Şimdi Ara

AMD ASUS R9 270X TOP Battlefield 4 Mantle Test&6 Video|GTX780 Örnek Videolar Eklendi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
4
Favori
9.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyw hacım farkettiysen fpsleri 70 altına çok nadir iniyor 70 80 90 arası sürekli

Orijinalden alıntı: Sonicman

Bedava film izliyoruz sayende

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    FPS düşüşü değil de artışı elde etmen için avatarını değiştirmeni bekliyormuş AMD.
    BATTLEFİELD 3 P.E - BATTLEFİELD 4 P.E
    NİCK:aykut52TR
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    testler ortada hocam, sonuçlarda ortada... samimi mi değil mi siz karar verin.
    bana sorarsan değil hd7870 yerde sürünürken aynı özellikte ismi değişik kart ucuyorsa amd samimi değildir biri highda msaa kapalı olucak diğeri ultrada msaa acık olucak aynı performansı vericek ve aynı gpuyu kullanarak
    onu bunu bilmem hocam ben bu kartı alacaklara örnek yaptım
  • zaten ben karta laf söylemiyorum ama amdnin yaotıgına dikkat çekmek lazım aynı gpu iki kart farklı isimler neredeyse %40 yakın performans farkı bu durumda ben amdnin samimi bir firma oldugunu düşünmüyorum gerçi hangisi samimiki tek düşünceleri bizim cebimizdeki paralar neyse bende high ultra karısımı devam ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

NVidia'nın bi cevap vermesine gerek yok. Kullanıcı ağızı ile biz kendi aramızda şöyle oldu böyle oldu şu şekilde cevap verdi verir diyoruz ama karar alıcı konumdakiler hiç böyle şeylerle ilgilenmezler. 1 tane oyun var topu topu o kadar. Sen kendi açından Nvidia bişey yapmadı Mantle'a karşı diye bakmakta haklısın 1 tek oyun için ama, olayın genelinde hiç öyle bişey yok. Burası gibi forumlar(yerli yabancı farketmez) bişeyleri çekemeyen veya bişeyden rahatsız olan veya egosu şişik veya bilgisi kıt insanlar ile dolu olduğundan, konular amacından sık sık sapıyor (veya konunun kendisi sakat oluyor). Ayrıca kendini bi yere taraf olmak zorunda hissedenler arasında aklı başında yaşını başını almış doğru düzgün işi gücü olan adam gibi programcılar da var (hanii illa cehalet olmak zorunda değil, adam bildiğin 3d programcısı). O yüzden bi sürü yazılan çizilen şeye kullanıcıların kimliğini de dahil edip sorgulamak gerekiyor (sanal birer nicknameden ibaret olsak da burada hepimiz en azından eğilimimiz veya önceki msjlarımız fikir verir). Bu paragrafın özeti, Nvidia'nın sıkıştığı bazı kullanıcıların görüşü sadece. Gerçekte Nvidia'yı rahatsız edecek bişey yok şmdilik.

Bunun yanında Nvidia'nın kendisini özel bişey yapma gerekliliğinde hissetmemesinin yanında (bf4 için Nvidia'dan vazgeçip AMD'ye yönelenlerin sayısı şimdilik o yöneticilrin başını çevirip bi bakim diyecekleri seviyede değil), yeni mimarisinin ipucu da hazır ortada (Maxwell). Her ne kadar yenii kart fiyatlarının AMD'nin kartlarına performanslarına göre konumlandırılacağı ve fiyatlandırılacağını düşünsem de Nvidia'nın elinde güzel bi maliyet avantajı da olacak. Duruma göre, yeni mimarinin salt üretim maliyeti düşük oldğundan, fiyatları rekabetçi yerlere kadar çekebilirler. Bu da AMD'yi daha da zorlar.

Esas bişeyler yapmak zorunda olan AMD burda. Maxwell'in ucunu gösterdim, daha çok bundan var diyor Nvidia. 280x karşısına 140 W TDP olan bi GPU çıkartıp 800 mhz'de aheste aheste çalıştırırsam ve %15 daha hızlı çalıştığını gösterirsem canın çok sıkılır diyor. Sıkışırsam da devasa kar marjımı aşağı çekecek imkanım da var artık diyor. Şimdilik başı derde girme ihtimali olan AMD. Zaman kazandıracak olan şey ise piyasadaki Nvidia kartları bitene kadar yeni Nvidia kartlar gelmez. 780ti / Titan Black kazığını güzelce oturtayım, Maxwel kazığı hazır diyor Nvidia diğer yandan da.

İşin bu API olayına geri gelirsek, baya önceden yazdığım gibi Nvidia'nın Gameworks olayı dışarıdan çoğunluğun anladığından fazlasını içeriyor. Dx tamam her ne kadar kötü bi yapı olsa da, Gameworks'a dahil olup geliştirilecek oyun için Nvidia kartlara özel bi şekilde Dx'in limitlerini esnetme, Dx ile yapılamayacak şeyleri yapma vs. gibi imkanlar var. Sonuçta sen gidip Nvidia'nın kapısını çalıp "abi 2 kilo oyun motoru istiyorum senin kartta iyi çalışsın ama az yardım et" yolundan gidiyorsun. Burda yada başka yerde insanların zerre fikri olmadan şeyleri o Gameworks olayı içerisinde Nvidia'nın hazır etme durumları var (NVAPI'nin kendisi dışardan oyun geliştirme için geniş ölçüde kullanılabilir bişey değil çünkü ona yönelik bişey değil. Ama adamlar seni kapıdan içeri aldıkları zaman Nvidia'nın driver altyapısına uygun şekilde belli işler için hazır kütüphaneler ile, normalde hiçbi oyun geliştiricisinin yapmayacağı tarzda fonksiyonlar / altyapılar ile , yapmak istediğin işi hazırlayabilirler). Burda okudum diye kimsenin kafasında NVAPI kalmasın bi tek. Onu normal geliştirici benim anlattığım şekilde kullanmaz. Assembly ile oyun yazmak artık imkansız ise bu da onun gibi imkansız.

Yani oyun yapımcısını Gameworks içine aldığı zaman bu bozuk kötü sorunlu Dx üstünde oyun yapacak olsa bile Nvidia'nın gidecek yolu var daha. Ha NVAPI ile veya driverdaki iyileştirme ile o oyun artık Dx üstünde dğeil Nvidia'ya özel kodlanmış gibi çalışıyor o ayrı.

Oyun Gameworks'e dahil olmaz ise (çoğu oyunun olmayacağı gibi), popüler oyunlar için anca Nvidia gidip "sizin oyuna bizim kartlara özel ayar verelim mi" tarzında teklif götürür. Bu AMD veya Nvidia'ya nötr bakan firmalar için geçerli. AMD'nin daha çok peşinden gittiği oyunlar için eğer oyun belli bi popülerliğin üstünde ise driver altyapısından oyuna özel değişiklik iyileştirme yapıp AMD'den çok geride kalmamaya çalışıyor. Hani nvidia bilmem kaç zman içerisinde %20 civarında driver ile perf. artışı sağlamış tarzında biraz yanlı da olsa karşılaştırmalar gördüysnz bu dediklerim ile de alakalı.

Nvidia'nın durumu bu noktada da kötü değil.

GL için, Nvidia'nın böbürlenip durduğu bi sürü extension'ı var zaten. Yeter ki bi oyun yapımcısı OpenGL oyun yazacam, hem AMD hem Nvidia'nın GL extensionlarını kullanacam desin. Nvidia'da imkan var yeterince. Yanlız GL için kimsenin oyun yapmayacağı da ortada. Hele Windows hedef platform ise GL'i düşünmek pek mantıklı değil. Anca bişeyi ispat etmek için yapılır, onun da maddi dönüşü ne seviyede olur bilemem artık.

Oyuncusun, Nvidia fanısın, AMD kartı olanların BF4'de şu kadar FPS arttı demesinden rahatsızsın, bizim takım hadi sahaya şu ezik AMD'cilere haddini bildirelim basın oc'yi, video capture edip gösterin Physx'i bilmemneyi tarzında davranıyosun, hadi Nvidia bak adamlar çıkmışlar ortada dolaşıp atıp tutuolar bişey çıkar da egomuz tavan yapsın noktasındasın. O zaman kusura bakmayıp bu haltların yanında sineye çekeceksin. NVidia her ne kadar kullanıcı algısını yönetmeyi önemli bişey sayıyor olsa da bu kadarına da gelemez(şahsına yönelik değil msj zaten anlamışsındır).

Yine oyuncusun, doğru düzgün oyuncusun yani, Mantle'a karşı diyebileceğin tek şey iyi güzel olmuş düzeltildikten sonra, şimdi bunu en az 50 oyuna yayın!! Milletin testini yaptığı kaç tane oyun var, sen de 10 ben diyim 20, bari en az bu en popüler oyunlar desteklesin. Tamam onların hepsi desteklemese de olur, en popüler 20 oyun dışındaki 30 oyun desteklesin. Hepsi kabul, yeterli oyun destekli gelsin.

Mantle'ın SDK'sı yok ortada, yani geliştirme kiti yok. Ben kendim Mantle için oyun yazacam gönüllüyüm desem erişme imkanım yok buna. Bunun gelmesi olması için en az 1 sene beklemem gerek. Yani ne olacağı ilerisi için çok muğlak. Yani o 30 tane oyunun geliştiricilerini ben kendim ikna ettim, adamlar da tamam gelsin yapacaz dediler, en az 1-1,5 sene sonrası için oyun sayısı artar gibi duruyor.

Yine oyuncusun, kafan kuma gömülü olanlardan değilsin ama. Ultra grafik ile High arasındaki farkın az olduğunu biliyorsun, yatta yerine göre Medium'a alsan bile aradaki farkın ihtiyaç duyulan karta göre kabul edilebilir olduğunu biliyorsun. Oyunların süper kaliteli grafik verememesinden şikayetçisin. Bişeylerin engel olup durduğundan da haberdarsın. Tamamen oyuncu gözünden bakıyorsun AMD kendi API'sini çıkartsın, ortada DX / OpenGL dursun, Nvidia'da başka bi API çıkartsın, ortalık karışsın, oyun yapımcıları yok ebenin ebesi uğraşamam bunlarla desin. Oyuncu gözünden baktığın için aman ya işleri ne çalışsınlar nolcak demen gerekir. Herkes kafasına göre API çıkarsın, isterse ortalık karman çorman bişeye dönse bile. Bundan zarar görme şansın, şimdiki varolan sisteme göre daha fazla değil (oyunlarda bug faln olması vs.).

Nvidia gelecek görüyorsa çıkarsın o da bi API. Oyuncu olarak bu tarz şeylerin arkasında olman lazım. Geliştirici isen zaten yıllardır bişeylere küfredir duruyor olman lazım vs.

Kısaca Nvidia'nın bişey yapmsına gerek yok. AMD'nin yapması lazım hem yeni mimari anlamında, hem Mantle için gerekli yazılımları dökümanları örnekleri hazır edip sunumak adına.

bu arkadaşımız çok güzel açıkladı mantle konusunu okursanız faydanıza

• bf4 oynadığım için hangisi daha mantıklı geliyorsa onu alırım ve şuan da amd 1 adım önde gibi daha önce hiç kullanmadım ama bu kullanmıyacağım anlamına gelmez zaten eyefinity de iyi işler çıkarıyor amd hayırlısı diyelim.
    İ7 4930K 4.4 Ghz O.C. / Asus P9x79 Pro / G-Skill 8x4 1866 Mhz / Asus GTX760 DC2OC / MSI GTX760 Twin Frozr IV / Corsair Hx1200i 80 Plus Platinium / Samsung 250GB Evo Kingston 120GB 3K / Seagate 1TB - 500GB 7200 Rpm 64 Mb / Cooler Master HAF 922 / Cooler Master Nepton xl / Creative Sound Blaster Z / Asus DVD-R / Asus PG278Q / Logitech Z623 Logitech G510 / A4Tech Bloody TL8 Terminatör / Logitech G230 / Thermaltake Dasher Large / Win. 10 Pro
  • Güzel fps'ler.

Orijinalden alıntı: KediQ

Eyw hacım farkettiysen fpsleri 70 altına çok nadir iniyor 70 80 90 arası sürekli

Aynen harika.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

arkadaşlar şimdi size nasıl izah edicem inanın bilmiyorum ama bu işler sallama ile olmuyor burda bir arkdaş vardı mur88 olması lazım dı adı onada dedim özellikle onunda sangai mapında sıkıntıları vardı ben de o mapda denedim 60+ oynuyordum

ve ayrıca sallama derken 2 defa düşünün

Arkadaş, millete sallamayla olmuyor diyorsun,kendin ne yapıyorsun peki, test koy şuraya da herkes görsün neyin ne olduğunu
  • Bana mı öyle geldi yoksa mantle haritayı traşlamış mı? Özellikle ilk resimde uzak mesafeler belli olmuyor mantle da. Tabi bu pek önemli değil. Sonuçta fazlasıyla fps artışı sağlanmışa benziyor. Önemli olanda bu.
    Bilgi beş harftir, ama dört harfi ilgidir.
    Dilin kemiği yoktur. O yüzden birşey söylemeden önce iki kez düşünün.
  • Senin gözler bozulmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zavod 311 isimli map'de 2:17 dk'da patlama sırasında fps 22'ye düşmüş. Bir takım sorunlar hala mevcut demek ki.
  • Dx11 le cekmemi istermisin? O fps dx 11 lede dusuyor oyundan kaynaklaniyor bi kac patch daha gelmesi lazim..hatta dx11 le daha cok takiliyor inanmassaniz video yayinlayabilirim ister 5 dk ister 20 dklik..bf4 bolumune bakin gtx sahipleri olsun amd sahipleri olsun bas bas bagirio anlik takilma diye bunlar dx11 de gerceklesiyor bu arada tebrikler 20 dklik video yayinladim olayi ben bile oynarken hissetmedim siz bakip incelemissiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 3 Mart 2014; 13:56:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bf4 multi'yi BETA hariç daha oynamış değilim. O yüzden şuana kadar aldığı patchleri ve fix'lerini bilemediğim için bir şey söylemem yanlış olur. Öte yandan inanıp inanmamakla ilgili bir derdim yok çünkü videonun genelini izledim, dikkatimi çeken sadece fps çakılma anı oldu. Dediğiniz gibi eğer GTX serisi kart kullananlarda dahi ani fps düşüşü yaşanıyorsa bu sorun oyun kaynaklıdır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.