Şimdi Ara

AMD FreeSync 2 karşınızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD FreeSync 2 karşınızda


    AMD’nin ekran kartı ve monitör arasındaki tazeleme oranlarını senkronize ederek daha iyi görüntü kalitesi ortaya çıkarmayı amaçladığı FreeSync teknolojisi güncellendi. FreeSync 2 tamamen yenilenmiş bir devam sürümünden ziyade güncellemeler yapılmış bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor.


     


    FreeSync ile gelen en önemli yenilik şüphesiz HDR ekranlara destek verilmesi. High Dynamic Range anlamına gelen ve daha canlı görüntüler sağlayan HDR teknololojisi son dönemde oyuncular için önemli hale geldi. AMD de bunun farkında.


     


    FreeSync 2 Nasıl Çalışıyor


     


    Normalde oyun motoru bir sahneyi işledikten sonra renk tonlarının haritası çıkarılıyor. Görüntü monitöre ulaştığında ise desteklediği aralığa göre bu harita ekrana sığdırılıyor. Yani iki aşama söz konusu. İşte FreeSync 2 bu noktada devreye giriyor.


     


    Ayrıca Bkz.En ince GTX 1080’li dizüstü Asus’tan geliyor

    Teknoloji, oyunun renkleri haritalama sürecinde monitörün özellikleri ile eşleştirme yaparak ekrana sığdırma işlemini tamamlıyor. Böylece görüntü ekrana geldiğinde her şey hazır oluyor yani ikinci aşamaya gerek kalmıyor ve gecikme olmaksızın en iyi görüntü kalitesi sağlanmış oluyor.  


     


    Diğer taraftan teknolojinin içerisinde gelen otomatik geçiş modu, oyundan çıkıp başka bir uygulamaya geçtiğinizde ekran konfigürasyonunu standart ayarlara getiriyor. Yeniden oyuna geçtiğinizde ise kendi ayarlarını aktif hale getiriyor.


     


    sRGB monitörlere göre 2 kat daha iyi renk ve görüntü performansı sunduğunu belirten FreeSync 2 ayrıca düşük kare oranı desteğini de zorunlu hale getiriyor. LFC olarak da bilinen bu sistem, FreeSync teknolojisinin standart aralığı olan 30Hz-75Hz altına inen kare oranları olursa yine görüntüyü en iyi şekilde optimize etmeye çalışıyor.


     


    Daha önce FreeSync kullanmak isteyen üreticilere LFC zorunlu değildi ancak FreeSync 2 ile bu zorunlu hale geldi. Artık onay sürecinde üreticilerin bu API’ye yer verdiğini göstermesi gerekiyor. Aksi takdirde sertifika alamayacak.


     


    Ayrıca Bkz.Foxconn’dan LCD ekranlara 9 milyar dolar yatırım

    Yine test sürecinde de bazı kısıtlamalar mevcut. Üreticilerin sertifika alabilmek için testlerde yüksek skorlar elde etmesi gerekiyor. Bu nedenle FreeSync monitörleri FreeSync 2 destekliyor olsa da, bu sertifika alınamazsa geçerliliği olmayacak. AMD yöneticisi David Glen, pek çok FreeSync uyumlu monitörün yeni sertifikayı alamayacağını belirtiyor.


     


    Otoritelerin G-Sync ile başabaş bir duruma geldiğini ifade ettiği FreeSync 2 standardı yılın ilk yarısında kullanıma sunulacak. İlk monitörlerin de arkasından piyasada olacağı tahmin ediliyor.


     AMD FreeSync 2 karşınızda


     



     

     







  • AMD'nin son dönemde yaptığı işleri pek beğendiğim söylenemez.

    Lakin FreeSync, kazzzzığın son noktası gsync'e verilmiş tokat gibi bir cevaptır.

    Anladığım kadarıyla ilk versiyon da çöpe yollanmıyor. FS2 sadece üst seviye monitörler için olacak.
  • AMD iyi gidiyor; rekabet iyidir.

  • HDR hos guzel de, freesync2 geri tepki surecini azaltacak. Asil onemli olan bu.



    Ayrica F-sync monitorlerin miktari g-sync'e gore kar kat fazla ve bircok f-sync monitor tazeleme araligini cok daga genis vermeye baslayali epey oluyor.
  • AMd nin kafasına taş düştü sanırım! piyasa canlanacak desenize! ryzen işlemci,ddr4 e geçiş amd vega grafik kartı derken intel ile rekabet kızışacak gibi bakalım görelim daha neler bizleri bekliyor.Forever amd

  • lfc zorunlu olacak nayir nolamaz .zaten lfc yi kim kapatir ki zorunlu olmasina aglayacagimizi flan zannediyorsun heralde 2 paragrafi kndisi yazmis bnce edtor karakteristligine tek yakisan paragraf o cunku.uretici freesync monitor yapacak o ozelligi neden koymasin :) hic yoktan gysnc gbi ebesinin nikahi kadar para istemiyor amd ureticilerden burda kullaniciya haber veriyorsun bize ne ureticinin cektigi skıntidan amd ekran kartim varsa baba benim bana satacakasa standarti kim koymussa karsilayacak kardesim beni neden ilgilendirsin bu illaki biyere negatif yorum ilistireceksin ekrem bey :).
    oraya ne yazacaksin biliyormusun?
    "amd resmen ureticiye eger benim teknolojimi tam anlamiyla kullaniciya sunamayacaksan monitorune freesync sertifikasi yok git baska kumda oyna diyor " diyeceksin ki insanlar seni farkli anlamasin yada benimki bi on yargi belkide bu yuzden yazdiniz bana tirnak icndeki yazdigim gbi gecmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Ocak 2017; 7:42:26 >
  • Nvidia geliyor, pistleri boşaltsınlar ;)
  • Verilmişti zaten
  • Freesync monitör & RX 480 alacaktım ama bekleyeyim...


    Vega & Freesync 2 monitör alırım.

  • Bu tarz teknolojilerin birebir karşılaştırmalarını izlemeden konuşmak doğru değil zaten çok kısıtlı bir kesime hitap ediyor. Bundan dolayı fiyatlarının düşmesi de çok uzun zaman alıyor. En iyisi raflara çıkmasını beklemek.

  • Beklemesi doğru karar gibi fakat yeni teknoloji ile cıkan freesync 2 monitörlerin piyasaya ucuz fiyattan gireceğini sanmıyorum. Yeni gelen kartlar da aynı şekilde. Amd'yi tercih etmemin sebebi f\p olması fakat vega ve freesync 2 monitörler tercih edilirse nvidia tarafı daha f\p kalır diye düşünüyorum.

    Şimdi vega ve freesync 2 monitörle nvidia tarafında 1070 ve g-syncli monitör alırsın.

    _________________________________________________


    quote:

    Bu tarz teknolojilerin birebir karşılaştırmalarını izlemeden konuşmak doğru değil zaten çok kısıtlı bir kesime hitap ediyor. Bundan dolayı fiyatlarının düşmesi de çok uzun zaman alıyor. En iyisi raflara çıkmasını beklemek.



    @acbold Hocam Amd tarafında yeni gelen kartlar ve yeni freesync 2 monitörler piyasaya girerse ki girmesine bile biraz vakit var gibi. Girdiği zamanda yüksek fiyattan giricek. Ben Amd'yi f\p olduguy için tercih ediyorum. Suan daha uygun fiyata kart ve freesync monitör sahibi olabiliyorsun. Ama yeni seri geldiğinde freesync 2 ve yeni karta vereceğin parayla nvidia'da g-sync ve eşdeğer performans kart alabiliriz diye düşünüyorum e o zaman yeni seride ben niye amd'yi tercih edeyim. Şuan hem monitör hem ekran kartı lazım ya freesync alacağım ya g-sync. Alacagım karta göre endexleyeceğim monitörü fakat beklemesi benim açımdan karlı görünmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 6 Ocak 2017; 15:6:59 >




  • Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz.

    Gsync aslında 1000 serisi ekran kartları çıktığında piyasaya çıkmış olsaydı şuankinden daha çok tercih edilirdi.

    144 HZ - 144 FPS sağlanmış ve tüm oyunlara destek veriyor olurdu.

    Ama her zaman ki gibi yüksek fiyat ve gelir artırma çabaları bunu daha erkene aldı.

    Şuan baktığımızda oyunlar 4k yürüyor. Ama 4k Gsync monitör fiyatları neredeyse sistem fiyatına satılıyor.

    Gsync ve Freesync ekran kartları ile orantılı gitmiyor demek istediğim. Tüm oyunları bu monitörlerin özellikleri ile oynayamayacak olan kişilerde tabiki satın almıyor.

    Diğer tarafdan tek oyun oynayan pro gamer olarak bakarsak da. Bu kesim de zaten 1024x768 çözünürlüğünde oyun oynuyor :-)


    Gsync ve Freesync olmazsa olmaz teknolojiler değil ama üst seviye de tercih edilmesinin mantıklı sebepleri de var tabi ki. Bunların yenilenmiş versiyonlarını günün koşullarına göre değerlendirmek en doğru sonuçları verecektir.




  • Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    Buna pek katılmıyorum. En ucuz G-Sync monitör 2200 TL'den başlıyor. G-Sync monitör almana değecek bir ekran kartı da minimum GTX 1060 6 GB olur. O da nerden baksan 1500 TL falan. Yani anlayacağın Nvidia gerçekten çok kazık. Ben bu kadar para harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki, oynadığım iki oyun var sadece, Dota 2 ve CS:GO. Ha, ilerde tabi başka oyunlar da oynarım yani, bu başka hiç bir oyun oynamayacağım anlamına gelmiyor. Ama görüldüğü gibi, Nvidia fiyatları FAHİŞ seviyede. Şu an almak istesem, 8GB RX 480 ve Freesync'li güzel bir monitörü 2000 TL ye alabilirim. Muhtemelen Vega geldiği zaman da, ortalama bu seviyelerden piyasaya girecektir. Nvidia gibi bir fiyatlandırmaya sahip olmasını kesinlikle muhtemel bulmuyorum, çünkü Nvidia artık son zamanlarda kefen soyuculuğa başladı. Vega kartların da şu an mevcut GTX1000 serisinden çok da altta kalacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla koyu bir Nvidia fanı olan ben, AMD Vega almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Yeter artık Nvidia'nın rahat rahat saltanat sürmesi, rakiplerini desteklemek gerekir ki, işlerin her zaman tatlı tatlı gitmeyeceğini anlasın.

    O yüzden Nvidia'nın 50-70% fiyatına AMD Vega & FreeSync 2 gibi bir konfigürasyon alacağım herhalde. Bekleyip göreceğiz.




  • quote:

    Buna pek katılmıyorum. En ucuz G-Sync monitör 2200 TL'den başlıyor. G-Sync monitör almana değecek bir ekran kartı da minimum GTX 1060 6 GB olur. O da nerden baksan 1500 TL falan. Yani anlayacağın Nvidia gerçekten çok kazık. Ben bu kadar para harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki, oynadığım iki oyun var sadece, Dota 2 ve CS:GO. Ha, ilerde tabi başka oyunlar da oynarım yani, bu başka hiç bir oyun oynamayacağım anlamına gelmiyor. Ama görüldüğü gibi, Nvidia fiyatları FAHİŞ seviyede. Şu an almak istesem, 8GB RX 480 ve Freesync'li güzel bir monitörü 2000 TL ye alabilirim. Muhtemelen Vega geldiği zaman da, ortalama bu seviyelerden piyasaya girecektir. Nvidia gibi bir fiyatlandırmaya sahip olmasını kesinlikle muhtemel bulmuyorum, çünkü Nvidia artık son zamanlarda kefen soyuculuğa başladı. Vega kartların da şu an mevcut GTX1000 serisinden çok da altta kalacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla koyu bir Nvidia fanı olan ben, AMD Vega almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Yeter artık Nvidia'nın rahat rahat saltanat sürmesi, rakiplerini desteklemek gerekir ki, işlerin her zaman tatlı tatlı gitmeyeceğini anlasın.

    O yüzden Nvidia'nın 50-70% fiyatına AMD Vega & FreeSync 2 gibi bir konfigürasyon alacağım herhalde. Bekleyip göreceğiz.



    @V4LKyR Yanlışın var bazı noktalarda veya 2. el fiyatlarından haberdar değilsin. Ha tabi 0 almak istiyorum 2. elle işim olmaz diyebilirsin fakat aşağıda vereceğim rakamlar 0 fiyatlarında da aynı değişen bişey yok.


    -En en ucuz G-sync monitör 2200 TL'den başlamıyor. Örneğin Asus Pg248Q 1800-1900 TL idi geçen aylarda. 2. elde değeri 1250-1400 arası. E yanına 1060 çeksen 2250-2400 arası ödemen gerekicek. 1070 çekersen direk 2650-2900 arasına alıcaksın.

    -Gelelim Amd tarafına. 2. elde Rx 480 900-1000 TL arası. Freesync monitör max 900TL. 1800 TL'ye kafadan Rx480 ve Freesync monitör çekiyorsun. Bu durum nvidia tarafında 2300'den başlıyor 3000'e kadar gidiyor. Aynı performansı nvidia'da alman sana en ucuz 500 TL'ye mal oluyor oda 1060 istersen.

    Şimdi asıl noktaya gelelim;

    Amd yeni kartlar ve yeni monitör teknolojisi ile gelince. O taze kart(yurtdışı) kafadan 1500 TL'den 0 olarak giricek piyasaya ve muhtemelen 1070 ayarında bi kart olur. Monitör yeni teknoloji olacak ve haliyle firmalar bunu şuanki freesync monitörler ile aynı fiyata vermek istemeyecek. Bu durumda standart freesync monitörlerden rahat 1.5 kat maximum 2 kat pahalı olucak. E sonuç?

    Sen yeni seri ekran kartına 1500tl yeni freesync'ye bi 1500 tl daha vericeksin. Ama nvidia'da aynı performansı daha ucuza alabiliyorsun. Amd'nin f\p'si coktan kayboldu. Niye amd'ye yatırayım ben paramı bu durumda?

    Yeni seri çıkınca hemen hemen olacağı budur bizim ülkede. Amd'nin yeni seri ve yeni teknoloji ile yükselmiş fiyatı beni tercih edilmekten vazgeçiriyor. Nvidia'da daha az paraya aynı performansı alır işime bakarım.

    Şuanki piyasa aynen böyledir fiyatlar konusunda. Yeni seriye yönelikte tahminim bu yönde bi fark olacağını sanmıyorum. Amd'nin yeni seri kartı ve monitöründen almak isteyen insan aynı performansı suan nvidia tarafında NET daha ucuza alıcak bence.

    Amd'nin yeni kartları 480'den pahalı olur ve 1070 ile konumlandırılırsa birde 1070 ucuz bile kalabilir diye tahmin ediyorum. Monitörleri de freesync 2 yeni teknoloji diye balon fiyattan satıcaklar diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 6 Ocak 2017; 16:28:53 >




  • 30-75 sinirlamasinin kalktığı iyi olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu freesync-2 teknolojisiyle birlikte Rx serisi ekran kartlarında performans artışı olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinyap -- 21 Ocak 2017; 22:23:30 >
  • Sanırım 400-500 liralık monitörlere kadar inip standartlaşması 2-3 yılı daha alacak gibi.
  • 500 liraya monitör mü kaldı? $150 monitör 430 tl idi, şimdi ise 900'ü zorluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    AMD'nin son dönemde yaptığı işleri pek beğendiğim söylenemez.

    Lakin FreeSync, kazzzzığın son noktası gsync'e verilmiş tokat gibi bir cevaptır.

    Anladığım kadarıyla ilk versiyon da çöpe yollanmıyor. FS2 sadece üst seviye monitörler için olacak.

    Nesi hoşuna gitmediğini merak ettim açıkçası, yazılım ve kart konusunda iyi atılım yaptılar, kartlarda gecikme yaşasalar da. Ryzen ile ivme yakalayacak, apular bayağı orta seviye gpulara yaklaşmış olacak ddr4 ile. AMD yi sevmezsiniz de bunları da görmezden mi geliyorsunuz.

    Bence uzun zaman sonra hiç olmadığı kadar iyi gidiyor AMD. Sanki son 4 5 sene önce yardırıyordu da şimdi bozmuş gibi konuşmuşsunuz. Garip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    AMD'nin son dönemde yaptığı işleri pek beğendiğim söylenemez.

    Lakin FreeSync, kazzzzığın son noktası gsync'e verilmiş tokat gibi bir cevaptır.

    Anladığım kadarıyla ilk versiyon da çöpe yollanmıyor. FS2 sadece üst seviye monitörler için olacak.

    Mesela Rx 480'e crossfire koymasaydı, Vulkan ve Dx 12'de bu kadar performans artışı olmasaydı, şu sattığı kartları min 300 dolardan satsaydı, satın alamayıp sadece incelemelerde göreceğimiz 600-700 dolarlık kart yapsaydı, bu arkadaşımız Amd'nin son dönemki stratejisinden memnun kalabilirdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.