Şimdi Ara

AMD FX X8 8120 Soket AM3+ 3.1GHz 16MB Cache 32nm İşlemci Ve Anakart için yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir intel kullanıcısı olarak AMD ye geçiyorum. alacağım işlemci budur AMD FX X8 8120 Soket AM3+ 3.1GHz 16MB Cache 32nm.

Bu işlemciye uygun bir anakart tavsiye etmenizi rica ediyorum.

Bu işlemcinin yanında kullanıcağım parçalar;

4 gb ddr3 gskill ram

ATİ Raedon 6670 128 bit 1 gb ddr3 ekran karti

500W Power.

Bu parçaların birbiriyle uyumlu çalışması için anakart tavsiyelerinizi bekliyorum. Anakart için Fiyat limitim 200-250 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjj06 -- 25 Temmuz 2012; 8:18:40 >

• http://www.trdukkan.com/Products-13711-asus-amd-m5a97-970-ddr3-1866-glan-raid-015-16x-938p-am3-usb-30.html
    anakart dışındaki parçaları aldınızmı
    işlemciden kısılıp ekran kartı daha iyi olabilirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vincenzo-

http://www.trdukkan.com/Products-13711-asus-amd-m5a97-970-ddr3-1866-glan-raid-015-16x-938p-am3-usb-30.html
    anakart dışındaki parçaları aldınızmı
    işlemciden kısılıp ekran kartı daha iyi olabilirdi

kardesim diğer parçalar suanki pc mde takılı. Ekran kartını vatandan 6-7 ay önce almıştım. Bu ekran kartı beni biraz götür. Oyun için işlemci ve anakartı değiştiriyorum. Online oyun oynuyorum diğer oyunlarla pek alakam yok yani. Buarada önerin için teşekkür ederim. Nasil bi verim alırım ve Eksileri Artıları neler olur sence?

• ARkadasın tavsiyesi iyi, eger browser tabanlı online oyun oynuyorsan yeterde artar bile.
    Yok mmorph tarzı oynuyorsan oda işlemci istiyor. Kısacası sistemin herhalukarda guzel olmus birde arkadasın dedigi anakartı alırsan baya bir uzun gidersin.
  • şiddetle 2500k öneriyorum
  • 8120 ile m5a97 evo kullanıyorum cok cok memnunum bu arada vatan da teb bonusa %30 indirim var ay sonuna kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdemirci80

8120 ile m5a97 evo kullanıyorum cok cok memnunum bu arada vatan da teb bonusa %30 indirim var ay sonuna kadar

Neden 2500 k ? aralarındaki farklar neler? öneriyosunda neye göre :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

ARkadasın tavsiyesi iyi, eger browser tabanlı online oyun oynuyorsan yeterde artar bile.
    Yok mmorph tarzı oynuyorsan oda işlemci istiyor. Kısacası sistemin herhalukarda guzel olmus birde arkadasın dedigi anakartı alırsan baya bir uzun gidersin.

eyvallah kardesim.. O arkadasın önerdiği anakartıda alıcam. şimdilik yeter beni götürür. Oyun olarak KnightOnline oynuyorum, aynı pc de 7-8 tane çar açabilmek için. daha sonra nakite çevircem oyun içi kazandıklarımı. Bu arada açabilirim demi 7-8 çar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mjj06

quote:

ARkadasın tavsiyesi iyi, eger browser tabanlı online oyun oynuyorsan yeterde artar bile.

eyvallah kardesim.. O arkadasın önerdiği anakartıda alıcam. şimdilik yeter beni götürür. Oyun olarak KnightOnline oynuyorum, aynı pc de 7-8 tane çar açabilmek için. daha sonra nakite çevircem oyun içi kazandıklarımı. Bu arada açabilirim demi 7-8 çar ?

o işlemci ile 20 tanede acarsın devam car kasmaya

• quote:

quote:

quote:

Bende aynı düşüncedeyim daha sonra ramleride 8 yada 12 yaparsam paşa gibi olur pc. Bu arada bişey sorcam; vatan 75 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo sunuyor. Yanlız şöyle birşey okudum ben internet alışveriş formunda. Kampanyali ürünlerin kargo bedeli ALICIya aittir diyor. Benim alacağım anakart ve İşlemcide HSBC advantege kartına %8 İndirim var ve diğer kartlara. Yani bu ürünler kampanyalımı oluyor kampanyasız mı? Kargo ücreti bana mı ait yoksa Vatan'a mı? Bİlgilendirirseniz sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende aynı düşüncedeyim daha sonra ramleride 8 yada 12 yaparsam paşa gibi olur pc. Bu arada bişey sorcam; vatan 75 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo sunuyor. Yanlız şöyle birşey okudum ben internet alışveriş formunda. Kampanyali ürünlerin kargo bedeli ALICIya aittir diyor. Benim alacağım anakart ve İşlemcide HSBC advantege kartına %8 İndirim var ve diğer kartlara. Yani bu ürünler kampanyalımı oluyor kampanyasız mı? Kargo ücreti bana mı ait yoksa Vatan'a mı? Bİlgilendirirseniz sevinirim

Cok emin degilim ama 75 tlve uzeri alısverişlerde kargoyu karsılıyorlar. Bu vatan icin gecerli. Ben teknobiyotikten aldım kargoyu kendim odedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cok emin degilim ama 75 tlve uzeri alısverişlerde kargoyu karsılıyorlar. Bu vatan icin gecerli. Ben teknobiyotikten aldım kargoyu kendim odedim.

Bu kargo fiyatlaması nasıl? Sen kaç parça bişey aldın ve kaç TL ödedin. Ve benim alacağım ürünleri biliyosun, bende teknobiyotikten alsam kargo bedeli kaç lira olarak gelir ve ürünler elime ne zaman geçer? Çünkü evde olamıyorum iş nedeniyle. Aynı gün içinde teslimat varmı şehirden şehire?

• Hocam şoyle diyim ben 600 liralık bir alısveris yaptım teknobiyotikten. Aynı gun kargoya verdiler 4.50 tl kargo ucreti vardı. zaten siparişin her asamasında mailine mesaj gonderiyorlar
    su kargoya verildi su saatte gibi.Kargo 1 gun sonra elinde oluyor ama işyerine de yonlendirebilirsin illa eve gelecek diye bir sey yok. Ben kargoyu direk yurtdısına giden otobus firmasına yonlendirdim. siparişi verdikten 2 gun sonra elimdeydi.
  • quote:

Hocam şoyle diyim ben 600 liralık bir alısveris yaptım teknobiyotikten. Aynı gun kargoya verdiler 4.50 tl kargo ucreti vardı. zaten siparişin her asamasında mailine mesaj gonderiyorlar
    su kargoya verildi su saatte gibi.Kargo 1 gun sonra elinde oluyor ama işyerine de yonlendirebilirsin illa eve gelecek diye bir sey yok. Ben kargoyu direk yurtdısına giden otobus firmasına yonlendirdim. siparişi verdikten 2 gun sonra elimdeydi.

hadi canım okadar çok cüzi bir miktarmı ödeniyo kargo ücreti. Eğer bu şekilde ise teknobiyotikten alırım. Bide vatanın kargo elime geçme süresi nekadar onu bilmiyorum. Sipariş verdiğim gün elime geçermi yada bi sonraki gün. Eğer sipariş verdikten aynı gün içinde yada 1 gün sonra elime geçerse, Ben LC Waikiki'de satış danışmanı olarak çalışıyorum ve cuma-cumartesi günleri izinliyim evimde olurum o gün sorun olmaz yani

• e tamam cuma gunu siparişi ver cumartesi elinde olsun. Zaten bir urun alırken orda kargo icin ne kadar odeyeceginide goruyorsun. Nekadar hızlı olduklarına inanamazsın. Sonucta babamın oglu degil adamlar ben boyle aldım dilerim sanada aynı hizmeti sunarlar.
  • Biri çıkıp 2500k demiş ama fiyatı nedir diye araştırmış mı? AMD FX 8120 hem 8 çekirdek, gerçek sekiz çekirdek, 2500k 4 çekirdek. Sana sordukları zaman benim 8 çekirdekli işlemcim var diyeceksin. Hem de daha ucuz fiyata. Ha, 2500k'yı ne diye eleştiriyoruz burada? Fiyatı yüksek bu işlemciye göre. Gereksiz biçimde. Ama performans açısından daha iyi. Ama Gören de sanacak ki, extreme işlemler, renderlar yapılacak. Hayır. Sana FX 8120 babalar gibi yeter. Benim işlemcim de bu. Hiçbir şekilde ık mık dediğini görmedim programlarda oyunlarda. HD 7850 ile beraber çatır çatır yardırıyor. Hiç tereddüt etme işlemcinde. Anakart tavsiyesi de iyi. Hadi selametle.
  • hocam adam kafadan oyun oynayacagım diye yazmıs :) yani bir kere inteli sil at. Kaldıki i5 in fx8120 yi gectigini millet sadece o yapılan testlerde goruyor ben bu işlemci ve sistemi
    iş icin kullanıyorum daha tık dedigini gormedim ilk baslarda anakarttı disk ti su bu derken biraz sorun yasadım ama su an stabil ve bi 3-4 yıl beni sorunsuz goturur diye dusunuyorum
    bana gore cok extrem olmadıktan sonra intel sadece havaya paradan baska bir sey degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

Biri çıkıp 2500k demiş ama fiyatı nedir diye araştırmış mı? AMD FX 8120 hem 8 çekirdek, gerçek sekiz çekirdek, 2500k 4 çekirdek. Sana sordukları zaman benim 8 çekirdekli işlemcim var diyeceksin. Hem de daha ucuz fiyata. Ha, 2500k'yı ne diye eleştiriyoruz burada? Fiyatı yüksek bu işlemciye göre. Gereksiz biçimde. Ama performans açısından daha iyi. Ama Gören de sanacak ki, extreme işlemler, renderlar yapılacak. Hayır. Sana FX 8120 babalar gibi yeter. Benim işlemcim de bu. Hiçbir şekilde ık mık dediğini görmedim programlarda oyunlarda. HD 7850 ile beraber çatır çatır yardırıyor. Hiç tereddüt etme işlemcinde. Anakart tavsiyesi de iyi. Hadi selametle.

aynen öyle kardesim. bu işlemciyi ve anakartı alıp yoluma bakicam

• quote:

e tamam cuma gunu siparişi ver cumartesi elinde olsun. Zaten bir urun alırken orda kargo icin ne kadar odeyeceginide goruyorsun. Nekadar hızlı olduklarına inanamazsın. Sonucta babamın oglu degil adamlar ben boyle aldım dilerim sanada aynı hizmeti sunarlar.

Sunarlar heralde :) Tamam yarın işten eve geldikten sonra siparişimi vericem. Bilgilerin ve katkıların için teşekkür ederim kardesim.
  • quote:

hocam adam kafadan oyun oynayacagım diye yazmıs :) yani bir kere inteli sil at. Kaldıki i5 in fx8120 yi gectigini millet sadece o yapılan testlerde goruyor ben bu işlemci ve sistemi
    iş icin kullanıyorum daha tık dedigini gormedim ilk baslarda anakarttı disk ti su bu derken biraz sorun yasadım ama su an stabil ve bi 3-4 yıl beni sorunsuz goturur diye dusunuyorum
    bana gore cok extrem olmadıktan sonra intel sadece havaya paradan baska bir sey degil.

3-4 değil bir 5-7 sene daha hatta kötümser olmazsak 10 sene de götürür.

Bilgisayarda belli bir barajı aştık artık. Hani eskiden tek çekirdek vardı, internette görsel azdı, flash yoktu, oyunlar makuldu.

Şimdi internet siteleri flash reklam dolu, bir sürü arka plan programları ve windows 7 ile beraber sistemi kaldırmak daha güç oldu. Oyunlar çok ağır yapılıyor artık.

8 çekirdekli bu işlemci ise, aslında video işleyen, renderlayan, kesen biçen profesyonel kullanıcılar için üretilmiş üst düzey işlemci.

Şu anki sisteme,

Oyunlara,

Çoklu açılan programlara

Bütün programlara fazlasıyla yetiyor. E, bundan sonra bu kadar köklü ne değişecek?

Hiçbir şey.

Oyunlar, belki biraz daha kaliteli grafik sunacak bizlere, ancak bu da grafik kartına yönelik bindirmeden ibarettir. Dolayısı ile, donanımda bir yerden sonrasına para vermek parayı heba etmektir. Ve ayrıca, bu işlemciden yukarı extreme intel'ler, 2700k'lar, 3570k'lar, Oyunlarda maksimum 15-20-25 fps fark gösterecekler. Bu fark için işlemciye 200-300-500-800-1000 lira fazladan vermek, abes kalır. Gereksizdir. Bunun yerine fiyat farkını daha iyi bir ekran kartına (2000 binliralık kartlardan, gtx 690, 590, 580'den bahsetmiyorum) vermek mantıklıdır. O da HD 7970'tir maksimum. Yine fazlası zarardır.

Ha yine biri çıkıp "gtx 680 şu oyunda bu kadar bellek kullanırken kasıyor, yetmiyor, şöyle böyle oluyor, oyun oynanmıyor, ileriyi düşün, bak böyle şöyle, oyunlarda en az 3 gb olması lazım sen ne diyon yeaa" gibi gibi laflar edebilir. İtibar etmeyiniz. HD 7850 ile gayet akıcı, gayet muazzam, nizami oyunlar oynuyorum, Crysis 2 Full HD Ultra Ayarlar Directx 11 kapalı iken 50 fps altına düşmüyor, directx11 açık iken en düşük 40-45 fps'yi görüyor. Asıl sen ne diyorsun birader?

Kısacası, HD 7850'nin yukarısı, fps artırmaya yönelik yatırımdır, ama işin özü, aşırı extreme bir sisteme binlerce lirayı veren kişi ya çok zengindir ya da çok zengin bir aptaldır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.