Şimdi Ara

AMD FX 8350 overclock yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Amd 8350 Fx x8 işlemci ve asus m5a97 anakart var.Sisteme overclock yapıyorum mama bir türlü stabil olmuyor.s19.gif]

İşlemciyi 4.7GHz ye o.c yaptım voltajı da 1.512500 verdim ayrıca voltajı biosta yazan cpu manual voltage dan verdim prime 95 ile 30 dk test ettim sorun yoktu daha sonra o FSX adı da bir oyuna girdim 50 dk sonra ekran dondu maus hareket etmiyordu
    Bu durumu en az 100 kere yaşadım en sonunda ghz yi 4.4 e düşürüp 1.52500 voltaj verdim yine aynı sorun bu kadar yüksek voltaj vermeme rağmen niye stabil olmuyor? bir de voltajı cpu manual voltage dan veriyorum cpu/nb voltajla manual voltagdan hangisini kullanmam gerekir?
    Bios ta profil olarak DOCP yi seçtim (ramlari asıl hızı olan 1866 da çalıştırmak için)
    Ve mhz ti de cpu ratiodan veriyorum
    Biosta başka bişeyi de kurcalamıyorum.
    Soğutucu ; corsair h80i
    Arkadaşlar yardım edin neyi eksik yapıyorum?
    Bu gidişle artık işlemiciyi overclocksuz hızında kullanmak zorunda kalcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F03B9AEC -- 6 Ocak 2015; 19:32:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de gereğinden fazla voltaj vermek de buna neden olur mu?

• sıcaklıkları kontrol ettin mi verdiğin voltaj 4.4 için yeter hatta fazla belki aşırı ısınıp kapanıyordur çünkü hemen değil 50 dk sonra kapanıyor demişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreyParrot

sıcaklıkları kontrol ettin mi verdiğin voltaj 4.4 için yeter hatta fazla belki aşırı ısınıp kapanıyordur çünkü hemen değil 50 dk sonra kapanıyor demişsin

Hocam önce cevabınız için çok teşekkürler

10 larca test yaptım fakat sorun sıcaklık falan değil
    realtek hd audio manager buna neden oluyormuş. Çözümünü araştırıp bulacağım.
  • O voltaj ile ben 5.1 ghz de kullanıyorum ve o anakart için 4.7 ghz fazla, sadece çarpan ve voltaj mı değiştirdiniz, ince ayar vb yaptınız mı

• Anakart R2.0 olan model mi? Bende de çünkü sendekine benzeyen bir problem var. Ne yaparsam yapayım voltaj vermeden cikilabilen değerin üzerine stabil bir şekilde çıkamıyorum. Sorun realtek de demişsin. Eğer sorunu çözersen bana da haber ver.

• Biostaki LLC ile voltajın direkt ilişkisi var. LLC yükseltince voltajı düşürmeniz gerekir. LLC load line calibration yükseltmek extreme felan yapmak ısıları aşırı derecede yükseltiyor. Çare olarak voltajı düşürün.
    Düşük voltajda aşırı overclcok yapabilenler genelde LLC yi yükseltenler görüdüğüm kadarıyla. SIvı soğutma olmadan LLC yükseltmek riskli olabilir amd işelmciler 70 leri geçebiliyor extreme yapınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 13 Kasım 2015; 3:04:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı bendede m5a97 r2.0 ve amd fx8350 var bana oc hakkında yardımcı olabilecek biri varmı bir ara uğraşmıştım ama izlediğim video ve okuduğum kaynaklardan farklıydı benim menü ?
  • ayni anakart ve cpu bendede var gskill 1866 mhz ram var maximun 4.540ghz ye cikiyor. ozel saogutucu kullanmiyorum cpu fani var sadece. 50derece sicaklik.

• Voltajı lütfen bol keseden vermeyin adım adım ilerleyin o.c sabır işidir.
  • aynen voltaj bol keseden vermeyelim birde psu markasi neydi aceba bide ramlerin markasi?yetmiyor olabilir psu yada ram?
  • POWER YETERSİZ BAŞKA CEVABI YOK
  • Çok yüksek voltajlar veriyorsunuz işlemciye. AMD 1,48'den sonra tehlikeli düzeyde demektir artık.

Çarpan 22,5
    Voltaj 1,46V
    Frekans 200 olarak deneyin.

Ayrıca her işlemci süper OC olacak diye bir durum yok.

1,50V üstü için cidden ekstrem anakart ve soğutma gerekir. M5A97 ile yapılacak iş değil o voltaj. Mobo kafayı yer.
  • fx 8350 icin en iyi sogitucu tavsiyesi butce 150 200?

• http://www.hizlial.com/aerocool-strike-x-600w-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi-ae-strikex-psu-600/10226734

bide 460 watt cok eski bir psu vardi bende

yukaridaki psu yu alsam ciddi bir rak olutmu sizce.. bide kaasam çok eski power üstte olanlardan bu psu kasama olurmu kasanin altina konan olan psulardan bu sanirim

• Merhaba,
    Bütçeyi zorlarsanız daha verimli bir güç kaynağı alabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm700-glx-serisi-80plus-700w-guc-kaynagi.html#ozellikler

Özellikleri resimdeki gibi. Oldukça güçlü çıkışları olan ve bir o kadar da ekonomik sayabileceğimiz bir güç kaynağı.

AMD FX 8350 overclock yardımı

Güç kaynaklarının neredeyse hepsi aynı boyutlardadır. Özel kasalar hariç. Kasanıza uyar.

8350 için alabileceğiniz en güzel hava soğutma,

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silverstone-lga775115511561366amd-cpu-sogutucu-sst-nt06-pro.aspx

yada sıvı soğutma olarak,

http://www.sanalmarketim.com/cooler-master-rls12v24pkr1-seidon-120v-cpu-sivi-sogutucusu/p_52883/

Kullanılabilir.

Eğer ki overclock yapmak ise niyetiniz, sıvı soğutma yada çift soğutma paneli olan hava soğutmaları tercih edin.

Amd kullanıcısı olarak sıvı soğutmayı tavsiye ediyorum.

Umarım yardımcı olabilirmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsumichi -- 21 Mart 2015; 23:59:22 >

• Arkadaşın link de verdiği CM Seidon 120v yi kullanıyorum, çok ektrem sayılmaz ama 4.4 de kullanıyorum işlemciyi ve gayet serin tutuyor, parasının hakkını veriyor.

CM Seidon serisi kullanıcı klubünden
    http://forum.donanimhaber.com/m_84122140/tm.htm

ve OneTreeHill in yaptığı bol detaylı Seidon 120v incelemesinden bolca bilgi alabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_85755582/tm.htm

• sanırım en iyi soğutma sıvı soğutma ama okadar becerikli olmadığım gibi vazgeçemediğim hp workstation kasam var. bu kasanin şeklini çok sevdigim icin degismek istemiyorum. sivi sogutma icin uygun degil kasam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.