Şimdi Ara

AMD ekran kartı sürücülerini kurulum sırasında bilgisayarın kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İtopya.com da aşağıdaki bileşenlerden oluşan bir sistem topladım. PC geldiğinden beridir başlıkta belirttiğim sorunu yaşıyorum. Ekran kartı Driver'ını kurarken bilgisayarın kapanması donması gibi problemler yaşıyorum.

Yaptığım işlemleri söyleyeyim:

1.Microsoft'un kendi sitesinden en güncel olan Windows'u kuruyorum.
    2.Ekran kartı Driver'i AMD'nin kendi sitesinden en güncel olanı kuruyorum.
    3.Yeniden başlattığımda bilgisayar açılırken anakart logosunda takılıp kalıyor bildiğiniz donuyor. Klavye ışığı sürekli yanıyor.
    4.Bu sefer tekrar format atmak zorunda kalıyorum.
    5.Ekran kartı donanım üreticisinin sayfasından (Gigabyte) Driver'ı yüklüyorum. Bu sefer de yükleme ekranında bilgisayar bir anda kapanıyor. Yeniden başlattığımda yine 3. maddedeki olay gerçekleşiyor.
    6.Bir de bunları yapmadan önce BIOS en güncel ve default ayarda yapıyorum. AMD Chipset'leri yüklüyorum. Sonuç yine başarısız.
    7.Monitör eskiydi dönüştürücü kullanıyordum. Monitörü değiştirdim sorunum hala çözülmedi.
    8.Sorun ekran kartından sanıyordum. Bilgisayarcıda ekran kartını test ettik, orada problem çıkmadı.

Farklı bir donanımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Hangi donanım olabilir sizce ya da nerede yanlış yapıyorum?

Sistem Bileşenleri

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
    Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
    Anakart: GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
    Ekran Kartı: GIGABYTE Radeon RX 5700 GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    Kasa ve Power Supply: THERMALTAKE Versa J24 RGB 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
    SSD: ADATA 240GB SU650 M.2 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)
    Monitör: AOC 23.8" 24G2U

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.