Şimdi Ara

AMAZONDAN PC TOPLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yurt dışından pc toplama üzerinde bayağıdır araştırma yapıyorum.YUrt dışından pc toplamak daha hesaplı oluyor.
    2000 $ dolarlık her şey dahil bi pc yi Türkiye den aynı parçalar olmak şartıyla 6800 tl çıvarı tutuyor.
    Ben hesaplarken globebox.net hizmetinden hesapladım.Şuana kadar en ucuzu bu firma idi ...
    DAHA UCUZ YOLU VARSA PAYLAŞALIM ?

• Konu için uygun bi başlık bualamadığım için buradan açtım sonuçta pc toplama olduğu için şimdiden ksura bakmayın
  • öyle de onu getitrirmek sorun olmazmı
  • Gumruk ne diyor bu islere ?
    Biraz ucuk bir ornek olacak ama ben avrupa'da yasiyorum. Ozellikle 2.el luks arabalar burada turkiye'dekinin yari fiyati ama, Turkiye'ye sokayim diyince, gumruk bir opuyor, kendine gelemiyorsun.

diyecegim yalnizca internetten rakamlara bakip gaza gelme.
  • Hocam gümrük masraflari falan ekledim %20 tlf hariç teknoloji ürünleri sorun olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışında her parça olmasada
    bazı parçalar ucuz olabiliyor
    amazon herşeyi Türkiyeye yollamıyor
    gördüğüm örneğin , işlemciler genelde memleket ile aynı parada oluyor
    ama bazı parçalar gerçekten memlekete göre dışarıda ucuz örneğin pahalı kulaklık klavye gibi , geneldede pahalı parçalar memlekete göre ucuz
    ama en büyük sorun garanti olayı kullanıp 1 sene sonra satayım deseniz bizim millet bilgisayar kasasının bile garantisini faturasını sordugu için çok düşük fiyata anca alan cıkıyor
    bende yurtdısına zaman zaman cıkıyorum , yurtdışında asrock z97 pro3 gibi bir anakart 110$ , daha iyi modelleri yine ucuz hemen hemen , alayım gelirken yanıma 3-5 tane vereyim foruma diyorum ama nerde , garanti olmayınca elimde kalır diye getirmiyorum
    ve artık ürün gümrükde kalmıyor , en son 240$ alışveriş yaptım ekran kartı sıvı soğutma blokları aldım , eve gelen postacıya verdim gümrük ücretini
    75euro yada 100$ kadar ürün alırsanızda toplu almayın tek tek alın , böylece gümrük ücreti vermezsiniz

• Yukardaki arkadaşın dediklerini dikkate el.Amazon her şeyi göndermiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazondan laptop almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biz de biliyoruz onu amerikadan hiçbiri Türkiye yollamiyor.Amerkadan adres alıyorsun ona gidiyor sonra 3 gün içinde geliyor araştırdık hepsini

• Islemciler memlekette aynı diyen arkadaş 4790k Türkiye 1200 tl amazon da 340 $ gümrük falan 900-950 tl ye geliyor nasıl aynı

• Borderlinxi bi arastir derim. Onlarda vergi koyar ama...

• tracking numarası mutlaka olsun yaptığınız alışverişlerde, ürün gümrüğe takılırsa her zaman vergisini ödeyip alamazsınız, çok sayıda alışveriş yaparsanız veya, ticari olacak adette ürün almışsanız, sizden beyanname açmanızı isteyebilirler.. oturur ağlarsınız, müşavir ücreti ve ordino ücreti gibi vb.. büyük meblalar ödemek zorunda kalabilirsiniz vergisinin dışında.

Ürününü yolda kaybolup hiç gelmeyebilir de. yaygın bulunan ürünler için fiyat farkları düşündüğünüz kadar çok değil yurtdışı ile.
  • Amazondan şu linkteki ürünü getirtmemde bir sakınca olurmu?
    Bu arada gümrük sınırı şuanda kaç $?

bu
    Kasa Link
    ve
    Sıvı Soğutma Link
    bunu bir arada getirebilirmiyim?gümrüğe takılrımı?

• Edit:Dh hatası nedeni ile iki kere göndermişim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 12 Ağustos 2014; 1:34:03 >
  • Riskli iş.

Zaten 75 euro üstü ürünler büyük ihtimalle gümrüğe takılacak, onları gümrükten geri çekmek için ürünün Türkiye fiyatına yakın para ödeyeceksin.

Sonra ürünler taa nerelerden gelecek kargoda ne olup biteceği belli değil, kargoda hasar alırsa onu geri göndermek falanda başlık başına problem.

Hiç girmeyin tavsiye etmem.
  • Yurt içi al derim vergisi felan yurt içi ile arada çok fark kalmıyor vergisi garanitisi felan uğraşmaya değmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon vergiyi kesiyor zaten ödemeyi yaparken. Siz siparişi verince bütün herşeyi ödemiş oluyorsunuz. Mantıklı gözüküyor dışardan toplamak.

• Bem borderlinx ile 270x Vapor-x getirdim. Toplam 350 tl tuttu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.