Şimdi Ara

AMD FM2 A4-5300 işlemci aldım ! :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anakart : ASRock FM2A75M-DGS A75 AMD FM2 - DDR3 - 1866 MHz

İşlemci : AMD A8-5600K

Bellek : Corsair Vengeance 2*4 GB DDR3 1866 MHz

Kasa : Aopen HTPC Micro Atx 200w

HDD : 60 GB OCZ Agility
    HDD : 500 GB Seagate
    Kasama gülmeyin burdan aldım ikinci el çok aradım derinliği kısa masamda çekmece yerine koyabileceğim.
    Ama bir sıkıntısı yok sadece 12 cm boyu 34 cm derinliği var. Eğer 300w sfx power supply bulursam alıcam.
    işlemci ve anakarta gelince
    1920 X 1080 Çözünürlükte BF3 te 20FPS düşmüyor tabi düşük ayarlarda
    genel sistem performası bekletilerimin çok çok üstünde gerçekten herkezlere tavsiye ederim.
    Şu an win 7 64 bit lisanslı kullanıyorum.
    Win 8 Aldım lisanslı ama yazıcım için sürücü olmadığı için win 7 ye döndüm.
    Windows 8 resmen akıyor. Hayatımda bu kadar hızlı bir işletim sistemi görmedim. Bu işlemciyle resmen uçuyor. TIK TIK TIK herşey anında istediğiniz bir test varsa yayınlarım.
    Şimdi AMD A10-5800k alıcam sanırım onda bf3te falan min 25 fps görürüm. Anakart genel olarak iyi eğer biostan açılışı fast yaparsanız windows düğmeye basar basmaz açılmaya başlıyor biosa giremiyorsunuz. klavyenin üstünede çıksanız biosu resetledim sırf biosa girmek için. Yalnız tam yükte 1saat kadar çalışınca işlemci ve portlar arasında kalan bölge biraz ısınıyor. Diğer yerler nerdeyse oda sıcaklığı işlemci dahil çok az ısınıyor. HW monitör gibi uygulamalar sıcaklık değerlerini yanlış ölçüyor yada bende öyle anlayamadım orda sıcaklıklara baktığımda anakart 70-80 derece işlemci 60 derece falan gösteriyor ama dokunduğumda hiç bir yer 60 derece falan değil. sırf onun için tam yükte bilgisayarı kapadım fanı hızlı bir şekilde söktüm ama ısınma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwind -- 27 Kasım 2012; 3:41:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardwind

Anakart : ASRock FM2A75M-DGS A75 AMD FM2 - DDR3 - 1866 MHz

Kasama gülmeyin burdan aldım ikinci el çok aradım derinliği kısa masamda çekmece yerine koyabileceğim.
    Ama bir sıkıntısı yok sadece 12 cm boyu 34 cm derinliği var. Eğer 300w sfx power supply bulursam alıcam.
    genel sistem performası bekletilerimin çok çok üstünde gerçekten herkezlere tavsiye ederim.
    Windows 8 resmen akıyor. Hayatımda bu kadar hızlı bir işletim sistemi görmedim. Bu işlemciyle resmen uçuyor. TIK TIK TIK herşey anında istediğiniz bir test varsa yayınlarım.
    Şimdi AMD A10-5800k alıcam sanırım onda bf3te falan min 25 fps görürüm. Anakart genel olarak iyi eğer biostan açılışı fast yaparsanız windows düğmeye basar basmaz açılmaya başlıyor biosa giremiyorsunuz. klavyenin üstünede çıksanız biosu resetledim sırf biosa girmek için. Yalnız tam yükte 1saat kadar çalışınca işlemci ve portlar arasında kalan bölge biraz ısınıyor. Diğer yerler nerdeyse oda sıcaklığı işlemci dahil çok az ısınıyor. HW monitör gibi uygulamalar sıcaklık değerlerini yanlış ölçüyor yada bende öyle anlayamadım orda sıcaklıklara baktığımda anakart 70-80 derece işlemci 60 derece falan gösteriyor ama dokunduğumda hiç bir yer 60 derece falan değil. sırf onun için tam yükte bilgisayarı kapadım fanı hızlı bir şekilde söktüm ama ısınma yok.

asrockın ucuz anakartları şu an yerli piyasada kalmadı
    bir çok kişi 100$ altındaki 4 ram slotlu ve 2 PCİ skotli modeli düşünüyor. :)

kasada gülüncek bir şey yok bende 2. el düzgün bir şey arıyorum
    bir kasaya 100 TL üzeri vermek mantıklı işi değil ego işidir.

ram konusundan 1600mhz fazlasıyla işinizi görürdü !
    1866 in GPU rami olarak kullanılamasında bile 1-2 fps zar zor oyunadığı google benchmark imaj sonuçlarında görünüyor. ramlere fazladan +%50 ödeme yapmışsınız !

60gb SSD konusunda açıkcası biraz gereksiz olmuş çünkü buna işletim sistemi yükseseniz
    ileride çıkacak güncellemeler vs. nedeniyle buna oyun yükleyemeyeceksiniz !

dahası genel anlamda işletim sistemini SSD ye yüklemenin mantığını anlamıyorum çünkü sistem kendini açılış sürecinde direk ram üzerine kopyalıyor bu açıdan ha SSD ha HDD sadece ilk açılış süresi dışında fiç bir fark yok ( açılışta 60 saniye beklemek adamı öldürmez veya süründürmez ! :)

ısınma sorununa gelince A10-5700 65W ITX anakartın birinde yaşanılan bir durum var !http://resim.donanimhaber.com/fb.asp?m=68465097 ! sizin portlar dediğiniz yer
    bu resimlerde gösterilen bölgede mi !?

bu arada neden A8 veya A10 almadığıma gelirsek !

A4 ile A10 arasında neredeyse 100 $ bir fark var ! dahası ! DDR3 ve 128-bit gpu açısından
    şu ana kadar çıkan tüm modelleri inceleyince
    http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_graphics_processing_units

kabaca söyle bir genel çizgi ortaya çıkıyor !
    128-bit DDR3 ramli sistemlerde standart performans 400 çekirdeğe kadar

dahası aynı DDR3 sistemden 2 tane ile CF sLi yapılarak elde edilen ortama değerler ortalama %20
    ama tek başına DDR5, DDr3 e göre neredeyse %30 fark koyduğu düşünülür ise

ve ileride A10 a sağlam bir ekran kartı takmaya çalıştığınız zaman ister istemez işlemci üzerindeki gpu kapadığında A10 sadece 4 çekirdekli bir işlemciye döneceği için 4 çekirdek maliyeti 150 $ a gelecek !

bunun yerine 8 çekirdeki AMD fx bile 200$ olduğu düşünülür ise A10 uzun vadeli bir sitem için kötü bir seçim olduğu açıkca ortada !

bu açıdan A4 her açıdan en ekonomik seçimlerden biri dahası F/P açısından en hesaplısı !
    ama AMD kendi bakış açısına göre fusionlar arasında en hesaplısı gibi dursaca aynı zamanda
    A10 kendi için bir çelişki barındırıyor çünkü gerçek performans beklentisi olan biri
    asla işlemci üzerindeki GPU tam ihtiyacını karşılamayacağını söyleme için kahin olmaya gerek yok !
    bu açıdan malesef A10 mantık açısından ölü doğmuş bir işlemci serisi !

A10 5800K yerine 5700 alırsanız ileride satmayı düşünürseniz ileride 5700 ü sizden uygun fiyata alırım
    A10 5800K yı almam çünkü Oc. olayı yüzünden işlemci çoktan birileri tarafından parmaklanacağı için
    dahası 1 yıl önceki seriye göre zaten fabrika açısından +1ghz standart hızla gelen bir sistemin nesini insanlar Oc. yapıpta işlemci mimarisini aşırı ısı ile ömrünü yemek ister burasıda ayrı bir konu doğrusu !

ekonomik olsun diyorsanız A4 + 200$ lık DDR5 li sağlam bir ekran kartı ile
    A10+CF dan alacağınızdan daha yüksek performans alırsınız !
    hemde daha ucuza mal edersiniz ! benden söylemesi diyeceğim
    asıl bende fazla para olmadığı için böylede yapmak durumundayım !

ileride sistemi tamamlarsam benchmark karşılaştırması yapabiliriz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Kasım 2012; 6:47:35 >

• quote:

Anakart : ASRock FM2A75M-DGS A75 AMD FM2 - DDR3 - 1866 MHz

Birkaç gün daha bekle , yeni fm2 anakartlar stoklara girecek .
    A10-5800k gayet guzel ve duzgun bir islemci
    Asrock fm2a85x extreme 4 anakart bu hafta sonu stoklara giriyor
    2x4gb ddr3 1866 yada 1600 bellek alirsin . duzgun bir sistem olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu an hala anakartın satışa sunulmasını beklediğimi öncelikle tekrarlamak isterim

bu arada a4-5300 konusunda güvenilir bir kaynak adresten edindiğim çeşitli bilgileri paylaşmak adına

http://www.cpu-world.com/Compare/403/AMD_A4-Series_A4-3400_%28HX%29_vs_AMD_A4-Series_A4-5300.html ( Performance kısmına girin )

son söz olarak bu sistemi oyun ağırlıklı olarak kullanacağım için
    fm1 600 mhz gpu yerine fm2 723 MHz tercih sebebidir. ! :)

bu arada günün en ilginç notu:

http://www.cpu-world.com/Compare/538/AMD_A10-Series_A10-5800K_vs_Intel_Core_i7_i7-3770S.html ( Performance kısmına girin )

bu 2 sayfada 1. A4-5300 2.si a10-5800K mavi ile gösterilmiş sadece test puanlarını karşılaştırın !

resimdeki ayrıntılar göremiyorsanız >>https://store.donanimhaber.com/aa/90/41/aa90415bc123ef3e26bb98244928c999.jpg <<
     AMD FM2 A4-5300 işlemci aldım ! :)

kişisel yorum noktasında A4 ile A10 arasında kesin ve net olarak %100 bir performans var diyemeyiz
    ama diğer bir taraftan bir çok noktada bu fark %50 üzerinde kabaca %70 gibi var diyebiliriz !

sonuç olarak CPU her ne kadar güçlü gözükse bile !
    malesef üzerindeki GPU işlemcisinin maliyeti nedeniyle ileride sağlam bir ekran kartı alıp takıldığı zaman
    bu iş resmen Astarı aslından pahalı halk değiminin ne demek olduğunu ortaya çıkarıyor.

F/P açısından en iyisi A4 ve neredeyse $ 100 larınız cebinizde kalıyor desek yeridir.

o DDR3 lü ekran kartı ilerisi için Dx11.1 ve DX12 konusunda ihtiyaçınızı kesinlikle karşılamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 28 Kasım 2012; 8:15:57 >

• ram konusu bariz çok önemli gpu performasında 1600 vs 1866 mhz %10 performans farkı var. 4X2 GB DDR3 1866 CORSAIR ramları 107 tl ye aldım %50 fiyat farkı derken 2X4 GB RAM I 54TL ye nerde satıyorlar onu hiç görmedim 80 tl benim gördüğüm 1600 lük ramlar insaların sadece %10 performans farkı için yüzlerce dolar fark verdiği düşünülürse daha fazla anlaşılır sanırım. çeşitli testleri incelediğiniz sonucu görürsünüz yaklaşık bir haftadan beri bilgisayarım sabah 8 gece 11 kapanmaksızın ve devamlı olarak kullanılmakta hiç bir sıkıntı çıkmadı. ikinci bir konu ben işlemciyi 106$+kdv ye aldım bu a4 işlemci kaç dolarki 100 dolar fiyat farkı var onuda anlayabilmiş değilim 6$ amı satıyorlar a4 işlemciyi anlayamadım. Bu da ramle ilgili testler başlık dikkat çekici AMD A10-5800K Trinity: niçin daha hızlı RAM
    AMD A10-5800K Trinity: why it needs faster RAMhttp://hexus.net/tech/reviews/cpu/46073-amd-a10-5800k-trinity-needs-faster-ram/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwind -- 28 Kasım 2012; 16:49:01 >

• quote:

ram konusu bariz çok önemli gpu performasında 1600 vs 1866 mhz %10 performans farkı var. 4X2 GB DDR3 1866 CORSAIR ramları 107 tl ye aldım %50 fiyat farkı derken 2X4 GB RAM I 54TL ye nerde satıyorlar onu hiç görmedim 80 tl benim gördüğüm 1600 lük ramlar insaların sadece %10 performans farkı için yüzlerce dolar fark verdiği düşünülürse daha fazla anlaşılır sanırım. çeşitli testleri incelediğiniz sonucu görürsünüz yaklaşık bir haftadan beri bilgisayarım sabah 8 gece 11 kapanmaksızın ve devamlı olarak kullanılmakta hiç bir sıkıntı çıkmadı. ikinci bir konu ben işlemciyi 106$+kdv ye aldım bu a4 işlemci kaç dolarki 100 dolar fiyat farkı var onuda anlayabilmiş değilim 6$ amı satıyorlar a4 işlemciyi anlayamadım. Bu da ramle ilgili testler başlık dikkat çekici AMD A10-5800K Trinity: niçin daha hızlı RAM
    AMD A10-5800K Trinity: why it needs faster RAMhttp://hexus.net/tech/reviews/cpu/46073-amd-a10-5800k-trinity-needs-faster-ram/

Fiyat bölü performans orantısalı diye bir şey var !

buna göre A4 al 1600 mhz ram al ve 200$ a adam gibi bir ekran kartı al diyeceğim ama kimse beni dinlemiyor ! neyse sistemi yapınca toplam maliyeti ve FPS değerleri ile geleceğim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 28 Kasım 2012; 17:14:55 >

• Anakart aldınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

ram konusu bariz çok önemli gpu performasında 1600 vs 1866 mhz %10 performans farkı var. 4X2 GB DDR3 1866 CORSAIR ramları 107 tl ye aldım %50 fiyat farkı derken 2X4 GB RAM I 54TL ye nerde satıyorlar onu hiç görmedim 80 tl benim gördüğüm 1600 lük ramlar insaların sadece %10 performans farkı için yüzlerce dolar fark verdiği düşünülürse daha fazla anlaşılır sanırım. çeşitli testleri incelediğiniz sonucu görürsünüz yaklaşık bir haftadan beri bilgisayarım sabah 8 gece 11 kapanmaksızın ve devamlı olarak kullanılmakta hiç bir sıkıntı çıkmadı. ikinci bir konu ben işlemciyi 106$+kdv ye aldım bu a4 işlemci kaç dolarki 100 dolar fiyat farkı var onuda anlayabilmiş değilim 6$ amı satıyorlar a4 işlemciyi anlayamadım. Bu da ramle ilgili testler başlık dikkat çekici AMD A10-5800K Trinity: niçin daha hızlı RAM

Fiyat bölü performans orantısalı diye bir şey var !

buna göre A4 al 1600 mhz ram al ve 200$ a adam gibi bir ekran kartı al diyeceğim ama kimse beni dinlemiyor ! neyse sistemi yapınca toplam maliyeti ve FPS değerleri ile geleceğim !

Test edebiliriz mi playstyle?

• Hocam konuyu baltalamak adına değil ama sanırım klavyenizin ünlem tuşu takılı kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay117

32-bit kullanıyorum :)
  • quote:

quote:

A10 5800k sistem düşünüyoruz da, araştırıyoruz hâlâ. Oyun oynanmayacağı için onboard vga ya da apu bakıyoruz. 64 bite geçin de testinizi inceleyelim :-)
  • quote:

quote:

quote:

A10 5800k sistem düşünüyoruz da, araştırıyoruz hâlâ. Oyun oynanmayacağı için onboard vga ya da apu bakıyoruz. 64 bite geçin de testinizi inceleyelim :-)

o zaman git A10 almışlara sor !
  • Bilgisayar Özellikleri

İŞLEMCİ
    :
    AMD A4-5300 (3,40GHz) HD GRAPHİCS (SIFIR)
    ANAKART
    :
    MSI A68HM-E33 V2 DDR3 HDMI+VGA+USB3,0 FM2 (SIFIR)
    BELLEK (RAM)
    :
    KİNGSTON 4GB 1333MHz RAM (SIFIR)
    HARDDİSK
    :
    SEAGATE SV35,5 500GB 7200RPM HDD (SIFIR)
    EKRAN KARTI
    :
    2GB DAHİLİ EKRAN KARTI (ONBOARD) (2GB)
    ETHERNET (LAN)
    :
    10/100/1000 MBPS ETHERNET
    KASA
    :
    EVEREST 303A 250W ATX KASA (SIFIR)
    MONİTÖR
    :
    YOK
    DVD ROM - WRİTER
    :
    YOK (ALMAK İÇİN DİĞER İLANLARIMIZA BAKINIZ)
    GARANTİ
    :
    24 AY GARANTİ (BİREBİR DEĞİŞİM İMKANI)

Özellikte Bilgisayar alacağım sizce iyimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin KLMN

Bilgisayar Özellikleri

İŞLEMCİ
    :
    ANAKART
    :
    BELLEK (RAM)
    :
    HARDDİSK
    :
    EKRAN KARTI
    :
    ETHERNET (LAN)
    :
    KASA
    :
    MONİTÖR
    :
    YOK
    DVD ROM - WRİTER
    :
    GARANTİ
    :

Konu aç da sor daha iyi cevaplar alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasin KLMN

Bilgisayar Özellikleri

İŞLEMCİ
    :
    ANAKART
    :
    BELLEK (RAM)
    :
    HARDDİSK
    :
    EKRAN KARTI
    :
    ETHERNET (LAN)
    :
    KASA
    :
    MONİTÖR
    :
    YOK
    DVD ROM - WRİTER
    :
    GARANTİ
    :

ramları çift kanal olacak şekilde almanızı öneririm !

çünkü ; Çift Kanal - Tek Kanal Ram kullanımının oyunlara etkisi !

http://forum.donanimhaber.com/m_57274577/tm.htm

özetle tek ram kullanırsanız 64-bit veri yolunu kullanırsınız

ama çift kanal ram kullanırsanız 128-bit veri yolu yapacağınız her işlemde 2 kat bant genişliği sağlayacaktır.

bunun böyle olduğunu bilseydim bende en başta aynı ram den çift taktırdım,

daha sonra ram bulurum taktırırım gibi düz mantıkla hareket edince ;

sisteminizdeki ramin aynı serisini bulmanız biraz zor

genelde şu marka ram varmı dediğiniz yer yerde var evet cevabını alırsınız

ama almaya gittiniz de aradığınız serideki ram leri bulamazsınız

bu durumda çarpanlar toplayanlar bölenler anlamıyla sıkıntılı bir denkleme sizi sokar !

çünkü bilgisayar en düşük hızda çalışan parçanın hızına düşen bir sistemdir !

yani bu açıdan çift ram olmasına dikkat edin !

ve ayrıca 4 değil en az 8 GB ram almanızı öneririm

yeni html 5 standartlarına göre bir internet sayfasına bakmak için

bilgisayar kafadan 1 gb rami bana mısın demeden yiyor !

ona göre ne alacaksınız alın

bu benim önerim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Haziran 2016; 12:32:18 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.