Şimdi Ara

AMD driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Son günlerde başlıktaki lanet problemle karşı karşıyayım.

öncelikle sistem özelliklerim şöyle

Mainboard-Gigabyte GA-970A-D3

PSU-500W

GPU-AMD Radeon HD 6850

CPU-AMD FX-4100 3.6 Ghz

Memory-GSKILL Ripjaws 4x2 1600 Mhz ddr3 cl9

sorunla oyun oynarken karşı karşıya geldim. ilk başta çok belli etmedi kendisini. 1 defa oldu sonrasında uzun bir süre olmadı. sonra bir anda sürekli aynı hatayı vermeye başladı. örneğin atıyorum cs:go oynuyorum 30 dk oynadıktan sonra ekran piksellerle birbirine giriyor 1-2 saniye sonra ekran kararıyor ve oyuna bir daha dönemiyorum. alt tab yapınca ekran geri geliyor ve sağ altta başlıktaki hatayı veriyor. oyunu da görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. ne tuhaftır ki ets2 oynarken daha ya introda görüntü gidiyor ya da oyuna başlar başlamaz gidiyor. son günlerde chromeda gezinirken bile bu hata ile karşı karşıya kalmaya başladım.
    Ayrıca fark ettim ki görüntü gittiği anda işlemcinin fanı verebileceği en yüksek şekilde tepki veriyor sesini fark etmemek mümkün değil.

tespit ve sorunu düzeltmek için yaptıklarım:

-Ekran kartı driverı son sürümdü Ayrıca ccc yerine crimson software kullanıyordum. problem düzelmeyince ddu ile herşeyi silip bir önceki 2 driverları denedim. istediğim sonuca ulaşamadım.

-anakartın üstünde 2 tane ram olduğu için her birini teker teker söküp ramlerde problem varmı diye baktım fakat yine istediğim sonuca ulaşamadım.

-temiz bir format bu işi düzeltecektir düşüncesiyle format attım fakat sonuç yine aynı.

-Aero zaten kapalıydı ondan kaynaklanmıyor yani.

-Ekran kartım boşta 52-55 derece arasında gidip geliyor. termal macun sürdüm kasanın içi zaten tertemiz. yine de bir temizlik yaptım ne olur ne olmaz düşüncesiyle. yani bütün kasanın sıcaklığı boştayken iyi durumda.

-internette gördüğüm bir çözüm yolunu daha denedim.regeditte görüntü gecikmesiyle ilgili bir fix konusuydu. onu da denedim yine sonuç alamadım.

-Bütün güncelleştirmeleri yaptım. DirectX de problem varmı bilmiyorum microsoftun sitesinden paket güncelleyici adında birşey indirdim dx için, zaten bende kurulu olduğunu söyledi ve yüklemedi. DirectX versiyonum 11.1

İşletim sistemim w7 ultimate 64 bit.

AMD driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası

arkadaşlar aklınıza gelebilecek her türlü şeyi yazın rica ediyorum kafayı yemek üzereyim. sorunu illa çözmem gerekmiyor. sorun nereden kaynaklı onu bulsak bile benim için muazzam bir sonuç olacaktır. herkese iyi forumlar

edit: şu anda ben bu konuyu açtıktan sonra sistem boştayken bile gpu core clockun 775 mhz, memory clock'un 1000 mhz e çıkıp sonra core clockun 100 memory clockun 150 mhz e düştüğünü fark ettim. anlık ama sık sık oluyor sanırım çok ani bir gitgel olduğu belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphazero9 -- 21 Temmuz 2016; 0:05:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.