünkü Cache ve Thread sayısı az.

Ama 8120 bir 8150 olabilir. Çünkü arada sadece 18 yerine 15.5 olarak ayarlanmış çarpan ayarı var.
    Bios a girip 15.5 çarpanını 18 yapınca 8120 > 8150 ile aynı teknik özelliklere sahip olabiliyor.

---
    2500K da güzel işlemci. Ama Fiyatı Vatanda KDV Dahil 441 Lira.

8120 ise yine Vatan'da KDV Dahil 416 Lira.

Dikkat ettiyseniz ikisini de aynı yerden karşılaştırıyorum. Yoksa doğru olmuyor. Derseniz başka yerde daha ucuza buluyorum o zaman tamam...
    ---
    Başka bir şey demiyorum. Mesajımın tamamını en baştan itibaren dikkatinizi vererek ve değerlendirerek okuyun.
    Sonra ona göre yorumunuzu yapın...

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

• yahu yemişim buldozeri i7 yi x4 neyinize yetmiyor ne diye kazıklanayım i7 intel alıp

hem bunuda alamayanlar var şükretmek lazım. ne olursa olsun allah razı olsun amd diyorum intel gibi aç gözlü değil her kesime hitab ediyor. teşekkürler amd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Ekim 2011; 8:19:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Kim ne derse desin: 2500K bir 2600K olamaz.
    Çünkü Cache ve Thread sayısı az.

Ama 8120 bir 8150 olabilir. Çünkü arada sadece 18 yerine 15.5 olarak ayarlanmış çarpan ayarı var.
    Bios a girip 15.5 çarpanını 18 yapınca 8120 > 8150 ile aynı teknik özelliklere sahip olabiliyor.

---
    2500K da güzel işlemci. Ama Fiyatı Vatanda KDV Dahil 441 Lira.

8120 ise yine Vatan'da KDV Dahil 416 Lira.

Dikkat ettiyseniz ikisini de aynı yerden karşılaştırıyorum. Yoksa doğru olmuyor. Derseniz başka yerde daha ucuza buluyorum o zaman tamam...
    ---
    Başka bir şey demiyorum. Mesajımın tamamını en baştan itibaren dikkatinizi vererek ve değerlendirerek okuyun.
    Sonra ona göre yorumunuzu yapın...

2500K lı bır sıstem kurmak ıstesem:

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i5-2500k-core-i5-2500k-soket-1155-3.3ghz-6mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50997

443 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z68a-gd55-%28g3%29-z68a-gd55-%28g3%29-intel-z68%28b3%29-soket-1155-ddr3-2133mhz%28o.c.%29dvi&hdmi--anakart/productdetails.aspx?I_ID=56992

358 TL

TOPLAM : 801 TL

AMD FX X8 8120 li sistem kurmak ıstesem:

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8120frgubox-fx-x8-8120-soket-am3+-3.1ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57065

419 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990fxa-ud3-990fxa-ud3-amd-am3+-990fxasb950-ddr3-2000mhz-%28o.c.%29-sata-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56653

309 TL

TOPLAM : 728 TL

Piyasada bu işlemciler için alınabilecek en iyi fiyatlı yüksek performanslı anakartları ekledim.Görüldüğü gibi aralarında 80 tl gibi fiyat farkı var.Şimdi 80 tl fiyat farkı için mimarisi daha oturmamış oyunlarda bariz 2500k nın gerisinde olan 8120 işlemcisini kim alır?
    Mimarisinin oturma olayını bekleyene kadar zaten buldozer 2. nesil ve intelin yeni jenerasyon işlemcileri gelecek ve elindeki 8120 otomatikman eskiyecek.Bu lafları söyleyen ben yani yıllardır amd fanı olarak amd işlemciden şaşmadım ve şu an elimde x1055t işlemci var.amd işlemcilerinde 1 çekirdekli,2 çekirdekli,3 çekirdekli,4 çekirdekli ve son olarak 6 çekirdekli işlemcilerini kullandım ve hepsindende çok memnundum.Yeni nesil amd ve intelin işlemcileri gelene kadar x1055t(4 ghz de) bana rahatlıkla yetecektir.Gectıgımız aylardada 2500k yuksek sevıyede f+p dıyordum ve buldozerde bu dedıgımı haksız cıkarmadı.Artık bırakın su at gozluklerını ve kendınızce f+p olan parcalara yonelın.Yerı geldımı ıntelde nvıdıa da kullanırım.Cebıme ve aldıgım performansı karsılasın yeter.

• ben bulldozer 2 den umutlıuyum. biyerlerde bi sorun var ama nerde :) 4.5 GHZ de bulldozer toparlamış biraz dikkat ederseniz! 2600k nın önüne geçebiliyor. zaten iş extreme e gelince bulldozer farkını göstermiş (3dmark11) ama bana kalırsa i7 nin izlek tasarımı ile amd nin tam sayı çekirdek tasarımı hemen hemen aynı olduğundan phenom ıı x6 nın ayrı ayrı 6 çekirdek olmasından dolayı geçememiş ve fx ler L2 yide 2 çekirdek paylaştığından yavaşlama olmuştur.
    zaten 3.dakka daki tanım herşey açıklıyodur. direk 8 çekirdek lanse etmesi olmamış yani bir modülde 1 çekirdek sırayla işlem yaptığında hem L1 L2 de paylaşma olmadan akıcı gider. çekirdek tasarımındada aynı anda 2 çekirdek bi modüle yüklenirse yavaşlama olması normal diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 15 Ekim 2011; 15:44:19 >
  • Valla ben bir de FX8100 var. Onu merak ediyorum. Fiyat performansta çok başarılı olabilir. Neyse gelsin de bakacağız...
  • Bence kendi eski işlemcisinin altında kalmasının sebebi yazılımsal yada donanımsal bir sıkıntıdır. Yoksa, olasılığını düşünmek bile bir amd fanatiği olarak içimi burktu. Askerden gelince alıcam 8 çekirdek amd seviyorum abi ne yapayım. :)
  • insanlara şunu kabul ettirmek zor
    "yazılımsal sorun sebebiyle performans kapasitesini verimli kullanamıyor"

işlemcilerin amacı yazılım çalıştırmak değil mi?
    yazılımlara göre mi işlemci işlemcilere göre mi yazılım lazım?

bunu anlamakta zorlanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

insanlara şunu kabul ettirmek zor

özür dilerim ama nasıl bir bilgisizliktir bu bilgisayarımızda kullandığımız her donanımın yazılımdan neredeyse %100 etkilendiğini biliyoruz. Bu durumun neden işlemci için geçerli olmadığını düşündüğünüzü anlayamadım. İşlemci için bios çok önemli ve okuduklarım ışığında yeni ueif biosun sorunlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca her yeni chipset ve teknelojide benzer sorunlar yaşamadık mı? Evet ben de buldozerde hayal kırıklığı yaşadım ama bu nesil olmasa bile yeni nesilden çok ümitliyim. Ayrıca review veren siteler 8150 sadadece 4.5 civarına çıkarmışlar. Benim 1090t ile yeterince uğraşıldığında 4.5 oluyor benim bildiğim kadarı ile iyi bir soğutma ile 5 ghz ulaşmak mümkün.
    http://www.legitreviews.com/article/1741/19/
    ayrıca su soğutma deyip duruyor bu da sadece h100 reklam kampanyası. yoksa noctua nh d14 ile arasında acayip bir performans farkı yok. noctua ile bu işlemcide 5 ghz görebiiriz diye düşünüyorum ki bu da süper bir oc demek. max buldozer oc ile max 2600k oc benchlerini görmek istiyorum. İkisi de aynı soğutucu ile oc yapılacak vs.

• Katılıyorum. Şu ikisinin de iyice overclock olduğu ve FX de BUS hızına daha çok yüklenildiği bir overclocklu 2600K + FX8120 veya 8150 testleri görmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

insanlara şunu kabul ettirmek zor

özür dilerim ama nasıl bir bilgisizliktir bu bilgisayarımızda kullandığımız her donanımın yazılımdan neredeyse %100 etkilendiğini biliyoruz. Bu durumun neden işlemci için geçerli olmadığını düşündüğünüzü anlayamadım. İşlemci için bios çok önemli ve okuduklarım ışığında yeni ueif biosun sorunlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca her yeni chipset ve teknelojide benzer sorunlar yaşamadık mı? Evet ben de buldozerde hayal kırıklığı yaşadım ama bu nesil olmasa bile yeni nesilden çok ümitliyim. Ayrıca review veren siteler 8150 sadadece 4.5 civarına çıkarmışlar. Benim 1090t ile yeterince uğraşıldığında 4.5 oluyor benim bildiğim kadarı ile iyi bir soğutma ile 5 ghz ulaşmak mümkün.
    http://www.legitreviews.com/article/1741/19/
    ayrıca su soğutma deyip duruyor bu da sadece h100 reklam kampanyası. yoksa noctua nh d14 ile arasında acayip bir performans farkı yok. noctua ile bu işlemcide 5 ghz görebiiriz diye düşünüyorum ki bu da süper bir oc demek. max buldozer oc ile max 2600k oc benchlerini görmek istiyorum. İkisi de aynı soğutucu ile oc yapılacak vs.

özürün kabul edilmedi
    donanım yazılımdan etkilenir ama yazılımı alternatif donanım daha iyi çalıştırıyorsa başarısızlık vardır
    burada benim bilgisizliğimden ziyade bariz şekilde sırıtan bir AMD fiyaskosu var
    bios sorunu olabilir dediğin gibi...
    yazılımdan kastım benclerle alakalı programlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 16 Ekim 2011; 7:29:07 >

• yazılım olarak ben bios ve driverları algıladım. tamamen haklı olduğunuzu söylemem çünkü öyle bir program yazarsınız ki bir donanımla diğer donanımdan daha iyi çalışır. bu donanımın yetersizliğinden çok programın yönlü olmasının ya da yetersizliğinin göstergesidir. Dediğiniz şeyi anlıyorum dediğim gibi ben de baya hayal kırıklığına uğradım. Ancak bu durumun ortaya çıkmasını sağlayan yazılımsal sorunları da göz ardı etmemek lazım.
  • dandirik amedenin yeni bir fiyaskosu daha :) sanki yeni bir şeymiş gibi niye şaşırıyosunuz anlamadım ki. bizim milletimiz beleş ve ucuz şeyi sever. ceplerinden üç kuruş fazla çıkıp daha kaliteli ürünlere para vermezler ama hergün saçma sapan şeylere para harcamaya bayılırlar. bir intel kullanıcısı olarak f/p olarak da işlevsellik ve kalite olarakda çok memnunum elimdeki işlemci beni rahat 5-6 sene götürür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

dandirik amedenin yeni bir fiyaskosu daha :) sanki yeni bir şeymiş gibi niye şaşırıyosunuz anlamadım ki. bizim milletimiz beleş ve ucuz şeyi sever. ceplerinden üç kuruş fazla çıkıp daha kaliteli ürünlere para vermezler ama hergün saçma sapan şeylere para harcamaya bayılırlar. bir intel kullanıcısı olarak f/p olarak da işlevsellik ve kalite olarakda çok memnunum elimdeki işlemci beni rahat 5-6 sene götürür...

3 kuruşmu??????????? komik olma arkadaşım ne 3 kuruş farkından bahsediyorsunsende bütçe iyi ki böyle atıp tutuyorsun dandirik dediğin şeyi ben 6 yıl sorunsuz kullandım halada çalışıyor.sen intelini kullan güle güle ama amde alanlarada çaktıırmadan hakaret etme olurmu

bende sana şunu diyeyim sana o dediğin kalite değil resmen kazıktır kimin kazığı onu herkes biliyor

• AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

Bunun gibi birbiriyle çelişen bi sürü şey var. Falsolu olduğunu, bi yere kadar neden daha iyi performans veremediğini bilere kabul ediyorum, ama direk sallamasyon tüüü kaka niye deniyo onu annamıyorum.

• @DH Misafiri fanatikliğin gereği yok..ben ne amd nede intel savunurum..ama birinden biri olması hepimiz çok pahalı parçalar alırız bunuda unutma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi; Core i7-2600K'dan yavaş...
    Core i5-2500K'dan yer yer daha yavaş...
    Phenom II X6 1100T'den yer yer
    daha yavaş...
    2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı....
    Çok daha fazla güç tüketiyor...
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı daha da düşecektir..
    Sandy Bridge-E geliyor...
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından,
    daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak
    AMD iki kere sınıfta kalmıştır.

ve amd ile fx buldozerler yeni bir sinerji ruh ve prestij kazanıcaktı nerde yok 8core diye 4 izleç kanalı gerçek 8core diye satarakmı yapıcak bunu orta segmentde 150-200 dolar aralığında güzel konumlanmış cpuları ile core i3 i5 pazarından müşteri alırsa şanslı... FX-8150 cpusu en azından i7 2600kdan az daha iyi olmalıydı 22nm son nesil Sandy Bridge-E karşısında napıcak? amd x6 ph2 lerde hem çok iyi fiyatlarla hemde düşük ısı ve iyi o.c ile güzel iş yapmıştı bunu dahada ileri taşımalıydı son nesil mimari ile demek 16mb cache ile olmuyormuş bu işler mimari önemli..

Çok doğru yorum, Intel core 2 quad'dan (12 mb cache) sandy bridge (8 mb cache) serine kadar izlediği yolda hep istikrarlı bir performans yakaladı. 2500K'da 6 mb cache var HT ile 4 + 4 sanal çekirdek, testlerde 8 çekirdekli AMD işlemcilerden daha iyi performans sergiliyor. Render ve matematiksel hesap gerektiren uygulamalarda zaten Intel önde, sandy bridge ailesi iyi de oc oluyor.

AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video incelemeAMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme
    AMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video incelemeAMD'nin 8 çekirdekli FX-8150 işlemcisi video inceleme

@ knnkpln

Haklısın 2500K'da HT yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Ekim 2011; 7:04:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Tartışmaya gerek yok.

AMD'nin en hızlı işlemcisi; Core i7-2600K'dan yavaş...
    Core i5-2500K'dan yer yer daha yavaş...
    Phenom II X6 1100T'den yer yer
    daha yavaş...
    2600K haricindeki işlemcilerden daha pahalı....
    Çok daha fazla güç tüketiyor...
    i7 2700K geleceği için 2600K'nın fiyatı daha da düşecektir..
    Sandy Bridge-E geliyor...
    22nm saymıyorum bile.

Evet hala neyi tartışıyorsunuz.

Tabii ki oyunlarda FX-8150 ya da i5-2500K alınabilir zaten yük ekran kartındadır. Ama teknoloji yarışından,
    daha iyi-güçlü-verimli-sürdürülebilir mimari tasarımdan bahsediyorsak
    AMD iki kere sınıfta kalmıştır.

ve amd ile fx buldozerler yeni bir sinerji ruh ve prestij kazanıcaktı nerde yok 8core diye 4 izleç kanalı gerçek 8core diye satarakmı yapıcak bunu orta segmentde 150-200 dolar aralığında güzel konumlanmış cpuları ile core i3 i5 pazarından müşteri alırsa şanslı... FX-8150 cpusu en azından i7 2600kdan az daha iyi olmalıydı 22nm son nesil Sandy Bridge-E karşısında napıcak? amd x6 ph2 lerde hem çok iyi fiyatlarla hemde düşük ısı ve iyi o.c ile güzel iş yapmıştı bunu dahada ileri taşımalıydı son nesil mimari ile demek 16mb cache ile olmuyormuş bu işler mimari önemli..

Çok doğru yorum, Intel core 2 quad'dan (12 mb cache) sandy bridge (8 mb cache) serine kadar izlediği yolda hep istikrarlı bir performans yakaladı. 2500K'da 6 mb cache var HT ile 4 + 4 sanal çekirdek, testlerde 8 çekirdekli AMD işlemcilerden daha iyi performans sergiliyor.

2500k da ht yok,2600k ile karıştırdın herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 17 Ekim 2011; 14:20:40 >

• testlerin genelinde FX-8150 'nin i5 2500k ile kafaya kafaya olduğu açık, fiyatlarda da aynı durum söz konusu. Aslında durum çok da vahim değil.
  • @Lethian hakısın..
    sıfır sistem kursam kesinlikle i5 2500k kurardım...
    ama benim gibi amd işlemcisi satanlar 8120 alabilir..+120 tl verip indirimden 8120 yakalamaya çalışacağım..
    oc ile i5 e yakın performans alırım diye düşünüyorum..
  • herkese selamlar .. özellikle overclocking arkadasımıza ...

bana göre fx işlemcilerini naciz hane açıklamak istedim okuduğunuz için teşekkürler..

fx 8150 baz alarak konusmak istiyorum :

ortalıkla bu modell işlemci ile bir çok sitenin incelemsi var söyle ornek vereyım bazılarındakı cınebench 8150 iiçin 6.1 6.2 vereni

mesala 10 tane bench yapıldı çeşitli 2600k 8150 yı 5 6 sında geçıyor eyvalla ama 2 5 puan farkla geçıyor geçiyrmu geçiyor ama bu işlemci kotu veya beklenenı vermedı veremedı demek haksızlık olur

mesala kitguru nun incelemesinde sonuclar daha iyi 990fxa-ud7 anakartı kullanılmış son bios yüklü olmamasına rağmen gayet başarılı sonuclar... 3D MAX DE YUKSEK COZUNURULUKLU RENDER ALMIS KITGURUDA BAKABILIRSIN OVERCLOCKING ARKADASIMIZ SORMUS TU ARADA 10 SN FARK VAR 2600K ILE BU 10 SN ICIN BU ISLEMCI KOTUMU HER SITEDE BENCH SONUCLARI FARKLI

DEMEM O KI BANA GORE TEKNOLOJI OLARAK 8150 2600 KNIN DEN YUKSEK TESTLERDE KISMEN AZ FARKLA HISSEDILMEZ FARKLA GECILSEDE AMDNIN GECTIKLERINI NEDEN YOK SAYIYORSUNUZ

KISACA BENIM ICIN AMD 8150 BEKLENINI VERMIS VE AMD YENI NESIL MIMARI ILE SU MESAJI VERMEKTE .. YUKSEK TEKNOLOJI LI URUNLERI ISTEDIGIMDE YAPARIM BUNUDA UCUZA SATARIM VE ARTIK AMD DE DE İŞLEMCİ GUNCELLEMELERINI ARTIK INTEL GIBI 1 2 SENEDE BIR YAPACAK BU MIMARI SAYESINDE ISTE GELECEGI HERKES GOREMEZ AMD NIN BU YAPTIGINFAN BU OKUNUR BUNUDA HERKES ANLAYAMAZ.. SONUC.. AMD 8150 DENKTI 2600K YA NOKTA...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.