Şimdi Ara

Amd 2500 32bit oc + soğutma sorunu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde amd 2500 32bit işlemci ile epox nforce2 anakart var. işlemcinin fanı öldüğü ve 181fsb*11, def volt ile 81 dereceye rahat rahat ulaştığı için dün gittim Cooler Master - HHC-L61 adındaki soğutucudan aldım. alır almaz overclock işini biraz kastırayım dedim.

181 fsbyi eski anakartımdaki (kt4av) değere, yani 200e çektim. açılırken donuyordu bende voltajı 1.75e çektim güzel güzel çalışmaya başladı.

sonra dedim eğer eski anakartla ve soğutucuyla bu değeri yapıyorsam yenileriyle daha iyi bir değer yakalamam lazım. aldım fsbyi 210a getirdim. bu sefer bilgisayar açılmadan bas bas baarmaya başladı, anladımki ramleri kastırdık. bios reset fln yaptım, ramleri %80e çektim ve birdaha denedim. bu sefer açıldı bilgisayar açılmasına ama windows açıldıktan sonra mavi ekran çıkıyor, res atıyor... ramleri %75 getirdim, 66ya getirdim yine aynı.. ayrıca işlemci sıcaklığı o yeni fanda bile 70i görüyor(81 dereceyi gördüğü zamanlarda res atmıyordu...). sonra dedim belki kuzey köprüsünün voltajı yetmiyordur, biraz onada verelim, 1.6dan 1.8e çektim hiç bişey fayda etmedi. bu nasıl iştir anlamadım. burda bi arkadaş amd2500-32bitte 2.5i gördüğünü yazmış fakat benimki 2.2den gıdım yukarı çıkınca sapıtıyor...

napmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.. işlemci fazla ısınıp az overclock oluyor buna bir çözüm bulursanız çok mutlu olurum =)

şimdiden teşekkürler...

• Arkadaşım her işlemcinin o.c. kabiliyeti aynı olmaz. Olayı bu açıdan düşün.
  • dahada yukarı çıkılıyor
    ama... benim eski 2500+ ım, şu anki gibi güzel bi anakartta bile 2200 ü stabil göremiyordu, 2.0v vermem gerekiyodu, yani olay işlemciden işlemciye değişiyor.bide anakartının fazları çok ısınıyo olabilir, yada kuzey köprüsü çok ısınıyor olabilir.bunlarıda göz önüne al.ve o anakart hakkında tek bildiğim şey, tek tük iyi fsb yapanları çıkıyor, ve onlarda çok çıkamıyolar.benim bildiğim bu.

bu arada iyi bi termal macun kullan işlemci eski tip yani çekirdek açıkta, ve ufacık şeye kalitesiz bi macun sürmek bence iyi değil, o yüzden o ufak ve çok ısı üreten meretten ısıyı çabuk uzaklaştırmak gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    [SAT] Amd FX6300 işlemci ve fan
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.