Şimdi Ara

AMD-ATI KARTLARDA BIOS-MOD YAPIMI VE BIOS YAZMA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
18
Favori
88.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevcut belleklerde eğer sorun varsa fırına vermeyi düşünebilirsin. Downclock olarak ise Ati trat tool'u dene. Yada en kartın bios'unu editleyip(hızlar düşük şekilde çak karta)
  • Hocam Ati Tray Tools işe yaradı. Hızları biraz çektim, hatta biosa da yazdım ama gene her yer nokta.
    Şimdi Core=525 Mem=600 olarak tekrar yazacağım biosa ama şu ramlerin CAS-RAS değerlerine de bir el atsam mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayluu

Hocam Ati Tray Tools işe yaradı. Hızları biraz çektim, hatta biosa da yazdım ama gene her yer nokta.
    Şimdi Core=525 Mem=600 olarak tekrar yazacağım biosa ama şu ramlerin CAS-RAS değerlerine de bir el atsam mı?

Gecikme süreleri ile ilgisini olduğunu sanmıyorum.
  • Hocam ellerine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuty34

Hocam ellerine sağlık

Eyvallah kardeşim.
  • Hocam orjinal bios ile oynama yapacağımda hızları normalde elimdeki kart his radeon hd 4850 1gb.Normal hızları 625/993 ben bunu 750/1000 yapmak istiyorum.İlk önce gpu zden aldım bios kaydını sonra rte adlı programdan 750/1000 ve voltajı 1.044 yaptım(yeterli olur herhalde) sonrada ati winflashtan yapcam demi bir yanlışlık yok bu arada onboard çalışıyo mu diye taktım görüntü vermedi ama win sesler geldi anlamadım gitti valla.(2 tane hd 4730 uçtu bunu yaparken ona göre temkinliyimde)
  • ekran kartın 750-1000 hızlarında full stabilmi?
  • Hiç denemedim nasıl anlayacağım acaba?
  • Oyunlarda test etmelisin 3d mark vantage, furmark gibi yazılımlar ile de test et. Stabil olmayan bir hızı yazarsan biosa kötü durumlar olabilir.
  • Hocam afterburner ile dediğim hızları yaptım ekran birden karıncalandı appy demiştim res attım düzeldi sence sorun nerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

Hocam afterburner ile dediğim hızları yaptım ekran birden karıncalandı appy demiştim res attım düzeldi sence sorun nerde

diğer kartlarıda nasıl uçurduğun belli
    Bu hızlardan fazla yükseltme gpu yu 700 mhz kadar yap ama. Önemli nokta yazdığın hızların kesinlikle stabil olan hızlar olmasına dikkat et. Öncelikle msı afterburner ile stabil olan hızı bul tam emin olduktan sonra yaz karta.
    />

• Hocam nedense hangi hızlara getirsem aynı sorun noktalar çıkıyor demekki benim kart oc sevmiyor
  • quote:

Hocam nedense hangi hızlara getirsem aynı sorun noktalar çıkıyor demekki benim kart oc sevmiyor

Belleklere fazla yüklenme.
  • Hocam bellekler normalde 993 1000 yapınca öyle oluyor core bişey yok normal 7mhz artırınca neden böyle oldu anlamadım
  • HIS HD 4850 IceQ4 TurboX 512 MB
    http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_4850_IceQ4/

Güzel overclock olan bir 4850.
  • quote:

Hocam bellekler normalde 993 1000 yapınca öyle oluyor core bişey yok normal 7mhz artırınca neden böyle oldu anlamadım

Başka bir programla denermisin ati tray tool yada ati tool ile.
  • Hocam bide afterburnerda core hızı max 700dü 750 yapamaz mıyım?
  • quote:

Hocam bide afterburnerda core hızı max 700dü 750 yapamaz mıyım?

Sınır kaldırılıyordu fakat nasıl yapıldğını bilmiyorum. Alternatif diğer programlar ile dene. Yada hiç bulaima bios işine profil oluştur sistem açılışta o hızlarla ayarlasın prrogram.
  • MSI afterburner yükleyince kombustorde geldi.benchmarking programı sanırım.15-20 dk çalıştı halada devam ediyodu kapattım sonra.kaç saat sürüyo bu benchmarking işlemi:)?stabil oldugunu anlamamız için ne kadar çalışması gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redness

MSI afterburner yükleyince kombustorde geldi.benchmarking programı sanırım.15-20 dk çalıştı halada devam ediyodu kapattım sonra.kaç saat sürüyo bu benchmarking işlemi:)?stabil oldugunu anlamamız için ne kadar çalışması gerekli?

20-30 dk yeterlidir tabi sıcaklıklarıda kontrol etmeniz için biraz uzun süre bakmaktda fayda var. Ayrıca 3DMark Vantage testi de yapın.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.