Şimdi Ara

AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
10
Favori
38.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • a10-5800k ile a8-5600k arasındaki fark çokmu fazla ? ekran kartları arasındaki fark vs ? uygun fiyata toplamaya çalışıyorumda benim için önemli bunun cevabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArkariaN

a10-5800k ile a8-5600k arasındaki fark çokmu fazla ? ekran kartları arasındaki fark vs ? uygun fiyata toplamaya çalışıyorumda benim için önemli bunun cevabı

Eğer oyun performansları açısından soruyorsan örnek olarak aşağıdaki linklerde karşılaştırmaları görebilirsin mesela.
    http://www.anandtech.com/show/6332/amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k-review-part-1/2
    http://www.anandtech.com/show/6332/amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k-review-part-1/3
    http://www.anandtech.com/show/6332/amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k-review-part-1/4
    http://www.anandtech.com/show/6332/amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k-review-part-1/5
    http://www.anandtech.com/show/6332/amd-trinity-a10-5800k-a8-5600k-review-part-1/6

• Arkadaşlar bende 7660D ekran kartının varsayılan belleği 512mb olması gerekirken 256mb gözüküyor. Anakart üzerinden paylaşılan belleği 2gb olarak ayarladım ama bu şekilde gözükmesi de kafama takıldı. Sizce neden böyle gözüküyor olabilir?
    Bende gözüken
     AMD A Serisi APU Kullananlar Klübü[10 KİŞYİZ]

Linkteki pclabs incelemesinde belirtilen

• quote:

Orijinalden alıntı: c_basher

Biostan çıkarken kayıt ederek çıktığından eminmisin? Tekrar girip kontrol et ayrıca yanlış seçmiş olabilirsin (bende 2G yazıyordu) yoksa çok enteresan bi durum seninki. Ben pc yi kurduktan sonra normal ayarlarda direk 512 olmuştu ki herkesin öyle sende böyle bir durum olması enteresan. Umarım hemen çözebilirsin.

Amd Catalyst güncelle belki ordandır. 12.8 gördüm sende. 12.10 yüklü bende. Buradan indirebilirsin.

• Hayırlı olsun hepinize :) Benim incelememi de koymuşsun burakahmet güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvanch

Hayırlı olsun hepinize :) Benim incelememi de koymuşsun burakahmet güzel olmuş

nedemek ağabey görevimiz :) aslında yaptığın inceleme çok detaylıydı konunun tamamına koycaktım ama zaman yetmiyor sınavlarım var :(
  • Merhaba ARkadaşlar Gerekli Konuyu Bulamadığım İçin Buraya Yazıyorum.
    Apu'nun Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParadoxL

Merhaba ARkadaşlar Gerekli Konuyu Bulamadığım İçin Buraya Yazıyorum.

Düşük bütçeye hitap eden ve yeterli gereksinimleri karşılayan sistem. Avantajı fazla para harcamadan alabileceğin en iyi sistem. İşlemci içinde gelen GPU sayesinde ekstradan harici GPU masrafı da olmayacaktır. Dezavantajı ultra da oyunları oynayamazsın. Benim göüşüm böyle.

Multimedya film ve arada fazla grafik istemeyen oyunlar oynamak istiyorsan toplayacağın en güzel sistem olur.
  • Hazir toplanmissiniz.soriyim

a10 4600m deki gpu ile bf3 crysis 2 vs orta ayarda kasiyor mu kac fps aliyosunuz ve crysis 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImpossibleHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: ParadoxL

Merhaba ARkadaşlar Gerekli Konuyu Bulamadığım İçin Buraya Yazıyorum.

Düşük bütçeye hitap eden ve yeterli gereksinimleri karşılayan sistem. Avantajı fazla para harcamadan alabileceğin en iyi sistem. İşlemci içinde gelen GPU sayesinde ekstradan harici GPU masrafı da olmayacaktır. Dezavantajı ultra da oyunları oynayamazsın. Benim göüşüm böyle.

Multimedya film ve arada fazla grafik istemeyen oyunlar oynamak istiyorsan toplayacağın en güzel sistem olur.

Anladim hocam tesekkurler apu sistem toplamak istiyorum bu aralar bende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_

Hazir toplanmissiniz.soriyim

a10 4600m deki gpu ile bf3 crysis 2 vs orta ayarda kasiyor mu kac fps aliyosunuz ve crysis 3

ne kadar ekmek o kadar köfte lafından ne anlıyorsun !?
  • Yeni klüp hayırlı olsun hocam inşallah yararlı olur (Yalnız Playstyle burdayken biraz zor olacak.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oc'dan fazla anlamam asrox x-boost ile bir deneme yaptım otomatik oc yapan bir özelliklik x-boost yüzde 10 kadar oc yaptı. Gpu'yu 950'ye çektim bu şekilde 2 gün kullandım. Resimde görüldüğü gibi İşlemci oc olmasa bile gayet yeterli ve gpu sonuna kadar kullanılıyor. Bu yüzden zaten kafa ağrıtan fanın daha fazla ağrıtmasını istemediğim için x-boostu ve turbo'yu kapattım şuan 3600mhz işlemci hızıyla ve 950mhz gpu hızıyla ile kullanıyorum. böylece sıcaklıkta dengelenmiş oluyor turbo kapalı olduğu için.

Bu arada aceleciburak arkaşımızın bilgilendirmesiyle 6800k'nın yaza doğru çıkacağını öğrendim. 4 çekirdekli olacakmış ve HD 8000 gpu barındıracakmış yeni işlemci.Mart ayında tüm detaylar ortaya çıkacakmış.
    Apu almayı düşünenlerede orta ayar oyuncular için yeterli diyorum 5600k ve 5800k. Ps4 2013 sonunda çıkacak söylentisi var. ps4 çıktıktan sonra yatırım yapmak ilerisi için daha akıllıca olur. Şuan 5600k ve 5800k bütün oyunlara yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: byrd

oc'dan fazla anlamam asrox x-boost ile bir deneme yaptım otomatik oc yapan bir özelliklik x-boost yüzde 10 kadar oc yaptı. Gpu'yu 950'ye çektim bu şekilde 2 gün kullandım. Resimde görüldüğü gibi İşlemci oc olmasa bile gayet yeterli ve gpu sonuna kadar kullanılıyor. Bu yüzden zaten kafa ağrıtan fanın daha fazla ağrıtmasını istemediğim için x-boostu ve turbo'yu kapattım şuan 3600mhz işlemci hızıyla ve 950mhz gpu hızıyla ile kullanıyorum. böylece sıcaklıkta dengelenmiş oluyor turbo kapalı olduğu için.

Bu arada aceleciburak arkaşımızın bilgilendirmesiyle 6800k'nın yaza doğru çıkacağını öğrendim. 4 çekirdekli olacakmış ve HD 8000 gpu barındıracakmış yeni işlemci.Mart ayında tüm detaylar ortaya çıkacakmış.
    Apu almayı düşünenlerede orta ayar oyuncular için yeterli diyorum 5600k ve 5800k. Ps4 2013 sonunda çıkacak söylentisi var. ps4 çıktıktan sonra yatırım yapmak ilerisi için daha akıllıca olur. Şuan 5600k ve 5800k bütün oyunlara yeter.

Ayıptır sorması da GPU'yu nasıl 950 ye çektin ben bi bulamadım GPU'yu 2 gb yaptım ama 950 yapamadım. Extreme4 var bende.

• OC tweaker altında gfx engine clock sekmesi var oradan yapabilirsin. Voltajı değiştirme.
    Önce 894'e çek öyle bir kullan sonra 950'ye alırsın.

bios update yapmakta fayda var oc öncesi.

yukardaki 2. seçenekte internet flashı seçtiğinda otomatik indiriyor ve kuruyor 2-3 dakika sürüyor. tabi bu arada elektrik gitmesin diye dua etmek lazım. 1 kez tıkladığında versiyon kontrolü yapıyor önce yeni versiyon kontrolü yapabilirisn.

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_

Hazir toplanmissiniz.soriyim

ne kadar ekmek o kadar köfte lafından ne anlıyorsun !?

lütfen uslübuna dikkat et allah rızası için. nolur şu konuyuda baltalama insanlar yararlı bilgiler için geliyor kavga için değil allah rızası için playstyle okmu
  • quote:

Sana ne kadar teşekkür etsem az valla Kaç gündür biosu nasıl uptade yapıcam diye düşünüyordum bilmediğimden hiç karıştırmadım daha ben sormadan sen güncellemeyi anlattın çok teşekkür ederim.

Yanlız bi iki soru var aklımda. Sitesinden güncelleme için son versiyonu indirip usb atıp güncellesem yine elektrik kesilme olayı onun içinde geçerli dimi? Hangisini yapmam daha sağlıklı olur? Usb'den mi İnternet Flash'dan mı yapayım?

Birde 950mhz den yüksek yaparsam ne olur? pc mi açılmaz? gücü mü yetmez? İşlemciye oc yaptıktan sonra mı onu yükselteyim?

• quote:

OC tweaker altında gfx engine clock sekmesi var oradan yapabilirsin. Voltajı değiştirme.
    Önce 894'e çek öyle bir kullan sonra 950'ye alırsın.

bios update yapmakta fayda var oc öncesi.

yukardaki 2. seçenekte internet flashı seçtiğinda otomatik indiriyor ve kuruyor 2-3 dakika sürüyor. tabi bu arada elektrik gitmesin diye dua etmek lazım. 1 kez tıkladığında versiyon kontrolü yapıyor önce yeni versiyon kontrolü yapabilirisn.

arkadaşa yardım ettiğin iyi olmuş bu arada yazını onuya ekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Subject16

Merhaba arkadaşlar. Sistemimde ekran kartı olarak Gigabyte Radeon HD 6850 modeli var. İşlemcim ise Intel E6400 ve tahmin edebileceğiniz gibi PC can çekişiyor. Ben hala oynayamadığım GTA IV ü herkesin dilinden düşmeyen Battlefield 3 ü oynamak istiyorum, ama böyle düşük ve orta ayarda değil, full ayara yakın ayarlarda. İşlemci olarak AMD A10-5800K modelini almaya karar verdim. Şimdi size sormak istediğim bi kaç sorum var. İşlemcinin oyun performansı nasıl? İşlemcide bidiğim kadarıyla AMD Radeon HD 7660D ekran kartı var. Bu ekran kartı benimkinden daha mı iyi? Eğer öyleyse benimkini satıp, daha iyi bi anakart ve ram almayı planlıyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Hayır senin ekran kartından iyi değil. Sen A10 işlemci almak yerine fx 6300+ bi anakart alsan daha çok performans alırsın.

• @ImpossibleHeLL her iki yöntemde de yüklemenin kesintiye uğraması sorun yaratır. Biostan internet flash özelliğini kullanmak daha sağlıklı tabi bende kesintisiz güç kaynağı olduğu için elektrik kesilmesini takmadım kafaya.

950 mhz üzeri çıkınca ne olur bilmiyorum ama istersen bir dene öğrenelim.

Aşağıdaki eleman 5800k'yı 1150'ye dayamış tabi soğutması sağlam.

bios güncelleme videosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrd -- 15 Ocak 2013; 17:24:07 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.