Herkese iyi günler, anladığım kadarıyla herkeste sorunlu olan bir işlemci modeliymiş, biraz geç öğrendim bir miktar parama mal oldu. Şimdi durumu toparlamaya en azından normal bir şekilde çalışacak bir laptopa dönüştürmeye çalışıyorum elimdekini ki ya gündelik kullanabileyim yada satayım çünkü bu haliyle satarsam kendimi dolandırıcı gibi hissedeceğim ve bana satan elemandan farkım kalmayacak. O yüzden bilgili insanlardan fikirler lazım bana.
Birkaç sorum olacak, geri kalan için her türlü öneriye açığım
İlk olarak Asus X552E modeli, fakat üzerinde bazı değişiklikler yapılmış harddisk 160 gb ve ram 6 gb yapılmış, windows 10 yüklenmiş. Bunu orjinali olan Windows 8.1'e veya bir alt sürüm olan Windows 7ye çevirmeyi düşünüyorum ilk olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Hayatımda hiç Linux kullanmadım acaba Linuxta daha işlevsel bir hale gelebilir mi diye düşünüyorum ama hem gündelik işleri halledebilir hale getirebilirsem satmayı düşündüğümden hemde kendim daha önce hiç kullanmadığımdan Linuxa çok yakında değilim ne yalan söyleyeyim. 2. olarak hız aşırtımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce hiç yapmadım ve AMD'de hiç kullanmadım, bir çözüm yolu olarak başvurabilir miyim? Önerirseniz nasıl yaparım linkleyebilir misiniz?
Yardım edenlere şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, bu sorular dışında her türlü öneriye tavsiyeye açığım.