Şuan stok hızı 3.1 olan işlemcimi çarpan ayarını değiştirerek ve başka hiç birşey yapmayarak 3.8k de stabil hızda çalıştırmayı başardım. 4.0k denediğimde 3DMark11 donma sorunu yarattı Fizik testinde. Belki voltaj istiyor tam bilemiyorum çok acemiyim bu işlerde.
Sorularım mevcut:
1: İşlemcim sürekli 3.8 de çalışıyor, yani boştayken kendini rölantiye falan almıyor, bu da tabiki elektrik tüketimini arttırıp ürünün ömrünü azaltıyor sanırsam. Ne yapmam gerekir ki CPU gereken hızı sadece lazım olduğunda versin? Overclock yapmadan önce bu böyleydi, CPUID programı sistem boştayken 1400Mhz falan gösterirdi şimdi sürekli 3800Mhz de. Bu konuda tecrübesi olan ve nasıl çözüleceğini bilen var mı acaba?
2: Ekran kartlarımı crossfire kullanıyorum. 5830HD mevcut. Coreclock 950 mhz de, ram ise 1000 mhz de, ram hızını 1 bile arttırsam ekranda göz kırpmalar oluyor, yani arada sırada siyahımsı bir flaş oluşuyor ufak ufak. Sanırım crossfire yüzünden çünkü normalde tek kart kullarak denedim, ram hızını yükselttiğimdede hiç birşey olmuyor.. Bu konuda tecrübesi olan ve nasıl çözüleceğini bilen var mıdır?
Anakart: MSI 890FXA GD70 İşlemci: AMD FX 8120 Soğutucu: Zalman 9900 Max Ram: Corsair 1600mhz 8gb ddr3 Ekran Kartı: Sapphire 5830HD x 2: Crossfire Psu: Cooler Master 750 Watt 80Plus