Şimdi Ara

AMD fx 8320 4.2GHZ Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle overclock ile pek aram yok yeniyim diyelim.

Amd fx 8320
    MSI 970A-G46
    Sapphire hd 7870xt
    4gb corsair l.p 1600 mhz
    element t 700w psu lu kasa

Sistem bu şekilde.

Şimdi gelelim sorunuma, benim bios işlemciye defaultta otomatik olarak voltaj veriyor. Ben bu voltaj değerini 1.375 V yaparak 4.0 GHZ 2600 HT 1866 MHZ ram olarak stabil bi şekilde kullanıyorum. İşlemci çarpanı nı 4.1Ghz yaptığımda işlemci Voltaj değerini 1.39V veya 1.4V ye çektiğimde de herhangi bir sorun olmuyor. Ancak 4.2Ghz yi hiçbir şekilde göremedim. Ben mi yapamıyorum işlemci mi takoz çıktı anlamadım. 4.2 Ghz 1.45V a kadar denedim 1.45V da dahi 4.2Ghz değerini stabil bir şekilde kullanamadım. Kuzey köprüsünün default voltaj değeri 1.2125 V. Biosdan 0.05V NB voltage artırdığımda bilgisayar açılıyor ancak aida64 gibi bir programda hala NB voltaj değeri default olarak görünüyor. FSB frekansını ellemedim 200 olarak duruyor.

Turbo boost disabled
    C1E disabled
    AMD Cool'n'Quiet disable (enable olarak da denedim)
    Core c6 state disable

Bu konuda yorumlarınız nedir?

• Hiç açmıyan makina nb voltajı ile açılıyorsa anakart frenliyor demektir.
    nb voltage var demişsin,ayrıyetten bir de cpu-nb voltage diye bi yer var mı.

Anakarta +0,,1 kadar voltaj verebilirsin . Ben 0,05 ile önce bi deniyelim demiştim.

Yalnız güç devreleri bu yaz sıcağında aşırı ısınabilir. Kasada yan kapak müsaitse o bölgeye ve kUzey köprüye doğru üfleyen bi 120 mm lik fan koymanın çok faydası olur.
  • Ayrıca, nb ve HT hızları şu an kaçta bilemiyorum ama, her iki hızıda 2000 yap. Anakartın yükünü biraz alalım.
  • Bilgisayarın açmasında sorun yok. Biraz önce benim bios sürümüm 2.0 mış. 2.4 yayınlanmış hemen kurdum daha sonrasında bios resetledim. Bundan dolayı bu sorun kaynaklanabilir mi? Tekrar oc yapıyorum.

Oc ayarları olarak FSB 200 de kalacak HT yi 2000 e çekeyim Nb değerinide 2000 e çekeyim. İşlemci hızını 4.2 Ghz 1.4v olarak deneyeceğim.

Nb voltage ile cpu-nb voltage arasındaki fark nedir? Sanırım nb voltage kuzey köprüsünün volt değeri de diğerinin ne olduğunu bilmiyorum.

Turbo boost vs kapalı olacak.

Hemen deneyip bilgi vericem.

Eğer bu şekilde olmazsa dediğiniz gibi önce bir 12mm lik fan alıp yan kapağa takıp kuzey köprüsüne soğutma yapacak şekilde ayarlayıp daha sonra tekrar deneyeceğim.
  • Şu anda denedim, Aida64 kararlılık testinde 13. saniyede "Warning: Hardware failture detected!" şeklinde hata verdi.

Ht değeri 2000 mhz oldu. Biosdan nb frekansını da 2000mhz'e çekmeme rağmen cpu-z de hala 2200 mhz görünüyor.

x21 çarpan 4.2 Ghz 1.4025V, Kuzey köprüsü default voltaj değeri 1.2125V. Gene yemedi :) Sorun nerde anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet-Oguz -- 29 Temmuz 2013; 23:31:38 >
  • Çarpanı 22 getir
    Cpu Bus freq ise 205 yap
    Voltajida 1.34 yada 1.35 civari yapman lazım (benim 1.35)

Ramlerin mhz düşebilirsin

ben bu değerlerde 4525 mhz ile 7/24 stabil duruyor sistemim

Kolay Gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: PROOFF

Çarpanı 22 getir
    Cpu Bus freq ise 205 yap
    Voltajida 1.34 yada 1.35 civari yapman lazım (benim 1.35)

Ramlerin mhz düşebilirsin

ben bu değerlerde 4525 mhz ile 7/24 stabil duruyor sistemim

Kolay Gelsin

Bilgi icin tesekkur ederim deneyecegim. Anakartiniz ve ramlariniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD FX-8350 İŞLEMCİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ahmet-Oguz A kullanıcısına yanıt
    Hocam

Anakart : m5a99fx pro rev 2.0
    Ramler: Corsair Venegance 1600 mhz 4x2 gb
  • Ankara ya donunce deneme yapacagim ama hic sanmiyorum. Cunku 1.375v de bile 4.0ghz yi zor kaldiriyor. Sanirim benim anakarttan kaynaklaniyor sorun yada islemci takoz. Cunku cool'n'quiet i ve turboyu kapattigimda ve islemci voltaji auto oldugunda islemci ye auto ghz de 3.5ghz verilen voltaj degeri olarak maximum 1.440 i gordum. Genelde 1.4 v civarinda oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @PROF Hocam Ankara'ya geldim ve dediğiniz gibi denedim. Ancak kar etmedi. Sistem hiç açılmadı bios sıfırladım :)

Şu an bios sıfırladım ve overclock ile ilgili herşey default. Cpu Voltage auto ve control center den kontrol ettiğimde işlemci voltajım 1.1470V olarak görünüyor. VCore ise yükte max 1.440V civarında oluyor. Bu benim işlemcinin default voltajıdır doğru mu?

Eğer bu değer benim işlemcimin default değeri ise ben işlemciye verilen voltajı manuel olarak 1.44V veya 1.5V gibi bir değer olarak girsem, bu voltaj değerinde işlemcinin hızının ne kadara kadar stabil çalıştığını sadece çarpan arttırarak test etsem herhangi bir sorun yaratır mı? (İşlemci voltajı 1.5v diğer hepsi auto)

Ht hızını istediğim gibi arttırabiliyorum. Ancak Nb hızını maximum 2.3ghz civarına kadar yükselttim. Ekteki resimde herşey default iken voltaj değerleri görünüyor. Bu voltaj değerlerini özellikle cpu-nb V yi ne kadara kadar yükseltirsem herhangi bir problem olmaz? Ram voltajını 1.6V ye kadar çıkarttım mhzsini düşürdüm ancak nb yi bir türlü arttıramadım.

Ayrıca @Metin Abi, Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

NOT: İşlemci soğutucusu thermalright venomous x rt

AMD fx 8320 4.2GHZ Hakkında

• CPU/NB yi 1.20 yap.
    NB yi 1,15 yap.
    1,46 işlemciye ver
    nb ve HT hızları bırak auto kalsın.
    çarpan 21. Ateşle.

Anakarttan gitmiyor,overclock.
  • ben 4,4 çektim sıkıntı yok
  • Bu şekilde de denedim sorun çıkarmadı bilgisayar açıldı.

Ama şu an 4.4Ghz de stabil olark sonunda kullanabildim. Fsb değerini 220 yapıp çarpanı 20 yaptım. Ht ve Nb değerlerini 2420Mhz ye sabitledim. Sorun kuzey köprüsüne voltaj vermekten değil cpu-nb ye voltaj vermemekten kaynaklanıyormuş. Cpu-nb voltaj değerini 1.23V Cpu Voltaj değerini 1.4870V vererek stabil şekilde kullandım. (Control center de bu şekilde görünüyor ancak biosdan Cpu ya verdiğim voltaj değeri sanırım 1.507V Cpu-Nb değeri ise 1.42V civarındaydı) Cpu-Nb ye biosdan bu kadar değer verirken işlemciye ulaşan voltaj değerinde control centere göre yaklaşık 1Voltluk bir voltaj düşümü oluyor. Bu neden kaynaklanır?

4.4ghz yaptığımda mosfetler ve kuzey köprüsü acayip derece de ısınıyordu, elimi değemiyordum. Bende benim işlemcinin stok fanı nı çıkarıp kuzey köprüsüne üfleyecek şekilde modifiye ettim ve acayip serinledi. El ile bu şekilde çok rahat dokunabiliyorum.

Ama 4.4Ghz de prime 95 testinde çekirdekler kendini durduruyor. Worker stopped hatası veriyor. Ama aida64 testinde sorunsuz 2 saat civarında test sürdü. 4.4Ghz de iken ypatığım 3dmark06 test sonucunda 22.068k puan aldı. Sizce bu puan nasıldır? Ekran kartında overclock yok.

4.5Ghz hızı denediğimde ise bilgisayar açıldı 15 dakika civarında aida64 hata vermeden çalıştı daha sonra bilgisayarı kapadım tekrar açtığımda kendiliğinden gücü kesti ve 3 saniye sonra tekrar güç verdi. Sanırım power yetmedi. Daha fazla zorlamaktan vazgeçtim.
    4.5Ghz deki değerler ise Control center'e göre CPU 1.54V Cpu-NB 1.3V Ram 1.55V Nb 1.13V FSB 237 çarpan ise 19.

Birde Ht ve Nb değerlerini default olarak bıraktığımda ht değeri 2900 a kadar çıkıyor, nb değeri ise 2400 civarında oluyordu. Ben ht ve nb yi manuel olarak 2420 ye sabitliyorum. Bu ht ve nb değerlerinin 2420mhz ile 2600mhz arsındaki fark gözle görülecek şekilde midir? Okuduğum yazılara göre ht ve nb değerlerini eşit tutmamak ta stabilite sorunu doğurabiliyormuş doğru mu?

Ayrıca hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Gerçekten overclock bir bağımlılıkmış :) 2 gündür işten gelir gelmez yatana kadar sürekli denemeler yaptım :)
     AMD fx 8320 4.2GHZ Hakkında AMD fx 8320 4.2GHZ Hakkında AMD fx 8320 4.2GHZ Hakkında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.