Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: peters

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

İşlemci fiyat olarak 1000$ ve üst seviye intel işlemcinin rakibi ama performans olarak intelin orta segment rakibi.İşlemcinin karakteristik özellikleri aynı demişsiniz ama dediğiniz buldozer işlemciler sekiz çekirdek dört izlekti.Burada yazılan çekirdek başına bir izlek toplamda sekiz izlek.Yani burada tasarım farkı var.Yoksa benmi yanlış anladım.Sonuç olarak ben bu işlemciye 1000$ verecem intelin orta segment işlemcisi kadar performans alacam ve daha fazla eletrik harcayacam.AMD kafayı yemiş.Bence haswell leri beklemek lazım.

Kardeş sen bi izlek ne çekirdek ne araştır ondan sonra yorum yap.

Farzetki araştırdım ve onagöre yorum yaptım neolcak.

Araştırmış olsan AMD de 8 çekirdek 4 izlek diye bir şey olmadığını öğrenir ona göre yorum yapardın. İzlek 1 çekirdeğin 2 çekirdek gibi çalışmasıdır.

Kendi ağzınla söylüyorsun.Bir izlek iki çekirdek gibi çalışıyorsa dört izlek sekiz çekirdek anlamına gelir buda 8 çekirdek dört izlek anlamına gelir.Haberde sekiz çekirdek sekiz izlek deniyor sekiz izlek olsa 16 çekirdek olması lazım.

???

amd de modül başına 2 çekirdek vardır.intelde çekirdek başına 2 izlek vardır.cpu-z gibi programlar amd deki modülleri çekirdek içindeki çekirdekleri izlek olarak görür.misal fx 8350 4-8 dir..phenom2x6 ise gerçek 6 çekirdeğe sahip olduğu için 6-6 olarak gözükür..

Ne yani FX serisi işlemciler gerçek 8 çekirdeğe sahip değil mi?

FX8xxx gerçek 8 çekirdekli seri... 4 çekirdek diyen cahillere aldırma... uydurdukları yalana artık kendileri bile inanıyor... 8 çekirdek +8 iş parçası ( sanal çekirdek ) var...

Fx 8350 4 modül 8 çekirdektir her modülde 2 çekirdek vardır. Gerçek 8 çekirdek denemez intel'in ht teknolojisinin biraz daha farklı hali gibi. Phenom serisinde gerçek çekirdek vardı.

sallama gerçek 8 çekirdek + 8 iş parçası var... hala 4 çekirdek demeye çalışan var... 2 modül üzerinde olması 4 çekirdek yapmaz...

He kardeş he, cahil insanla uğraşılmaz vallahi.
    AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor
    Bak bakayım sol tarafta ne yazıyor ?

Lütfen ama ayıp oluyor dostum. 8* serisi gerçek 8 çekirdektir. modül başına 2 çekirdek düşüyor. HT ile uzaktan yakından alakası yok bi kere. bildiğin gerçek 8 çekirdek.

4*** series are 2 modules with 2 cores per module = 4 cores.
    6*** series are 3 modules with 2 cores per module = 6 cores.
    8*** series are 4 modules with 2 cores per module = 8 cores.

edit: amazonda 8 thread diyor aalla alla ..

http://www.amazon.co.uk/AMD-FX8350-Edition-Processor-4-2GHz/dp/B009O7YUF6

Number of Cores : 8-core
    Number of Threads : 8 threads

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 29 Temmuz 2013; 21:03:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

Amd kullanıyorum ancak üst seviye bir sistem toplayacak olsam intel işlemci kullanırım.

adamın dibisin

Her kendi desteklediğini destekleyene adamın dibisin diyenler de yeni türedi.

ezelden beridir var

Yok yok yeni türedi o laf.

• quote:

Orijinalden alıntı: 23jason

iş işlemci karşılaştırmasından çıkıp elektrik işine döndü bırakın arkadaşlar ne kadar gelirse gelsin alan memnun satan memnun sanki intel gelip sizin elektrik paranızımı ödüyecek konular çok değişik yerlere kayıyor arkadaşlar AMD istemesenizde çıkaracak bu işlemciyi istesenizde iyi veya kötü allahım ne günlere kaldık azla yetinemiyen çoğu bulamaz demiş atalarımız şuanki teknoloji cennetlik bence sanki son sistem pc topluyunca başımız göğe erecek sonra onu da beğenmeyip daha iyisi yokmu deriz teknolojinin sonu yok arkadşlar elinizdekilerle yetinin arkadaşlar intel e de gidip çuval dolusu para bayılmayın derim bu pazarlama sıtratejisidir her zaman için buna kanmayın amd de işinizi falazasıyla görür oyunsa oyun programsa program fiyatlarda makul intel alıp paranızı çöpe atmayın 2500 tl lik intel işlemci var o paraya yazık günah ya o paraya mis gibi AMD sistem toplanır üstünede para artar 450 liralık AMD işlemci her işinizi görür oyunda oynarsın film de riplersin vesayre her işini yaparsın çok incelemeyin bence.

Intel senin elektrik paranı ödemeyecek ama AMD kadar yakmayacak. Gerçi elektrik faturasına çok fark yansımaz diye düşünüyorum ben. Sen konuyu okumadan yorum yazmışsın. AMD'nin şu anki işlemcisi eleştiriliyor, komple AMD değil ve bu işlemci 1000 dolar. Yani 2000 lira civarında.

• quote:

Akıl sağlığın yerinde değil o zaman, tabi Sabancı'nın torunu falan değilsen.

Sınırları zorlama be eleman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X2

quote:

Sen de saçma sapan konuşma o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXcHell yeah!! Sonunda be! Nihayet bir oyun kasasi toplayabilicem. Yetti bu intel tekeli! Go to Hell Intel!
    tabi 900 küsür dolar ödedikten sonra sisteminizi toplamaya başlayabilirsiniz :D

Merak etmeyin, Amd'nin ürünleri sürekli ayni fiyat seviyesinde durmuyor. Ürün ciktiktan 3-4 ay sonra fiyati düsecektir. Core i3 fiyatina bu islemciyi alabiliriz demek oluyor bu da ;)

hayal kuruyorsun. Ne performans olarak ne güç tüketimi olarak i7 4770k ya yetişemez. i7 4770k ya cok kolay 1ghz overclock çakarsın.Adamlar overclock yapılmış işlemci üretmişler 900 dolardan satıyorlar. 900 dolarlık işlemcileri 450 dolarlık i7 4770k kadar performansı zar zor veriyor. i7 4770k ya overclock yaparsan 4.6 kullanırsın, bunu ezer geçer. Ama bu işlemci 200 mhz overclock yemez.

Kısacası: Amd buldozer buldozer dedi. FX serisi ile s*ctı. Şimdi de sıvıyor. Ömrümde gördüğüm en saçma hareket 220W Tdp işlemci üretmek. Yüzyılın fiyaskosu. Intel "go green" diyor, bunlar "go to hell".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem277 -- 29 Temmuz 2013; 22:24:07 >

• quote:

quote:

quote:

İnsanlar düşüncelerini söylemekte özgürdür. İster saçma ister yanlış ister doğru... Sana ne ? Amd ve intelin derdi seni mi gerdi? Neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım ki. Geçmişsin klavyenin başına aklına geleni yazıyorsun. Bu son olsun, mümkünse, eğer başarabilirsen kendi düşüncelerini başkalarının düşüncelerine saygı göstererek anlatmaya çalış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• f/p olarak on numara.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanlar düşüncelerini söylemekte özgürdür. İster saçma ister yanlış ister doğru... Sana ne ? Amd ve intelin derdi seni mi gerdi? Neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım ki. Geçmişsin klavyenin başına aklına geleni yazıyorsun. Bu son olsun, mümkünse, eğer başarabilirsen kendi düşüncelerini başkalarının düşüncelerine saygı göstererek anlatmaya çalış.

Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun liseli? AMD batsa işlemci fiyatları fırlayacak, millet işlemci alamayacak senin gibilerinin istediği olursa. Sananesi yok bu işin, AMD batarsa Intel'in işlemci fiyatları fırlayacak, sanane diyor liseliye bak. Yav he he aklıma geleni yazıyorum ben, tabi ben diyorum AMD batsın Intel kral şak şak şak diye dimi. Ben ortada saygı duyulacak bir düşünce göremiyorum ne yazık ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

abi neden bu akdar yormususn kendını. anlamak ısteyen zaten bılmenın yollarını arayıp anlayacaktır.

ŞURADAN pc guc hesaplayın

Yani anlamadıgım nokta neden her bırının tek tek ne cektıgını akc cektıgını anlatıyorsun. Bende seasonıc x 750 psu ve 24 ınchlık full hd monıtor var ıcerısındekı donanım ımzamda 2000 lik tam modüler olmayan ups ye sadece pc kasası baglı ve elektrık gıttıgınde enlık gerılımı yetmıyor pc ye... bu demekd egıl kı 2000 cekıyor pc tabıkı o akdar degıl ama moduler olmamasını goze alırsak yetmedıgı ve anlık cok fazla cektıgı analr oluyor demek kı. akım cekıgınden duru boyle dıyecekler 600w sertıfıkasız psu dan 750w gold+ psu ya gecınce elektrık faturası daha az gelmeye basladı 5 tl cıvarı bır fark yarattı. ben tek kalıyordum bu dedıgım olay olurken. yanı yok ekran akrtım yukte su akdar ıslemcım bu akdar cekıyor dıye acıklama yapmak zorunda degılsın. ıslemcıye oc cekıyorum mesela 4.8 de kullandıgımda emınım kı 140 w nın uzerınde cekıyordu. anakart desen yenı nesıller zaten cıft 12 gırıslı anaakrtlar. ekran akrtları desen oyle. gerek yok geregınden fazla acıklamaya. az gelıyor dıyen adama ınanmam ben. ya akcaktır ya da gunesten tam moduler bır duzenek kurmustur lektrıgını uretıyordur...

ve son olarak sunu eklıyorum laptop ıslemcılerı i3 i5 olsun amd olsun 20 w den 40 w lere kadar uzanıyor. Sen laptop da gıdıp dusuk guc dedıgınde carpanını frekansını dusurup daha az watt harcatıyor 1 saat gıdıyor mesela sarjı. Gidip yuksek performans dersen 25 de calısan ıslemcı 40 w ye cıkıyor tak 15 dk suruyor sarj. cunku anakrt da ram de hdd de ona göre harcıyor... ben masaustu pcm de gecelerı download yaparken epuyu acıyorum elektrık gıttıgınde ups kapanhmıyor ve yaklasık 3-5 dk gıdıyor. ıslemcıden kısıyor sadece ekran kartı asus olmaadıgı ıcın enerjı tasarrufu yapamıyor. Ekran kartının bır fanı bıle ne kadar akım cekıyr bır bılınse...

Valla az mı geliyor çok mu geliyor bir şey diyemeyeceğim ama 70-75TL arası elektrik faturası geliyor bize. Sistemim i5 2500K, 6970, 8GB 1600MHz Ram, MSI P67A-GD65 Anakart, WD Caviar Black 64MB HDD, 750W PSU. Bir de bütün gün yaz aylarında olduğumuz için Ufo Vantilatör çalışıyor. Hiçbir PC 35 liradan 80 liraya çıkarmaz elektrik faturasını abartmayın. Ayrıca kaçak falan kullanmıyorum, kaçak kullandığımı söyleyecek olan varsa cevap vermesin hiç boşuna.

Alıntıları Göster

Valla az mı geliyor çok mu geliyor bir şey diyemeyeceğim ama 70-75TL arası elektrik faturası geliyor bize. Sistemim i5 2500K, 6970, 8GB 1600MHz Ram, MSI P67A-GD65 Anakart, WD Caviar Black 64MB HDD, 750W PSU. Bir de bütün gün yaz aylarında olduğumuz için Ufo Vantilatör çalışıyor. Hiçbir PC 35 liradan 80 liraya çıkarmaz elektrik faturasını abartmayın. Ayrıca kaçak falan kullanmıyorum, kaçak kullandığımı söyleyecek olan varsa cevap vermesin hiç boşuna.

özellikle gecen gun pc ile bir test yaptım.
    birincisinde boşa bıraktım yanı sadece download yapıyordu
    ıkıncısınde ise crysis i actım ve her ıkı sınde de 10 ar dakıka saatin basında durdum. bu test sonucunu bir yere bot etmıstım ev bayram telasıyla temızlendı bulursam paylasacagım. bızım elektrık saati eskı tıp yani dönen tip ve ınan pc bostayken buzdolabından az dönderiyordu saati ama oyunda klımadan faqzla donderıyordu. sımdı soyle hesap edelım. 13000 btu kılamadan fazla donderıyorsa bu arada klıma arcelıgın klasık tıpı bu pc 70-80 yakar mı yakamz mı? ve biri cıkıp dese kı ben gunde 6-7 saat oyun oynuyorum gece de kapatmıyorum bana 30 tl gelıyor. bu sözü bir durup düşünmek gerekır.
    Şimdi yanlıs anlama keısnlıkle kımseye kacak kullanıyorsun demem. İma da etmem demiş gibi de olmam. Yani o ithafta bulunmam. Gözümle görmeden kimseye bir şey diyemem. Sana da demedim tabiki. Ama kullandıgın elektrıgın kw sı cok mu farklı da veya evde baska bırsey calısmıyorda acaba o kadar gelmıyor merk ettım. Yani olabılır elektronık sonucta elektronık uzerıne ıddıalasmam ama bana bir terslik var gibi geldı. Ha belkı benımkı fazla gelıyordur bunu bılemyız bu tartısmaları gerceklestırmeden...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXcHell yeah!! Sonunda be! Nihayet bir oyun kasasi toplayabilicem. Yetti bu intel tekeli! Go to Hell Intel!
    tabi 900 küsür dolar ödedikten sonra sisteminizi toplamaya başlayabilirsiniz :D

Merak etmeyin, Amd'nin ürünleri sürekli ayni fiyat seviyesinde durmuyor. Ürün ciktiktan 3-4 ay sonra fiyati düsecektir. Core i3 fiyatina bu islemciyi alabiliriz demek oluyor bu da ;)

hayal kuruyorsun. Ne performans olarak ne güç tüketimi olarak i7 4770k ya yetişemez. i7 4770k ya cok kolay 1ghz overclock çakarsın.Adamlar overclock yapılmış işlemci üretmişler 900 dolardan satıyorlar. 900 dolarlık işlemcileri 450 dolarlık i7 4770k kadar performansı zar zor veriyor. i7 4770k ya overclock yaparsan 4.6 kullanırsın, bunu ezer geçer. Ama bu işlemci 200 mhz overclock yemez.

Kısacası: Amd buldozer buldozer dedi. FX serisi ile s*ctı. Şimdi de sıvıyor. Ömrümde gördüğüm en saçma hareket 220W Tdp işlemci üretmek. Yüzyılın fiyaskosu. Intel "go green" diyor, bunlar "go to hell".

Adam zaten performans veya güç tüketiminden bahsetmemiş ki. AMD işlemcinin fiyatının bir süre sonra düşeceğinden bahsetmiş. Sen 4770K'yı 4.6GHz'e çıkartınca güç tüketiminin bu işlemciden daha düşük olacağını mı sanıyorsun? 8350 5GHz'e oc olunca 300 küsür Wattlar'a kadar çıkıyordu güç tüketimi.

• quote:

quote:

ıkıncısınde ise crysis i actım ve her ıkı sınde de 10 ar dakıka saatin basında durdum. bu test sonucunu bir yere bot etmıstım ev bayram telasıyla temızlendı bulursam paylasacagım. bızım elektrık saati eskı tıp yani dönen tip ve ınan pc bostayken buzdolabından az dönderiyordu saati ama oyunda klımadan faqzla donderıyordu. sımdı soyle hesap edelım. 13000 btu kılamadan fazla donderıyorsa bu arada klıma arcelıgın klasık tıpı bu pc 70-80 yakar mı yakamz mı? ve biri cıkıp dese kı ben gunde 6-7 saat oyun oynuyorum gece de kapatmıyorum bana 30 tl gelıyor. bu sözü bir durup düşünmek gerekır.
    Şimdi yanlıs anlama keısnlıkle kımseye kacak kullanıyorsun demem. İma da etmem demiş gibi de olmam. Yani o ithafta bulunmam. Gözümle görmeden kimseye bir şey diyemem. Sana da demedim tabiki. Ama kullandıgın elektrıgın kw sı cok mu farklı da veya evde baska bırsey calısmıyorda acaba o kadar gelmıyor merk ettım. Yani olabılır elektronık sonucta elektronık uzerıne ıddıalasmam ama bana bir terslik var gibi geldı. Ha belkı benımkı fazla gelıyordur bunu bılemyız bu tartısmaları gerceklestırmeden...

Valla anneme sordum. Bir keresinde PC bozulmuştu 1-1,5 ay PC'siz kalmıştım. O sırada 10TL daha az gelmiş fatura. Yani PC kullanımım faturaya 10TL yansıyor. Daha da fazla yansımaz zaten, sanmıyorum. Sürekli oyun oynayan biri değilim. Genelde bütün gün DH'de, Facebook'ta falan takılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 29 Temmuz 2013; 23:13:07 >

• quote:

quote:

quote:

Valla anneme sordum. Bir keresinde PC bozulmuştu 1-1,5 ay PC'siz kalmıştım. O sırada 10TL daha az gelmiş fatura. Yani PC kullanımım faturaya 10TL yansıyor. Daha da fazla yansımaz zaten, sanmıyorum. Sürekli oyun oynayan biri değilim. Genelde bütün gün DH'de, Facebook'ta falan takılırım.

Alıntıları Göster

yani işte bak püf noktan bulundu diyelim. sürekli oyun oynayan bir insan değilim diyorsun. o zaman o pc oyundaki gibi cekmeyecek elektırıgı. normal oalrak 10-20 tl eksık gelmesı. Hiç abartmadan söyleyebilirim vatana ramlerımı vermıstım garantıye ıkı hafta pc sız kaldım. Elektrık faturası bir önceki faturadan 28 tl az geldi. Bende her an oyundamıyım hayır değilim fakat 3d çizim falan filan ayrıca günler süren renderlar... Düşün işte bir pc nin tek başına 80 tl bıle fatura getirebileceğini :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun liseli? AMD batsa işlemci fiyatları fırlayacak, millet işlemci alamayacak senin gibilerinin istediği olursa. Sananesi yok bu işin, AMD batarsa Intel'in işlemci fiyatları fırlayacak, sanane diyor liseliye bak. Yav he he aklıma geleni yazıyorum ben, tabi ben diyorum AMD batsın Intel kral şak şak şak diye dimi. Ben ortada saygı duyulacak bir düşünce göremiyorum ne yazık ki.

Liseli? senin laftan anlayacağın falan yok eleman. Sen devam et böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darbit3838

Ne Fark eder ki 900 dolar :D 5.0 ghz ile geçmiş inteli intel 5.0 yapsın sollar geçer

450 liraya 2. el aldığım i7 2600k 5 ghz görür. Siz gidin amd ye 2000 lira verin.
  • quote:

Peki madem TDP değeri soğutma anlamına geliyor o zaman o değerin işlemcide değil de işlemci soğutucularında bulunması gerekmiyor mu? Yoksa o değer işlemciyle birlikte gelen soğutucunun değeri mi? Kimse cahil muamelesi yapmasın ilaç kullanıyorum, bazı şeyleri anlayamayabilirim.

Stok hızda işlemcinin veya ekran kartının o kadar enerji karşılığı ortaya çıkan ısıyı soğutacağı anlamına gelen bir mühendislik verisidir. Ama mesela 125w TDP'li FX8350 o değere denk gelen ısıyı alında daha fazla güç çekerek harcar. TDP'ye bakarak her ne kadar güç tüketimi hakkında bir fikir edinmek mümkün olsa da 77W TDP 3770K ile 125w TDP FX8350 arasında iki işlemci de 4,5GHZ'de çalıştığında benzer derece güç tüketir.
  • quote:

quote:

Ne Fark eder ki 900 dolar :D 5.0 ghz ile geçmiş inteli intel 5.0 yapsın sollar geçer

450 liraya 2. el aldığım i7 2600k 5 ghz görür. Siz gidin amd ye 2000 lira verin.

işlemcinin oc performansı varsa elbetteki yaparız. 8350 veya 6350 veya bir intel işlemci 4.8ghz 5ghz çek aynı oranda elektrik yakar. şuanda 9370 ve 9590 çıktı diye sanıyoruz ama stoklarda yok. fiyatıda henüz %100 belli değil. işlemcinin fiyatıda düşecek revize modelleride gelecek. bunu ben demiyorum amd diyor. ve inanın amd yine f/p ile ezecek. bekleyin ve görün diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

quote:

işlemcinin oc performansı varsa elbetteki yaparız. 8350 veya 6350 veya bir intel işlemci 4.8ghz 5ghz çek aynı oranda elektrik yakar. şuanda 9370 ve 9590 çıktı diye sanıyoruz ama stoklarda yok. fiyatıda henüz %100 belli değil. işlemcinin fiyatıda düşecek revize modelleride gelecek. bunu ben demiyorum amd diyor. ve inanın amd yine f/p ile ezecek. bekleyin ve görün diyorum..

Ne kadar düşerse düşsün. 5 ghz merakı olan ergenler alır ancak. fiyatı 3960x seviyesinde şuan. Ama 1 gram ovc yapamazsın ona. i7 3960x alıp 4.8 Ghz overclock yapsan 9590ı 2 ye katlar. Amd hiç bir zaman fp ürün yapmamıştır. şuan en iyi fp ürün i5 2500k.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Liseli? senin laftan anlayacağın falan yok eleman. Sen devam et böyle.

Saygısızlık yaptığım için özür dilerim ama abi anlayamıyorum senin gibi düşünenleri. Hayır AMD batsa elinize ne geçecek yani? Olay Intel AMD olayı değil, olay rekabet olayı, son kullanıcıya yarayacak olan düşük fiyat olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Peki madem TDP değeri soğutma anlamına geliyor o zaman o değerin işlemcide değil de işlemci soğutucularında bulunması gerekmiyor mu? Yoksa o değer işlemciyle birlikte gelen soğutucunun değeri mi? Kimse cahil muamelesi yapmasın ilaç kullanıyorum, bazı şeyleri anlayamayabilirim.

Stok hızda işlemcinin veya ekran kartının o kadar enerji karşılığı ortaya çıkan ısıyı soğutacağı anlamına gelen bir mühendislik verisidir. Ama mesela 125w TDP'li FX8350 o değere denk gelen ısıyı alında daha fazla güç çekerek harcar. TDP'ye bakarak her ne kadar güç tüketimi hakkında bir fikir edinmek mümkün olsa da 77W TDP 3770K ile 125w TDP FX8350 arasında iki işlemci de 4,5GHZ'de çalıştığında benzer derece güç tüketir.

Tamam da bu soğutma işini işlemci değil soğutucu yapıyor. O zaman neden TDP değeri soğutucuların değil de işlemcilerin üzerinde yazıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 30 Temmuz 2013; 0:45:10 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.