merhabalar.amd athlon64 3200 işlemcili bilgisayarım var.kasa codegen ve keşke almasaydım diyorum.arkadaşlar işlemci sıcaklığım 50 derece civarlarında dolaşıyo ve 50yi geçtiğinde çok ince ve rahatsız edici bir ses çıkartıyo.benim şimdi ne yapmam lazım?işlemcim box diye fan aldırtmamışlardı.kasayamı yeni bi fan taktırayım yoksa ekleteyimmi?ne tavsiye edersiniz?
Kasa'nın havalandırması iyi olmayabilir...işlemci'nin içinden çıkan fanımı kullanıyorsun?içinden çıkan ise gayet yeterli...50 derece idle demi yoksa load da mı?bende idle de 33-34C...Full load da 45C'nin üzerine çıkmıyor hemde hafif o/c olmasına rağmen...
arkadaşım senin pcde bence farklı bir hata var.
bendede amd athlon 3200+ 939pin var ve şuanda 2220mhzde calısıyor %11 ocli olmasına karşılık sıcaklıgı 31-32 de sistem normel olarak 2001mhzde çalışırken 23-27 dereceleri görüyor bence senin işlemci fanın arızalı veya anakarttan fan hızını düşüren bir ayarvar o ayarlı işlemci fan hızı düştükce ses azalır ses azalsın diye belki düşürülmüştür....
BRO SENİN DONANIMINDA Bİ SORUN VAR 64 LER İMKANSIZ OKADAR ISINMAZ BENİMKİ AGUSTOS SICAKLARINDA 45 DERECEYİ GEÇMEDİ TAM YÜKTE SUAN SADECE İŞLEMCİ BOX FANIM ÇALIŞIYOR YAN KAPAK KAPALI 35 DERECE SİSTAM BİLEŞENLERİNİ Bİ ELDE GEÇİR O SICAKLIK FANDAN DEĞİL
ya benim işlemci fanım box şimdi onu değiştirmeme gerek varmı?bide kasanın yanında fan takmaya bi yer daha var.oraya bi tane daha fan eklesem kasanın sıcaklığı düşermi? yani mesela dün ati cool yükledim program maximum core bulmaya çalışırken ve maximum memory bulmaya çalışırken ekran kartı ısındı VPU recoverer da ekran kartını sıfırladı işlemi durdurdu.bide benim yaptığım şey doğrumuydu.daha hiç bi overclock yapmadan ati cool dan ekran kartının ayarlarını yükseltmek zararlımı yada bana bi fayda sağlarmı?mesela most wanted yada pes5 oynarken kalite artarmı?ayrıca bi sorununm daha var.kasanın yanına alcağam fan kaç mm olmalı? yani ben nereyi ölçüpte fan almalıyım.bi baktım 80m fanda var 900mm de var 120mm de var.biraz deneyimsizim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarr
ya arkadaşlar ben işlemci fanımı değiştirmeyi falan düşünmüyorumda sadece kasanın yan kapağına güzel bir fan taksam sorunum çözülürmü acaba?yani bi 5 derece falan kafadan farkedermi?işlemci için sadece heatsinki söktürüp macunlatıp sonra güzelce taktırmayı düşünüyorum.bana alabileceğim bi fan önerirmisiniz kasanın yanına takmak için.sesli çalışsa bile kabulüm çünkü artık sesden falan geçtim ısınınca çıkan bu sesden nefret ediyorum.
Şimdi önce cpu fanı kaç rpm de dönüyor onu kontrol et...Yana fan takarsan tabiki sıcaklıkta düşüş olabilir zalman alabilirsin fanı...Hem zalman'ın bide silence modu var eğer çok rahatsız ederse ses büyük ihtimal edecektir ufak bir kabloyla bağlıyorsun ve kendiliğinden 1600rpm'de dönmeye başlıyor ve ses kesiliyor ama 80likmi 92lik mi onu öğrenmen lazım.Şöle birşey yapabilirsin kasanın egzost fanı kaçlık oraya sığıyormu onu dene sonrada fanı ölç kaç cm ise ona göre alırsın.
Şimdi önce cpu fanı kaç rpm de dönüyor onu kontrol et...Yana fan takarsan tabiki sıcaklıkta düşüş olabilir zalman alabilirsin fanı...Hem zalman'ın bide silence modu var eğer çok rahatsız ederse ses büyük ihtimal edecektir ufak bir kabloyla bağlıyorsun ve kendiliğinden 1600rpm'de dönmeye başlıyor ve ses kesiliyor ama 80likmi 92lik mi onu öğrenmen lazım.Şöle birşey yapabilirsin kasanın egzost fanı kaçlık oraya sığıyormu onu dene sonrada fanı ölç kaç cm ise ona göre alırsın.
evet zalmanF1 sessiz kasa fanı 8 lik ,,, süper birşey...hiç ses falan yapmıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme