Şimdi Ara

## AMD Barcelona'nın İlk Test Sonuçları Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## AMD Barcelona'nın İlk Test Sonuçları Ortaya Çıktı ##

AMD'nin özellikle sunucular için geliştirdiği, yeni nesil doğal 4 çekirdeğe sahip kod adı Barcelona olan Opteron işlemcilerin gelecek hafta firmaya yakın kaynaklara verilmeye başlanacağını 10 Eylül itibariylede AMD'nin resmen lanse edip pazara sunacağını ifade etmiştik.

Haberlerimizi takip edenler AMD'nin Barcelona işlemcisinin ilk etapta 1.9 ve 2GHz'lik modeller ile pazara sunacağını biliyorlar. İşte AMD'nin 2GHz'lik saat hızına sahip olan yeni jenerason Opteron 2332 işlemcinin iki tanesi ile oluşturulan ve toplam 8 çekirdeğe sahip olan sistmein ilk sonuçları.

Not: Test sonuçları TR'de ilk defa Donanım Haber sayfalarında yayınlanıyor.
    Not-2: Coolaler test sonuçları güvenilir bir kaynaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 30 Ağustos 2007; 9:37:44 >

• güzel hatta dehşet ül wahşet bomba geliyor
  • valla aynen "amd for the win" :P
  • Editörün yorumunu bekliyoruz (FX57)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XIII -- 30 Ağustos 2007; 9:44:19 >
  • Umarım Penry kod adı ile cıkacak olan 45nm teknolojisi ile üretilen intel işlemcilerden daha performanslı olur.Malesef son 2 senedir c2d ile intel amd üstünde ezici bir üstünlük sağladı Fiyat/performans acısından bütün bunlara ek olarak AMD'nin bu işlemcisi server sistemlerde kullanılmak üzere dizayn edildiğini düşünürsek ev kullanıcılarına 4 cekirdekli versiyonlarının satılacağı unutulmaması gerekir.

NOT:Son kullanıcılar cekirdek sayısının fazla olması ile performanslarının artacağı düşüncesinde olsalarda malesef yazılım sektörü henuz 2 cekirdekli işlemcileri yeni yeni benimsiyor.Donanımsal geçiş dönemlerinde yazılımcılar genelde beklemeyi tercih etmelerinden kaynaklanıyor olmasından dolayı biz son kullanıcılar elimizdeki donanımı kullanıcak malesef program bulmakta zorluk cekiyoruz.Örn:64 bit işlemcilerin 3 seneden daha uzun süredir piyasa olmasına karşın hala 32 bit işletim sistemi kullanmamız.DX10 ekran kartına yaklaşık 1 senedir sahip olmamıza rahmen oynanabilir oyunların henuz yeni yeni cıkıyor olması.Kullandığınız bir çok windows-linux işletim sistemi tabanlı programın 32 bit ve tek cekirdek desteklemesi gibi.....

• Benim kafam karıştı, üstteki resimde saat 5.13 PM ve CPU-z version 1.41.0 ve işlemciyi Barcelona olarak tanıyor, 2. resimde saat 6.07 PM CPU-Z version 1.40.5, işlemciyi Agena olarak tanıyor. Neden böyle bir farklılık meydana geldiki? Sanırım resimler farklı sistemlerden alındı ve 1.resimde cpu voltajı görülmüyor. Birisinde Barcelona olarak tanınan işlemci diğerinde Agena olarak tanımlanıyor, ilginç.
  • uff kı ne uff bomba bomba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bomba geliyor bomba çok teşekkürler fx türkiyede ilk donanimhaber de
  • Süper haber için sağol (: AMD
  • eh artık beklemedeyiz biraz heyecan olsun diye farklı yazacaktım ama sonradan vaz caydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 30 Ağustos 2007; 10:37:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

eh artık beklemedeyiz biraz heyecan olsun diye farklı yazacaktım ama sonradan vaz caydım

vaz cayarken yazlı mesajını gördüm hangi ara deiştirdin ya
  • bu skorlardan pek anlamıyorum da pentiumlarla filan boyle karşılastırmalı testler var mı? ya da diğer amd işlemcilerle de olabilir farkı gormek açısından?
  • Haydi hayırlı testler
    Bunu saymayız daha detaylılarını bekleriz
  • bu meret server işllemcisi değil mi neyi bekliyorsunuz çok merek ediyorum hem şu testleri birde karşılaştırmalı görsek hepiniz cıft ıslemcı mı kullanıyorda beklıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 30 Ağustos 2007; 11:17:19 >
  • Açıkçası herkes süper sonuçlar, barcelona uçtu falan demiş ama neye göre demiş orasını anlamadım

Gerçekten bu sonuçlar neyi ifade ediyor acaba? Mesela bir QX6850 aynı testlerden kaç puan alıyor? Gerçi onu bilsek bile bu test çift işlemcili bir platformda yapıldığından yine karşılaştırma yapamayacağız... Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun oluruz
  • Nihayet -ecek -acak lar gerçeğe dönüşüyor...
  • Ben bir şey göremiyorum ?
  • Test sonuçlarını (benim gibi daha az bilgi olanlar için) açıklayabilecek bir arkadaş var mı? Şu an ki server işlemcilerine göre konuşabiliriz örneğin, özellikle intellere göre.
  • @xIII, o skorlar Cinebench R9'a ait, konuda bahsedilen ise 10. Bir de bunlar neyin sonuçları? Çok düşük skorlar bunlar, 2 çekirdekliye ait bile olmayabilir belki o sonuçlar.

Arkadaşlar, ben mi yanlış anladım, yoksa tek çekirdek performansı çok da ahım şahım değil mi? Eski Athlon'lar gibi. Yani mimaride çok yenilik yok mu?

Şuradan bazı cinebenchr10 skorlarına ulaşabilirsiniz.
    http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=388360

Bu da bazı fritz benchmark sonuçları:
    http://www.jens.tauchclub-krems.at/diverses/schach/fritz9_benchmarks.html
    Örneğin QuadCore 6700 neredeyse bu sonuçlara yakın almış (2.6hz ama, yine de olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 30 Ağustos 2007; 11:56:45 >

• doğal 4 cekirdeğin pek bi simdilik önemi olmadığını bir cok kisi biliyor software dünyasında 4 cekirdek testekli yazılım sıkıntısı var neden böyle bi teknolojiye ihtiyac duydularsa artık anlamadım madem intel e cevap vereceksin ozaman 2 çekirdek cpu lar üzerinde calısıp daha iyisini cıkarabilirlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiDNiGhTKiSs -- 30 Ağustos 2007; 11:54:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.