Şimdi Ara

AMD Mİ İNTEL Mİ LÜTFEN YARDIIIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ses olayını fazla abartma. fan control programı var ordan ayarlarsın sessiz olur

Orijinalden alıntı: savcili_27

merhaba arkadaşlar.ben bilgisayarımı değiştiricem ama işlemci konusunda sıkıntıda kaldım. bir yanda amd fx x8 8120 işlemci bir yanda da intel i3 ya da i5 bir işlemci.bu konuda kararsız kaldım.pcyi oyun için düzeceğim oyunda sıkıntı yaratır mı amd??? amd biraz ucuz ya o biraz tuzak olabilir mi???

amd fx x8 8120 mi yoksa
    intel core i3 ya da i5 mi LÜTFEN YARDIM EDİN

fx8120 deyip duruyoraun da ilk nesil bulldozer o ve tam bir takoz 8 cekirdek olsa ne olur bütceye de bakarsak fx 8120 300-360 tl i5 3470 mesela 425 tl paran varsa i5 al tabiki . Neden i5 al diyprum ac bak youtube dan gameplaylere anlarsın.i5 hd 7770 ile crysis 3 te 1080 very highte min 19 avg fps de cok akıcı performans veriyo.gtx 650 ti elindr varsa sonuna kadar verim alırsın i5 ile yoksa hd 7850 al i5 ile keyfine bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel I5 4440 //// Msi h81m-p33 //// Msi Gtx 1050 Afterburner //// 2X4 GB Crucial Ballistix Cl8 1600 mhz RAM //// Toshiba 1 TB 32 MB HDD //// Xigmatek Asgard 381 //// Thermaltake Smartpower 550W 80 Bronze //// SONY PLAYSTATİON 4 //// ASUS VN247 H 1 MS 1080p Monitör

• bayramtr B kullanıcısına yanıt
    ben o kadar çok kalite aramıyorum.sadece oyundan zevk almak için uğraşıyorum. amd fx 6300 ile hd 7850 beni pes 2014,crysis3,call of duty black ops 2 gibi oyunları kasmadan oynatabilir değil mi ??? eğer olmazsa seneye bütçemi artırır ikisini de değiştirebilirim farketmez sadece bunlar beni kasmadan bu oyunları oynatabilir mi

afacan dennis 8350 ile 7850 bütçeyi aşıyor acaba amd fx x8 8120 ye göre ekran kartı önerebilir misiniz yoksa ben de isterdim sizin dediğiniz gibi ekran kartı ve işlemciyi ama bütçeyi aşıyor.max bütçem 1300-1350 tl eğer istersen diğer bileşenleri yazabilirim

bütçeyi yaz dostum ona göre parça önereyim 7850 alamıyorsan en azından 8120 gbi bir işlemciye 7770 almalısın

ben o kadar çok kalite aramıyorum.sadece oyundan zevk almak için uğraşıyorum. amd fx 6300 ile hd 7850 beni pes 2014,crysis3,call of duty black ops 2 gibi oyunları kasmadan oynatabilir değil mi ??? eğer olmazsa seneye bütçemi artırır ikisini de değiştirebilirim farketmez sadece bunlar beni kasmadan bu oyunları oynatabilir mi

babalar gibi oynarsın fx6300 le bu konularda ekran kartı bayrağı ele alır genelde vatanın %30 indiriminde alabilirsin 7850 de alırsan 2gb al mutlaka

Eğer sadece işlemci ve ekran kartı alacaksanız FX 8350 işlemci ve HD 7950 ekran kartı alabilirsiniz.

Eğer bu parayla başka parçalar da alacaksanız neler alacağınızı yazın ve size komple bir sistem önerisinde bulunalım. HD 7850 alırsanız 2 GB almanız daha mantıklı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yoksa amd 8350 yada 6300 gibi yeni nesil fx lere bak derim
  • Fiyat / Performans diyorsan AMD cpu ve AMD ekran kartı al, param var almışken adı olsun diyorsan İntel Nvidia tarafına yönelebilirsin, ekran kartınıda her iki markada kesinlikle 2GB al, ben şahsen sunucu yani server sistemler haric kesinlikte son kullanıcı tarafında İntel kullanmam ama kullanan arkadaşlara da saygı duyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbilisim -- 17 Haziran 2013; 9:12:16 >
  • Kardeş görüyorumki işlemci iyi olsun diye ekran kart ından kısmışsın sana önerim mutlaka ekran kartını arttır. işlemci 6 çekirdekli amd 3.5 ghz herşeye yeter ztn 350 tl civarı vatanda :http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fd6300wmhkbox-fx-x6-6300-soket-am3+-3,5ghz-14mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63901
    amd fx6300 3.5 işlemci/shapphire 7850 ekran kartı/asus m5a97 anakart/gskill sniper 2*4 ddr3 8gb ram/thermaltake commander 700w kasa/aoc 21.5 inch monitör/everest k-8320 gamer klavye/asus 24b5st sata 24* optik okuyucu/wd caviar green 500gb hdd/tharmaltake contac30 işlemci soğutucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

quote:

işlemciyi buna düşürüp
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd6300wmhkbox-fx-x6-6300-soket-am3+-3,5ghz-14mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63901

ekran kartını bunlardan hangisini yapmak mantıklı olur???

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7850-1gd5oc-hd7850-oc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62140

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

ya da farklı bir şey önerirseniz...bütçem 1300-1350 tl

hemde süper mantıklı bir hareket olur.

hocam suanda aynı işlemciyle aynı ekran kartını kullanıyorum çok memnunum f/p canavarları
    amd fx6300 3.5 işlemci/shapphire 7850 ekran kartı/asus m5a97 anakart/gskill sniper 2*4 ddr3 8gb ram/thermaltake commander 700w kasa/aoc 21.5 inch monitör/everest k-8320 gamer klavye/asus 24b5st sata 24* optik okuyucu/wd caviar green 500gb hdd/tharmaltake contac30 işlemci soğutucu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

quote:

Orijinalden alıntı: DaRk_BeeR

quote:

merhaba arkadaşlar.ben bilgisayarımı değiştiricem ama işlemci konusunda sıkıntıda kaldım. bir yanda amd fx x8 8120 işlemci bir yanda da intel i3 ya da i5 bir işlemci.bu konuda kararsız kaldım.pcyi oyun için düzeceğim oyunda sıkıntı yaratır mı amd??? amd biraz ucuz ya o biraz tuzak olabilir mi???

amd fx x8 8120 mi yoksa

merhaba i5 işlemciye kadar alma durumunuz varsa size önerim amd fx 8350 dir neden derseniz i5 ile aynı performansta yada bazı özellikleride i5 ten dahada iyidir oyun için işlemci bakıyorsanız ki zaten belirtmişsiniz
    intel işlemci alıpta paranıza kıymayın derim diğer arkadaşlar bu mesajımı görünce amd fanboyu diyeceklerine eminim :)

Fanboy demeyizde neye göre i5 ten iyi ve neye göre intel alınca paraya kıyılıyor anlayamadım ? Açıklarsan sevinirim dostum.

burda uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım donanımhaberde bunla ilgili sayfa açılmış linkini paylaşayım girin ordan bakın

link :http://forum.donanimhaber.com/m_70704354/tm.htm alacak arkadaşım ise mutlaka psu iyi almasını tercih ederim (yada elinizdeki psu kaç watt mesela) malum intelden fazla güç harcamaktadır amd işlemciler diğer arkadaşlarımın dediği gibi
    işlemciden önce ekran kartına önem verin.

• Kesinlikle MEŞE 6.0 GHz.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave
  • quote:

quote:

quote:

quote:

amd fx x8 8120 mi yoksa

merhaba i5 işlemciye kadar alma durumunuz varsa size önerim amd fx 8350 dir neden derseniz i5 ile aynı performansta yada bazı özellikleride i5 ten dahada iyidir oyun için işlemci bakıyorsanız ki zaten belirtmişsiniz
    intel işlemci alıpta paranıza kıymayın derim diğer arkadaşlar bu mesajımı görünce amd fanboyu diyeceklerine eminim :)

Fanboy demeyizde neye göre i5 ten iyi ve neye göre intel alınca paraya kıyılıyor anlayamadım ? Açıklarsan sevinirim dostum.

burda uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım donanımhaberde bunla ilgili sayfa açılmış linkini paylaşayım girin ordan bakın

link :http://forum.donanimhaber.com/m_70704354/tm.htm alacak arkadaşım ise mutlaka psu iyi almasını tercih ederim (yada elinizdeki psu kaç watt mesela) malum intelden fazla güç harcamaktadır amd işlemciler diğer arkadaşlarımın dediği gibi

EE saf çekirdek performansı ve oyun olarak 3570k işte ? Hatta render video işleme 3dmark gibi programlar da bile fark çok yok.

• 6 çekirdekli amd al ne alırsan al sonra overclock yap
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

amd fx x8 8120 mi yoksa

EE saf çekirdek performansı ve oyun olarak 3570k işte ? Hatta render video işleme 3dmark gibi programlar da bile fark çok yok.

bende çok fazla fark var demedimki 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen aynı 2 si de aynı benim tahminimce intelin avantajı düşük voltaj ve amd ye göre nanometre si düşük olduğundan kazanıyor amd nin 8 çekirdek olması o.c olarak kolay hız aşırtma yapılabilmesi
    ve fiyat olarak ta makul olmasıdır sadece intelin işlemcileri pahalı değil bunun yanında araştırın anakartıda ve bazı arkadaşlarımız malum denk gelmiştir intel alacaksan nvidia amd alacaksan amd radeon gibi öneriler sunar ama intel alacan ardından nvidia ekran kartı aldınmı bu iş biraz tuzluya kaçar benim amacım arkadaşımızın az maliyet ile çok iş yapmasıdır.

• benim bütçe çok değil 1300-1350 civarı fiyat/performans aradığım için fx 6300 alırım yanına ekran kartını da kısmadan alırım olay hallolur
    nereye gittiğini bilmiyorsan hangi yoldan gideceğinin önemi yok
  • i5 3570K tavsiyemdir, on numara işlemci. Macintoshta kurdum sisteme, windows'u şutladım
    (Oyunlarda Core İ5 ile Core İ3 arasında ne kadar performans farkı varsa, Core İ5 ile FX-8350 arasında da o kadar performans farkı vardır.)
    İleride sistemini (ekran kartını) yükseltmek isteyenler, sistemini (Core İ5) değiştirmeden sadece ekran kartını yükseltebilirler.
    İntel sistemde; İşlemci (İ5) + Anakart + Ekran kartı 16x PCIe 3.0 hattına da sahip olduğundan işlemciyle ekran kartı arasında daha hızlı veriyolunu kullanabilir.

AMD oyun sistemi toplamak istiyorsanız;
    FX-4100/4300 (gibi 4 çekirdekli işlemci alabilirsiniz, gerektiğinde) + iyi bir soğutucu alıp hız aşırtma ile oyunlarda FX-8350 seviyesinde performans alırsınız, (Zaten 125W'lı 8350 ile de soğutucu gerekir.) Kullanmayacağınız modüllere de fazladan para vermezsiniz.
    FX işlemcilerde modülü fazla olan değil, oyunlarda saat hızı yüksek olan işlemciler daha performanslıdır. (FX-4350, 8120 ve 6300'den daha performanslıdır)
    FX işlemcilerin çarpan kilidi açık olduğundan hız aşırtma için uygundur, tabi hız aşırtınca daha fazla güç tüketir. (FX-4300'ün hızı artırılmış modeli FX 4350 125W)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.