Şimdi Ara

Amd Apu, A10 7890 vs A12 9800 vs Ryzen 2400G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu hakkında bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım.

    Öncelikle fiyat performans ve bütçe aşığı biri olduğumu belirtmeliyim çok fazla ilgi alanım var ve bütçeyi ağırlıklı olarak tek bir konuya vermekten kaçınıyorum.

    Küçük bir piyasa araştırmasından sonra AMD apu sistemlerine yöneldim ve konu hakkında henüz yeni öğrendiğim bazı yararlı bilgileri paylaşmak istiyorum.
    Teknolojiyi sık takip eden biri değilim bir sistemi minumum 5 sene kullandığım için ancak sistem değiştireceğim zaman güncel teknoloji ve bilgilere erişiyorum o yüzden bir kusurum olursa şimdiden affola.

    Her üç platform'da ATİ'nin zamanında kapanmak üzere olan 3dfx voodo ekran kartları teknolojisini almasıyla AMD'ninde ATİ'yi satın alması ile başladı serüvene.

    APU teknolojisi uzun zamandır ucuz yönlü oyun oynama imkanı sunan AMD nin intelde olmayan gelişmiş bir CPU GPU kombine teknolojisi, bu sayede harici ekran kartları piyasasında yıllardır en iyisini üreterek sektörde lider oldular.

    Cpu ve gpu yu birleştirerek harici ekran kartı almamızın önüne geçiyorlar.(özellikle şu dönem mining devri ile ekran kartları piyasası alabora olduğu için ülkemizde tercih sebebi sayılır)

    Ekonomi tabanlı olduğu için özellikle yıllardır piyasada olan online oyunları yüksek performans ile oynatmayı yeni nesil oyunları orta ve düşük seviye oynatmayı vaad ediyor.
    Örneğin, cs(full), dota2(full), hots(extreme), pubg(low) warhammer(low) battlefield 1 (med-high) GTA5 (med-high)

    A10 7890 Fm2 soket mimari
    9800 AM4 soket mimari
    2400G AM4 soket mimarisine sahip

    Am4'ler ayrıca Ryzen işlemcileride destekliyor ileri için daha iyi fakat daha pahalı.

    A10-7890K, 4.1 / 4.3 GHZ taban ve tavan hız aşırtmalı değerlere sahip
    A12-9800, 3.8 / 4.2 GHZ taban ve tavan hız aşırtmalı değerlere sahip
    Ryzen 2400G, 3.6 / 3.9 GHZ taban ve tavan hız aşırtmalı değerlere sahip (en güncel ve son çıkan işlemci ailesinden olmasına rağmen GHZ değerleri en düşük olan işlemci.)

    Her nesilin harici ekran kartı çözümleri farklı olmakla beraber yüksek seviye değiller, 2400g güncel vega mimarisine sahip.

    Her üç mimaride yüksek ram ve frekans(ddr3-ddr4) teknolojisi kullandığı ve imkanlarından daha iyi faydalanmak zorunda olduğu için ram ve sistem bütçesini şişiriyorlar, buda bize üst seviye ram deneyimleme imkanı tanımasının yanı fiyat olarak olumsuz etki yapıyor.

    Her üç sistem için min 8 gb+ 16gb ve min 2133+ - 3200 Mhz frekansa sahip ram şart(ddr3-ddr4, bios güncellemeleri ile 2-4GB ram+ 2400+ mhz frekans+ GPU ya aktarılacağından dolayı) ancak buda piyasada hayli pahalı 2x8gb ddr4 3200 ramlerin fiyatı 1000 lira küsür.

    Performans olarak birbirlerine çok çok uçurum kadar fark attıkları söylenemez ancak hiç kullanmadığım için bu konuda o kadar emin değilim ve bu konuyu çok fazla araştırıp deneyimlemediğim için fiyat performans olarak nasıl bir istatistik çıkar bilmiyorum.

    Tam olarak intel ve nvidia cephesinde işlemci ve ekra kartı olarak neye karşılık olduklarınıda bilmiyorum(1050 ti yi geçemediklerini saymazsak) sundukları çözüm aynı, mimari ve gelecek nesiller için bazı farkları var, görünüşte her üçüde ucuz yönlü oyun oynama imkanı sunuyor hatta geçmiş nesil apu işlemciler dahada uygun fiyata bu ihtiyacı karşılayabiliyorlar.

    Apu'da AM4 tercih etmek gerçekten gerekli ve değer mi?

    Bilgisayar kullanma amacı daha çok online oyunlar olan ve yeni çıkan oyunlara şöyle bir bakayım diyenler için uygun bir seçenek gibi görünüyor tabiki modern FPS ve high end oyunlar için yetersiz bir sistem.

    Her üç sisteminde vereceği max performans malesef nvidia 1050 ti kadar olamıyor.

    Hayli kısık bir bütçe ile sistem toplama zamanımda olduğum için sizden gelecek teori bilgi ve fikirlere açığım.

    Ayrıca konsolların 1 ekran kartı fiyatına satıldığı şu dönemde yüksek bütçe ayırarak bilgisayar toplamaya karşıyım.
    Highend ve yanı sıra konsol tabanlı oyun keyfini verdiği için bu tarz oyun çözümleri için bütçeden kısan ikinci bir alternatif olarak konsol kullanmak diğer seçeneğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TokerCraft -- 29 Nisan 2018; 17:44:59 >







  • Merhaba.

    Yakın zaman önce Ryzen3 2200G veya Ryzen5 2400G sistem kurmak için bayağı bir incelemiştim. Tam da sizin yazınızda belirttiğiniz

    "Bilgisayar kullanma amacı daha çok günlük genel kullanım olan, basit oyunlar oynayan ve yeni çıkan oyunlara şöyle bir bakayım diyenler için" tabirine uyan bir kullanım amaçlıyordum. Gördüğüm kadarıyla;

    1- Ryzen5 2400G işlemci olarak oldukça güçlü. Bu kullanım senaryosuna göre senelerce yeter.Dahili GPU içermeyen Ryzen5 1400'den 1-2 tık daha iyi.

    2- Dahili GPU GT 1030 ayarında.

    3- Mutlaka dual channel RAM kullanmak gerekiyor.

    4- Ram hızları da önemli ancak o fiyat farklarına değecek bir performans farkı yok.
    Aşağıdaki linkte kapsamlı bir karşılaştırma var.
    https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/AMD-Ryzen-5-2400G-Memory-Speed-Performance-Analysis

    5- Bence en güzel yönü sadece 65W güç tüketiyor.

    Ben DDR4 RAM fiyatlarının yüksekliği nedeniyle böyle bir sistem alımından vazgeçtim ancak iyi indirimler denk getirilerek makul bir fiyatla Ryzen3 2200G veya Ryzen5 2400G sistem oluşturulabilir.




  • Alcaksan 2400g al diğerlerinin işlemci gücü çok zayıf kalıyor 2400-2200'e göre.
    Ayrıca 4k 8k filmler için gerekli hızlandırıcılarıda var.

    Apu kullanmak sessiz sistem,dertsiz sistem isteyenler için çok iyi seçenek ve alternatifide yoktur.Her ekran kartı ses yapıyor,tozlanıyor fanı yüzünden,ısınıyor vs apuda böyle şeyler yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.