İyi günler arkadaşlar bu gün sistem parçaları elime geçen pc'yi topladım. Fakat söyle bir sorunla karşı karşıya kaldım "mb thereal design doesn't support CPU over 200w!" bu sorunu bios dahi gelmeden karşıma çıkıyor ve 5 sn sonra pc kendisini kapatıyor. Pc sistemini yeni topladım ve daha öncede msi 970 gaming modelinde bu işlemcinin testlerini gördüm ve böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarından msi 990 gaming modelini videodaki tavsiyeler üzerine aldım. Şimdi ise böyle bir problem ile karşı karşıya kaldım. Bana bu konuda yardımcı olabilicek birisi varmı forumda? Bios'a girmek için elimde uyumlu çoook çoook güçsüz bir işlemci var fakat biostan sonra bunu nasıl çalıştırabiliceğime dair bir yol bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum...
Anakart desteklemedigini kendi sitesinde belirtmiş ingilizce yazıda ise Mb=Anakart... Anakart gerçek tasarımı (veya tasarımı) 200 w üzeri işlemci desteklemiyor!
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
RisKoF Arkadaşımızın söylediği gibi bu anakartın (MSI 990 FXA GAMING) işlemci destek listesinde bu işlemci (FX9590) yok.
Ancak FXA990 Gaming için tek BIOS veriyonu var. Çözüm bulamadım.
fxa990 kartınızın tam versiyonu ve revizyonu nedir?GD65 vs gibi?
Ana kart üzerinde sadece "MSI 990FXA Gaming" yazıyor. Sanırım ilk versiyon. Web sitesinde BIOS güncellemelerinde de bu model için sadece 1.0 versiyonu var.